Elon Musk wil Twitter kopen

Dieter Blarinckx-18 april 2022 om 07:44

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft een bod uitgebracht op het sociale mediaplatform Twitter. Hij had al 9% van het bedrijf in aandelen, maar wil dus nu the whole package.

Musk wil zo’n 54,2 dollar per aandeel betalen, waardoor de volledige waarde zo’n 43 miljard dollar zou zijn. En Musk heeft grootse plannen:

“Na mijn belegging realiseer ik me dat dit bedrijf niet zal floreren, noch zijn maatschappelijke taak vervult in zijn huidige vorm. Twitter moet daarom veranderen in een niet-beursgenoteerd bedrijf', klinkt het. Volgens Musk beperkt Twitter de vrijemeningsuiting te veel.

Musk is trouwens één van de rijkste mensen ter wereld, hij kan zich die 43 miljard dollar wel veroorloven. Zijn waarde wordt geschat op 260 miljard dollar.

Twitter heeft intussen laten weten dat het bedrijf het bod van Musk “zorgvuldig zal overwegen”: “We hebben het ongevraagde, niet-bindende aanbod van Elon Musk ontvangen om alle resterende aandelen van het bedrijf te verwerven. De raad van bestuur van Twitter zal het bod zorgvuldig bekijken om te bepalen welke actie in het beste belang van de onderneming en alle aandeelhouders van Twitter is”, klinkt het.

Dat krijgt dus nog een staartje…

Ongewenst naaktfoto's ontvangen is straks verleden tijd bij Instagram

Karen Luiken-23 september 2022 om 06:37

Ongevraagd naaktfoto’s ontvangen via DM’s op Instagram? Dat wordt binnenkort verleden tijd. Het platform werkt aan een manier om gebruikers hiertegen te beschermen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan The Verge bevestigd dat de functie in ontwikkeling is. Als alles straks naar behoren werkt, zouden gebruikers van Instagram in de toekomst beschermd moeten zijn tegen het ontvangen van ongewilde naaktfoto’s en andere ongewenste berichten.

De functie wordt vergeleken met de filter ‘verboden woorden’, waarmee gebruikers automatisch directe berichtverzoeken met aanstootgevende inhoud kunnen verbergen.

Meta maakt duidelijk dat de beschermde berichten niet met derden worden gedeeld. “We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze de controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, zegt Meta-woordvoerder Liz Fernandez volgens The Verge.

In de komende weken worden er meer details over de functie bekendgemaakt.

Lea Michele deelt hilarische TikTok over dat ze niet kan lezen

Dieter Blarinckx-21 september 2022 om 09:09

De 36-jarige ‘Glee’-actrice Lea Michele zit nu ook op TikTok. En in een van haar eerste TikToks reageert ze hilarisch op de geruchten dat ze niet zou kunnen lezen…

De geruchten doen al de ronde sinds 2017. Het begon als een grapje, maar al snel geloofden enkele fans dat ze écht niet zou kunnen lezen. Nu plaatste de zangeres en actrice op TikTok een video waarin ze duidelijk lacht met die roddels.

In de TikTok belt ze haar goede vriend Jonathan en vraagt 'm om even te praten. Maar wat er dan geschreven staat op de beelden is: "Bellen met Jonathan en hem vragen om de comments op mijn eerste TikTok te lezen"! :D

Check ‘m hier:

Ontdek meer