Greta Thunberg is kwaad: "De mode-industrie is fake en buit mensen uit"

Christophe Moons-10 augustus 2021 om 04:58

Greta Thunberg siert deze maand de cover van Vogue Scandinavia en haalt er in een interview hard uit naar de - volgens haar - hypocriete mode-industrie.

De 18-jarige Zweedse vindt dat de grote modemerken een enorme bijdrage leveren aan de klimaat- en ecologische noodsituatie. "Velen laten het lijken alsof de mode-industrie verantwoordelijkheid begint te nemen en gigantische bedragen uitgeeft aan campagnes waarbij ze beweren "duurzaam", "ethisch", "groen", "klimaatneutraal" of "eerlijk" te zijn, maar dat is bijna altijd pure greenwash (faken dat je groen of milieubewust bent, n.v.d.r.)."

Greta is duidelijk geen fashion fan en verwijt bepaalde merken zelfs slavernij. "Talloze arbeiders en gemeenschappen over de hele wereld worden uitgebuit om mensen te laten genieten van fast fashion."

Volgens de activiste loopt het helemaal verkeerd en moet er dringend worden ingegrepen. "Je kan niet massaal modieuze kleding produceren of duurzaam consumeren in onze huidige maatschappij. Het systeem moet echt veranderen", besluit ze.

Levi's onthult gloednieuwe sneaker

Karen Luiken-20 januari 2022 om 17:28

Hoewel Levi’s vooral bekendstaat om zijn stijlvolle jeans, kun je bij het merk ook terecht voor allerlei andere kledingstukken. Shirts, truien, jasjes en zelfs sneakers: je vindt het allemaal terug in het uitgebreide aanbod. En alsof je nog niet genoeg keuzestress had als je naar de collecties van Levi’s kijkt, komen er nu nog wat pareltjes bij.

Levi’s introduceert LS1, sneakers die gemaakt worden van gekatoeniseerde hennep. De schoenen komen er in verschillende modellen die allemaal geïnspireerd zijn op skatewear. Ze gaan gepaard met een dikke zool, contrasterende sierstiksels, metalen ogen in de stijl van klinknagels en een rode lus aan de hiel.

Je kunt zowel kiezen voor een lage als een hoge variant. De lage wordt gelanceerd in de kleuren indigoblauw, zwart, okergeel en ecru. De hoge is beschikbaar in de kleuren ecru en zwart.

Hebben? Nog héél even geduld. De schoenen worden op 21 februari gereleaset op de webshop van Levi’s. Twee weken later vind je ze ook in fysieke winkels.

1
2

Timothée Chalamet lanceert eerste eigen hoodie

Dieter Blarinckx-23 december 2021 om 07:19

De Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet heeft via zijn eigen instagram bekendgemaakt dat hij een eigen hoodie lanceert. Die hoodie is een samenwerking met Haider Ackermann.

De hoodie komt er niet zomaar, want Timothée en Haider wilden al langer samen iets doen maar vonden nooit de juiste opportuniteit. In augustus hoorden de twee over de humanitaire crisis in Afghanistan, waarna ze de koppen even bij mekaar staken. De volledige opbrengst van de hoodie gaat 100% naar Afghanistan Libre, een organisatie die zich ter plaatste inzet voor de getroffenen van de crisis.

De witte hoodie is in twee maten beschikbaar, in medium en large. Voor één exemplaar betaal je zo'n 175 euro. Meer info kan je hier vinden.

Ontdek meer