Instagram feed kan opgedeeld worden in Favourites en Following!

Amber Schepers-23 maart 2022 om 15:00

Instagram komt vanaf vandaag met twee gloednieuwe manieren om je feed weer te geven. Voordien liet Instagram enkel je 'home' feed zien met een mix van zowel berichten van accounts die je volgt, als van voorgestelde posts, waardoor je andere accounts kunt ontdekken aan de hand van je eigen interesses, maar daar komt nu verandering in!

Technologie evolueert dag na dag en dat bewijst ook Instagram. De app komt opnieuw met een nieuwe en interessante update. Vanaf nu kan je op twee nieuwe manieren je Instagram feed weergeven door te werken met 'Favourites' en 'Following'. Net zoals op TikTok kan je nu ook op Instagram aangeven welke berichten je op jouw startpagina te zien wilt krijgen.

Instagram gebruikers krijgen de controle dus in eigen handen, want met de twee nieuwe filters kan je zelf beslissen welke posts op je feed terechtkomen. Wie ervoor kiest om zijn feed op 'Favourites' in te stellen, krijgt de nieuwste posts van een lijst specifieke accounts die je zelf kiest, zoals je beste vrienden of favoriete influencers te zien. Je kan tot wel 50 verschillende favorieten toevoegen en de lijst kan op elk moment gewijzigd worden.

Maak je geen zorgen, ben je iemand tussen je favorieten even beu? Dan krijgt die persoon niet te zien wanneer ze worden toegevoegd of verwijderd! Berichten uit je favorietenlijst zullen ook hoger weergegeven worden in je ‘home’ feed en aangeduid worden met een sterretje.

Maar je kan er ook voor kiezen om je feed in te delen aan de hand van 'Following'. Op deze manier toont Instagram je enkel posts van mensen die je volgt. Zowel ‘Favourites’ als ‘Following’ tonen de berichten in chronologische volgorde, zodat je snel de berichten kunt inhalen die je absoluut niet wilt missen!

Instagram kiest er op deze manier voor om gebruikers meer controle te geven over hun ervaring op het platform. Veel gebruikers van de app hebben verschillende voorkeuren. Sommigen scrollen op hun feed om nieuwe creators te ontdekken, terwijl anderen vooral op de hoogte willen blijven van wat hun vrienden en familie allemaal uitspoken. Nu er meerdere weergave-opties worden aangeboden, is er dus voor elk wat wils!

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Zo zien de perfecte man en vrouw eruit volgens AI

Karen Luiken-19 mei 2023 om 15:52

Lang, knap, gespierd en geen grammetje vet. Zo zien de ideale man en vrouw eruit volgens kunstmatige intelligentie. Althans, dat blijkt uit plaatjes die momenteel via het wereldwijde web worden verspreid.

AI heeft op basis van miljarden afbeeldingen verschillende foto’s samengesteld die een beeld geven van hoe perfecte mannen en vrouwen eruit zouden moeten zien. Daaruit blijkt dat er een voorkeur lijkt te zijn voor olijfkleurige huidtinten. Vrouwen zouden blond haar en bruine ogen moeten hebben, en mannen zijn schijnbaar het knapst als ze bruin haar en bruine ogen hebben. De ‘perfecte’ man heeft daarnaast ook een flinke sixpack.

The Boulimia Project, de organisatie hier onderzoek naar deed, noemt de resultaten zorgwekkend. “We kunnen alleen maar aannemen dat AI met zoveel vreemd gevormde versies van de lichaamsbouw komt omdat social media-platforms onrealistische lichaamstypes promoten”, zo klinkt het.

Ontdek meer