Facebook Reels nu ook beschikbaar in ons land

Karen Luiken-23 februari 2022 om 09:13

Facebook heeft er weer een nieuwigheidje bij. Vanaf nu kom je op het platform Reels tegen, een functie die je zal kennen door Instagram of TikTok en waarmee je filmpjes kunt bekijken of zelf maken.

Reels was al een tijdje beschikbaar voor Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten, maar nu is de functie volgens TechPulse ook uitgebreid naar andere landen. Waaronder dus ook België.

Met Reels kun je korte video’s van maximaal zestig seconden maken. Je kunt allerlei verschillende dingen toevoegen, zoals tekst of muziek. Al je gemaakte filmpjes vind je terug in het menu Mijn Reels.

Uiteraard is het met Reels ook mogelijk om naar filmpjes van andere gebruikers te kijken. Die kom je tegen tijdens het scrollen door je tijdlijn.

Palmsy: de 'anti-social' socialemedia-app

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 11:00- Foto:

Pexels: Cotton Bro Studio

Palmsy is anders dan elke andere socialemedia-app. Hier deel je foto's en teksten, maar er is een twist: niemand anders kan ze zien behalve jijzelf. In plaats van echte interactie met anderen, biedt Palmsy een unieke ervaring. Je plaatst content, ontvangt likes van jouw 'contacten', maar eigenlijk blijft alles privé op jouw apparaat. Het is puur voor de lol en je privacy blijft volledig beschermd, aldus de ontwikkelaar.

Palmsy lijkt te mikken op degenen die willen ontsnappen aan de druk van social media, maar toch dat kleine shot dopamine willen voelen door likes te ontvangen. Sommigen noemen het zelfs 'social media-methadon', een knipoog naar de behoefte aan die likes.

Je importeert je contactenlijst en Palmsy zal namens hen 'likes' fabriceren en zelfs pushmeldingen sturen alsof deze mensen hebben gereageerd op je berichten. Maar het is allemaal nep en voor de show, volgens het welkomstscherm en ontwikkelaar Pat Nakajima.

Je kan Palmsy gratis downloaden op iPhone en iPad, maar voor Android-gebruikers is het wachten op nieuws over een mogelijke release. Met Palmsy ervaar je de wereld van social media op een heel andere manier: alleen jij en jouw content, zonder de rest van de wereld die meekijkt.

TikTok gaat strijd aan met Instagram

Chelsy Vanlerberghe-13 maart 2024 om 09:37

Naar verluidt werkt TikTok aan een nieuwe app die zich richt op het delen van foto's. Dat doen ze om de concurrentie aan te gaan met Instagram. TikTok is een sterke rivaal op vlak van video, terwijl je op Instagram naast video, ook foto's en stories kan delen. Nu lijkt het erop dat TikTok een nieuwe app in de steigers heeft staan om de strijd aan te gaan met Instagram's fotostream.

Wat houdt dat precies in? Volgens TheSpAndroid is er een code gevonden in de nieuwste versie van TikTok die verwijzingen bevat naar een nieuwe "TikTok Foto's"-app. Die app zou op Instagram lijken, met een feed waarin je foto's kan delen met je vrienden en familie.

Wanneer de nieuwe app gelanceerd zal worden, is niet duidelijk. Alles wijst erop dat we er binnenkort meer over te horen krijgen.

Ontdek meer