Facebook Reels nu ook beschikbaar in ons land

Karen Luiken-23 februari 2022 om 09:13

Facebook heeft er weer een nieuwigheidje bij. Vanaf nu kom je op het platform Reels tegen, een functie die je zal kennen door Instagram of TikTok en waarmee je filmpjes kunt bekijken of zelf maken.

Reels was al een tijdje beschikbaar voor Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten, maar nu is de functie volgens TechPulse ook uitgebreid naar andere landen. Waaronder dus ook België.

Met Reels kun je korte video’s van maximaal zestig seconden maken. Je kunt allerlei verschillende dingen toevoegen, zoals tekst of muziek. Al je gemaakte filmpjes vind je terug in het menu Mijn Reels.

Uiteraard is het met Reels ook mogelijk om naar filmpjes van andere gebruikers te kijken. Die kom je tegen tijdens het scrollen door je tijdlijn.

Instagram maakt vastpinnen van favoriete posts mogelijk

Karen Luiken-09 juni 2022 om 06:07

Instagram heeft er een handig snufje bij. Het platform maakt het vanaf nu mogelijk om maximaal drie berichten of Reels bovenaan je profiel vast te zetten.

De posts blijven bovenaan je Instagram-raster staan en zien eruit alsof ze je net hebt gepost. Bij TikTok en Twitter is deze functie ook al mogelijk.

Je kunt de feature gebruik door een van je berichten of Reels te selecteren en vervolgens op de drie stippen rechtsbovenin te klikken. Daar staat de knop ‘Vastzetten op je profiel’. Klik erop, keer terug naar je profiel en voilà: je bericht staat helemaal linksbovenaan!

Besluit je nog een ander bericht vast te pinnen? Dan zal het eerdere vastgepinde bericht een plekje naar rechts schuiven.

TikTok krijgt minigames

Karen Luiken-23 mei 2022 om 15:28

TikTok krijgt er een nieuwe functie bij. Reuters meldt dat het bedrijf van plan is om minigames naar zijn app te brengen. De testen daarvoor zijn al gestart in Vietnam.

Het gaat om spelletjes die over het algemeen eenvoudige spelmechanismen en een korte speeltijd hebben. Het aanbieden van deze games kan advertentie-inkomsten verhogen, plus de tijd hoeveelheid die gebruikers aan de app besteden.

De spelletjes zullen in het begin waarschijnlijk advertenties bevatten. Heel veel meer informatie is er nog niet. Wel wordt er gezegd dat TikTok in de toekomst de ambitie zou hebben om meer met gaming te doen.

Ontdek meer