Ga je op reis? India is een bestemming om bij weg te dromen

Simon Smetryns-28 juni 2021 om 16:29

India is een Zuid-Aziatische land dat enorm veel te bieden heeft. Van besneeuwde bergen tot woestijn, van tropisch regenwoud tot natuurparken en van historische tempels tot stranden. Het land is al sinds 1947 onafhankelijk, tegelijkertijd wordt er nog altijd links gereden wat te danken is aan de Engelse overheersing en invloeden van voor die tijd.

India is een dichtbevolkt land met meerdere religies zoals het Hindoeïsme, Boeddhisme en Islam. Dat dat zijn invloeden heeft op de eetgewoonten, moge duidelijk zijn. De Indiase keuken is heel veelzijdig, en vanwege de geloofsovertuigingen wordt er door Hindoes geen rundvlees gegeten en door Moslims geen varkensvlees.

Wie de bijzondere smaken van de Indiase keuken echt wil proeven, zoals een curry of een masala, moet natuurlijk naar het land zelf afreizen en dat doen jaarlijks een groot aantal toeristen en zeker ook backpackers die vaak voor een wat langer verblijf gaan.

Het verschil tussen curry en masala? Curry is een gerecht bestaande uit groenten bereid in olie of eventueel kokosmelk met kruiden en knoflook. Een masala is een gerecht waar een speciale kruidenmix aan is toegevoegd en is meestal pittig van smaak.

Reis met de trein naar Varanasi: vergeet je visum niet

Tot zover het heerlijke eten, nu terug naar de reis zelf. Weet dat je een visum India nodig hebt om naar dit bijzondere land af te mogen reizen? Voor 109,95 euro kun je deze online aanvragen. Je krijgt als toerist het e-visum voor India binnen vier werkdagen als pdf in je mailbox toegezonden. Print het in kleur uit en hou het bij je paspoort. Er is een groot aantal luchthavens via welke je India binnen kunt komen, maar dat kan niet zomaar overal. Reisorganisaties zijn hier uiteraard van op de hoogte, maar laat je zelf ook goed informeren. Je kunt India overal verlaten, mits er een Immigration Check Post is.

Wie een lange reis maakt kan in India onder andere met de trein alle kanten op. De stad Varanasi noemen we als bijzondere bestemming. Met de nachttrein vanuit New Delhi kun je er gemakkelijk naartoe reizen. Deze stad, gelegen in het oosten van India, is een van de oudste steden ter wereld en ligt aan de rivier de Ganges.

Marmeren Taj Mahal en een goudvondst

Naast bekende steden en bezienswaardigheden mag je uiteraard de marmeren Taj Mahal niet vergeten, het grafmonument voor de echtgenote van de Shah Jahan die in 1631 overleed. Het marmer ervan wordt regelmatig schoongemaakt vanwege de vervuiling van omliggende steden, fabrieken en het verkeer. Er wordt overigens geadviseerd om deze plek in de winter te bezoeken. Het wordt er dan maximaal iets meer dan twintig graden. In de zomer is dat soms 46 graden en in het regenseizoen (juni tot oktober) juist weer heel erg klam. Het voordeel van dat laatste is wel dat er weinig smog is na een regenbui, waardoor -als de zon hierna de kans krijgt- het marmer oplicht. Dat is een bijzonder schouwspel.

Over meer blinkende grondstoffen gesproken: naast het marmer is India ook bekend om haar goud. Wist je dat in India onlangs velden met meer dan drieduizend ton gouderts zijn ontdekt? In de staat Uttar Pradesh wordt er nu alles aan gedaan om het goud te kunnen gaan winnen.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,57 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staan op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,46 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Met deze truc zal je crush non-stop aan je denken

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 10:43

Een nieuwe truc om je crush te veroveren gaat viraal op TikTok. Het wordt de 'cavoodle-methode' genoemd, en ja, dat verwijst naar het schattige hondenras.

Dus, wat hebben de hondjes en jouw crush met elkaar gemeen? Veel, volgens een TikTokker Pheveya.

In een TikTok met meer dan een miljoen views legt ze uit dat de cavoodle-methode ervoor zal zorgen dat je crush niet kan stoppen met aan je te denken. Het idee is simpel: praat non-stop over iets waar je van houdt, net zoals Pheveya dat doet met cavoodles.

“Hij begon me te associëren met cavoodles. Hij kon niet eens een cavoodle zien zonder aan mij te denken,” zegt ze over haar ex. Voordat ze samen waren, stuurde hij haar elke dag video's en foto's van de hondjes.

Nu ze uit elkaar zijn, kan hij haar niet ontlopen omdat hij elke keer als hij zo'n hond ziet aan haar denkt.

Het werkt niet alleen voor hondenliefhebbers. Een vriendin van Pheveya probeerde de truc uit met ramen noedels. Haar crush begon haar te associëren met ramen noedels, en telkens als hij ze in de winkel ziet, stuurt hij haar een berichtje.

Pheveya's datingtip? Blijf je favoriete onderwerp ter sprake brengen, net zolang je crush niet meer aan hetgeen kan denken zonder aan jou te denken.

Ontdek meer