Instagram feed kan opgedeeld worden in Favourites en Following!

Amber Schepers-23 maart 2022 om 15:00

Instagram komt vanaf vandaag met twee gloednieuwe manieren om je feed weer te geven. Voordien liet Instagram enkel je 'home' feed zien met een mix van zowel berichten van accounts die je volgt, als van voorgestelde posts, waardoor je andere accounts kunt ontdekken aan de hand van je eigen interesses, maar daar komt nu verandering in!

Technologie evolueert dag na dag en dat bewijst ook Instagram. De app komt opnieuw met een nieuwe en interessante update. Vanaf nu kan je op twee nieuwe manieren je Instagram feed weergeven door te werken met 'Favourites' en 'Following'. Net zoals op TikTok kan je nu ook op Instagram aangeven welke berichten je op jouw startpagina te zien wilt krijgen.

Instagram gebruikers krijgen de controle dus in eigen handen, want met de twee nieuwe filters kan je zelf beslissen welke posts op je feed terechtkomen. Wie ervoor kiest om zijn feed op 'Favourites' in te stellen, krijgt de nieuwste posts van een lijst specifieke accounts die je zelf kiest, zoals je beste vrienden of favoriete influencers te zien. Je kan tot wel 50 verschillende favorieten toevoegen en de lijst kan op elk moment gewijzigd worden.

Maak je geen zorgen, ben je iemand tussen je favorieten even beu? Dan krijgt die persoon niet te zien wanneer ze worden toegevoegd of verwijderd! Berichten uit je favorietenlijst zullen ook hoger weergegeven worden in je ‘home’ feed en aangeduid worden met een sterretje.

Maar je kan er ook voor kiezen om je feed in te delen aan de hand van 'Following'. Op deze manier toont Instagram je enkel posts van mensen die je volgt. Zowel ‘Favourites’ als ‘Following’ tonen de berichten in chronologische volgorde, zodat je snel de berichten kunt inhalen die je absoluut niet wilt missen!

Instagram kiest er op deze manier voor om gebruikers meer controle te geven over hun ervaring op het platform. Veel gebruikers van de app hebben verschillende voorkeuren. Sommigen scrollen op hun feed om nieuwe creators te ontdekken, terwijl anderen vooral op de hoogte willen blijven van wat hun vrienden en familie allemaal uitspoken. Nu er meerdere weergave-opties worden aangeboden, is er dus voor elk wat wils!

TikTok gaat strijd aan met Instagram

Chelsy Vanlerberghe-13 maart 2024 om 09:37

Naar verluidt werkt TikTok aan een nieuwe app die zich richt op het delen van foto's. Dat doen ze om de concurrentie aan te gaan met Instagram. TikTok is een sterke rivaal op vlak van video, terwijl je op Instagram naast video, ook foto's en stories kan delen. Nu lijkt het erop dat TikTok een nieuwe app in de steigers heeft staan om de strijd aan te gaan met Instagram's fotostream.

Wat houdt dat precies in? Volgens TheSpAndroid is er een code gevonden in de nieuwste versie van TikTok die verwijzingen bevat naar een nieuwe "TikTok Foto's"-app. Die app zou op Instagram lijken, met een feed waarin je foto's kan delen met je vrienden en familie.

Wanneer de nieuwe app gelanceerd zal worden, is niet duidelijk. Alles wijst erop dat we er binnenkort meer over te horen krijgen.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Ontdek meer