Instagram feed kan opgedeeld worden in Favourites en Following!

Amber Schepers-23 maart 2022 om 15:00

Instagram komt vanaf vandaag met twee gloednieuwe manieren om je feed weer te geven. Voordien liet Instagram enkel je 'home' feed zien met een mix van zowel berichten van accounts die je volgt, als van voorgestelde posts, waardoor je andere accounts kunt ontdekken aan de hand van je eigen interesses, maar daar komt nu verandering in!

Technologie evolueert dag na dag en dat bewijst ook Instagram. De app komt opnieuw met een nieuwe en interessante update. Vanaf nu kan je op twee nieuwe manieren je Instagram feed weergeven door te werken met 'Favourites' en 'Following'. Net zoals op TikTok kan je nu ook op Instagram aangeven welke berichten je op jouw startpagina te zien wilt krijgen.

Instagram gebruikers krijgen de controle dus in eigen handen, want met de twee nieuwe filters kan je zelf beslissen welke posts op je feed terechtkomen. Wie ervoor kiest om zijn feed op 'Favourites' in te stellen, krijgt de nieuwste posts van een lijst specifieke accounts die je zelf kiest, zoals je beste vrienden of favoriete influencers te zien. Je kan tot wel 50 verschillende favorieten toevoegen en de lijst kan op elk moment gewijzigd worden.

Maak je geen zorgen, ben je iemand tussen je favorieten even beu? Dan krijgt die persoon niet te zien wanneer ze worden toegevoegd of verwijderd! Berichten uit je favorietenlijst zullen ook hoger weergegeven worden in je ‘home’ feed en aangeduid worden met een sterretje.

Maar je kan er ook voor kiezen om je feed in te delen aan de hand van 'Following'. Op deze manier toont Instagram je enkel posts van mensen die je volgt. Zowel ‘Favourites’ als ‘Following’ tonen de berichten in chronologische volgorde, zodat je snel de berichten kunt inhalen die je absoluut niet wilt missen!

Instagram kiest er op deze manier voor om gebruikers meer controle te geven over hun ervaring op het platform. Veel gebruikers van de app hebben verschillende voorkeuren. Sommigen scrollen op hun feed om nieuwe creators te ontdekken, terwijl anderen vooral op de hoogte willen blijven van wat hun vrienden en familie allemaal uitspoken. Nu er meerdere weergave-opties worden aangeboden, is er dus voor elk wat wils!

Instagram maakt vastpinnen van favoriete posts mogelijk

Karen Luiken-09 juni 2022 om 06:07

Instagram heeft er een handig snufje bij. Het platform maakt het vanaf nu mogelijk om maximaal drie berichten of Reels bovenaan je profiel vast te zetten.

De posts blijven bovenaan je Instagram-raster staan en zien eruit alsof ze je net hebt gepost. Bij TikTok en Twitter is deze functie ook al mogelijk.

Je kunt de feature gebruik door een van je berichten of Reels te selecteren en vervolgens op de drie stippen rechtsbovenin te klikken. Daar staat de knop ‘Vastzetten op je profiel’. Klik erop, keer terug naar je profiel en voilà: je bericht staat helemaal linksbovenaan!

Besluit je nog een ander bericht vast te pinnen? Dan zal het eerdere vastgepinde bericht een plekje naar rechts schuiven.

TikTok krijgt minigames

Karen Luiken-23 mei 2022 om 15:28

TikTok krijgt er een nieuwe functie bij. Reuters meldt dat het bedrijf van plan is om minigames naar zijn app te brengen. De testen daarvoor zijn al gestart in Vietnam.

Het gaat om spelletjes die over het algemeen eenvoudige spelmechanismen en een korte speeltijd hebben. Het aanbieden van deze games kan advertentie-inkomsten verhogen, plus de tijd hoeveelheid die gebruikers aan de app besteden.

De spelletjes zullen in het begin waarschijnlijk advertenties bevatten. Heel veel meer informatie is er nog niet. Wel wordt er gezegd dat TikTok in de toekomst de ambitie zou hebben om meer met gaming te doen.

Ontdek meer