Messenger-gebruikers krijgen binnenkort melding van screenshot

Karen Luiken-03 februari 2022 om 17:01

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft een nieuwe functie aangekondigd waar niet iedereen blij mee zal zijn. En dan hebben we het vooral over mensen die vaak screenshots maken van een Messenger-gesprek. Dat gaat binnenkort namelijk niet meer zonder gevolgen.

Nu is het nog mogelijk om zonder zorgen een screenshot van een chat in Messenger te maken. Niemand die het ziet. Maar daar komt met een nieuwe update dus verandering in. Van screenshots die binnenkort gemaakt worden in ‘geheime gesprekken’, oftewel de chats die na een tijdje verdwijnen, krijgt men straks een melding.

“Er komt een nieuwe update voor Messenger-chats met end-to-end-encryptie”, aldus Mark Zuckerberg. “Als iemand een screenshot neemt van een verdwijnend bericht, krijg je daar een notificatie van.”

Het is niet duidelijk of de functie ook beschikbaar wordt in normale chats.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Zien: 'De Mol'-kandidaat Yens zet tattoo met Ender!

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:03

‘De Mol’-kandidaat Yens Wittebrouck is een tattoo rijker! Hij was zopas te gast bij Enders podcast ‘Gossip Guy’ waar hij een gloednieuwe tattoo liet zetten!

Tijdens de opname van de podcast vroeg Ender of Yens het zag zitten om nóg een tattoo te laten zetten, en het antwoord was volmondig “Ja!”. En zo geschiedde want het team van Inksane zorgde er voor dat Yens daar meteen on the spot een nieuwe tattoo kon laten zetten.

Yens ging voor een triomferende wortel boven een verslagen banaan. Die banaan liet hij nog zetten samen met de andere ‘De Mol’-kandidaten tijdens hun avontuur.

Check de beelden hieronder!

Foto: Inksane

Instagram test functie waarmee vastpinnen van posts mogelijk wordt

Karen Luiken-27 april 2022 om 08:16

Instagram is bezig met het onderzoeken van een nieuwe functie waarmee gebruikers specifieke berichten op hun profiel vast kunnen pinnen. Dat meldt TechCrunch.

Gebruikers die al toegang hebben tot de functie, zien sinds kort de optie ‘pin naar uw profiel’ staan. Deze knop kan geselecteerd worden door in het menu met drie stippen te drukken dat naast alle posts staat.

De nieuwe feature kan handig zijn voor creators die hun favoriete berichten willen uitlichten of voor andere gebruikers die specifieke posts willen benadrukken.

Het is momenteel al mogelijk om Stories vast te pinnen, maar deze functie moet dus worden uitgebreid naar alle berichten op Instagram. Zowel de Stories als vastgepinde berichten komen boven de echte tijdlijn te staan.

De nieuwe functie bevindt zich momenteel in een testfase en verschijnt daarom alleen nog voor geselecteerde gebruikers.

Ontdek meer