Elon Musk wil Twitter kopen

Dieter Blarinckx-18 april 2022 om 07:44

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft een bod uitgebracht op het sociale mediaplatform Twitter. Hij had al 9% van het bedrijf in aandelen, maar wil dus nu the whole package.

Musk wil zo’n 54,2 dollar per aandeel betalen, waardoor de volledige waarde zo’n 43 miljard dollar zou zijn. En Musk heeft grootse plannen:

“Na mijn belegging realiseer ik me dat dit bedrijf niet zal floreren, noch zijn maatschappelijke taak vervult in zijn huidige vorm. Twitter moet daarom veranderen in een niet-beursgenoteerd bedrijf', klinkt het. Volgens Musk beperkt Twitter de vrijemeningsuiting te veel.

Musk is trouwens één van de rijkste mensen ter wereld, hij kan zich die 43 miljard dollar wel veroorloven. Zijn waarde wordt geschat op 260 miljard dollar.

Twitter heeft intussen laten weten dat het bedrijf het bod van Musk “zorgvuldig zal overwegen”: “We hebben het ongevraagde, niet-bindende aanbod van Elon Musk ontvangen om alle resterende aandelen van het bedrijf te verwerven. De raad van bestuur van Twitter zal het bod zorgvuldig bekijken om te bepalen welke actie in het beste belang van de onderneming en alle aandeelhouders van Twitter is”, klinkt het.

Dat krijgt dus nog een staartje…

Zien: 'De Mol'-kandidaat Yens zet tattoo met Ender!

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:03

‘De Mol’-kandidaat Yens Wittebrouck is een tattoo rijker! Hij was zopas te gast bij Enders podcast ‘Gossip Guy’ waar hij een gloednieuwe tattoo liet zetten!

Tijdens de opname van de podcast vroeg Ender of Yens het zag zitten om nóg een tattoo te laten zetten, en het antwoord was volmondig “Ja!”. En zo geschiedde want het team van Inksane zorgde er voor dat Yens daar meteen on the spot een nieuwe tattoo kon laten zetten.

Yens ging voor een triomferende wortel boven een verslagen banaan. Die banaan liet hij nog zetten samen met de andere ‘De Mol’-kandidaten tijdens hun avontuur.

Check de beelden hieronder!

Foto: Inksane

Instagram test functie waarmee vastpinnen van posts mogelijk wordt

Karen Luiken-27 april 2022 om 08:16

Instagram is bezig met het onderzoeken van een nieuwe functie waarmee gebruikers specifieke berichten op hun profiel vast kunnen pinnen. Dat meldt TechCrunch.

Gebruikers die al toegang hebben tot de functie, zien sinds kort de optie ‘pin naar uw profiel’ staan. Deze knop kan geselecteerd worden door in het menu met drie stippen te drukken dat naast alle posts staat.

De nieuwe feature kan handig zijn voor creators die hun favoriete berichten willen uitlichten of voor andere gebruikers die specifieke posts willen benadrukken.

Het is momenteel al mogelijk om Stories vast te pinnen, maar deze functie moet dus worden uitgebreid naar alle berichten op Instagram. Zowel de Stories als vastgepinde berichten komen boven de echte tijdlijn te staan.

De nieuwe functie bevindt zich momenteel in een testfase en verschijnt daarom alleen nog voor geselecteerde gebruikers.

Ontdek meer