Instagram voegt nieuwe tagging-opties toe

Karen Luiken-09 maart 2022 om 11:04

Instagram heeft nieuwe tagging-opties toegevoegd die meer details geven over mensen die getagd worden. Zo kun je vanaf nu niet alleen zien hoe iemand heet, maar ook wat hij of zij doet.

Stel: je deelt een foto van jezelf en tagt daarin de fotograaf die het beeld heeft gemaakt. Met de nieuwe update zal zowel de naam als de rol van de getagde persoon zichtbaar zijn. Andere mensen weten daardoor meteen dat het om een fotograaf gaat.

Instagram zegt in een aankondiging dat de update wordt gebruikt om makers achter de schermen te markeren die soms onopgemerkt blijven of niet worden erkend. Denk daarbij aan fotografen - zoals eerder aangegeven, maar ook aan make-upartiesten of songwriters.

Instagram maakt vastpinnen van favoriete posts mogelijk

Karen Luiken-09 juni 2022 om 06:07

Instagram heeft er een handig snufje bij. Het platform maakt het vanaf nu mogelijk om maximaal drie berichten of Reels bovenaan je profiel vast te zetten.

De posts blijven bovenaan je Instagram-raster staan en zien eruit alsof ze je net hebt gepost. Bij TikTok en Twitter is deze functie ook al mogelijk.

Je kunt de feature gebruik door een van je berichten of Reels te selecteren en vervolgens op de drie stippen rechtsbovenin te klikken. Daar staat de knop ‘Vastzetten op je profiel’. Klik erop, keer terug naar je profiel en voilà: je bericht staat helemaal linksbovenaan!

Besluit je nog een ander bericht vast te pinnen? Dan zal het eerdere vastgepinde bericht een plekje naar rechts schuiven.

TikTok krijgt minigames

Karen Luiken-23 mei 2022 om 15:28

TikTok krijgt er een nieuwe functie bij. Reuters meldt dat het bedrijf van plan is om minigames naar zijn app te brengen. De testen daarvoor zijn al gestart in Vietnam.

Het gaat om spelletjes die over het algemeen eenvoudige spelmechanismen en een korte speeltijd hebben. Het aanbieden van deze games kan advertentie-inkomsten verhogen, plus de tijd hoeveelheid die gebruikers aan de app besteden.

De spelletjes zullen in het begin waarschijnlijk advertenties bevatten. Heel veel meer informatie is er nog niet. Wel wordt er gezegd dat TikTok in de toekomst de ambitie zou hebben om meer met gaming te doen.

Ontdek meer