Greta Thunberg is kwaad: "De mode-industrie is fake en buit mensen uit"

Christophe Moons-10 augustus 2021 om 04:58

Greta Thunberg siert deze maand de cover van Vogue Scandinavia en haalt er in een interview hard uit naar de - volgens haar - hypocriete mode-industrie.

De 18-jarige Zweedse vindt dat de grote modemerken een enorme bijdrage leveren aan de klimaat- en ecologische noodsituatie. "Velen laten het lijken alsof de mode-industrie verantwoordelijkheid begint te nemen en gigantische bedragen uitgeeft aan campagnes waarbij ze beweren "duurzaam", "ethisch", "groen", "klimaatneutraal" of "eerlijk" te zijn, maar dat is bijna altijd pure greenwash (faken dat je groen of milieubewust bent, n.v.d.r.)."

Greta is duidelijk geen fashion fan en verwijt bepaalde merken zelfs slavernij. "Talloze arbeiders en gemeenschappen over de hele wereld worden uitgebuit om mensen te laten genieten van fast fashion."

Volgens de activiste loopt het helemaal verkeerd en moet er dringend worden ingegrepen. "Je kan niet massaal modieuze kleding produceren of duurzaam consumeren in onze huidige maatschappij. Het systeem moet echt veranderen", besluit ze.

Sneakerness A'dam: waarom draag je die sneaker?

Simon Smetryns-17 september 2021 om 14:30

TAGMAG Lifestyle Insider Simon Wauman trok afgelopen weekend naar Sneakerness in Amsterdam en vroeg de bezoekers wat ze mooi vinden aan de sneaker die ze aanhebben om naar de beurs te komen.

Deze broek van ASOS heeft een ingebouwde string

Karen Luiken-16 september 2021 om 03:50

Een verontrustende trend uit de jaren ’90 lijkt een comeback te maken. Ken je de broeken nog die zo laag zaten dat je string er ver (maar echt heel ver) bovenuit kwam? Nou, die komen – als het aan Asos ligt – weer vrolijk terug op de fashionmarkt.

De webshop verkoopt een broek die gepaard gaat met een string. Dat heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Aan de ene kant betekent het dat je geen los ondergoed hoeft te kopen. Aan de andere kant moet je je ook bedenken dat als je het kledingstuk in huis haalt, je zéér sexy over straat zal lopen.

Aan de voorkant ziet het item eruit als een normale broek met krokodillenprint. Maar draai je jezelf om, dan krijg je een weinig verhullende achterkant met een zwarte string die behoorlijk zichtbaar is.

Interesse? De broek is nu in de sale en kost slechts 25 euro.

Ontdek meer