Nieuwe wet moet het plaatsen van bewerkte foto's tegengaan

Karen Luiken-17 januari 2022 om 07:22

Het wordt voor influencers steeds moeilijker om ‘neppe’ beelden op Instagram te plaatsen. In navolging van Noorwegen, waar het niet langer is toegestaan om betaalde foto’s die bewerkt zijn te delen, gaan binnenkort mogelijk ook de regels in het Verenigd Koninkrijk veranderen.

Omdat het aantal ziekenhuisopnames voor jongeren met anorexia, boulimia en eetstoornissen in het Verenigd Koninkrijk sterk zijn toegenomen, heeft de staat besloten actie te ondernemen. Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend in een poging om lichaamsdysmorfie (een stoornis van de lichaamsbeleving) online te bestrijden.

De wet roept op tot meer transparantie van merken en influencers die hun beelden vaak bewerken met Photoshop of andere apps. “Als iemand betaald wordt om een bewerkte foto op social media te plaatsen, moet daar eerlijk en openhartig over gecommuniceerd worden”, zegt Dr. Evans volgens Hypebeast.

Mocht de wet er inderdaad komen, dan is het nog maar de vraag hoe deze gehandhaafd gaat worden. De regel zal in ieder geval bedoeld zijn voor betaalde berichten.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Vanaf nu kan je een Snap Streak pauzeren

Maxine Decaluwé-09 maart 2023 om 10:15- Foto:

Andrik Langfield via Unsplash

Je Snap Streak verliezen omdat je geen wifi had, in het buitenland zit of het gewoonweg vergeet? Dat is vanaf nu verleden tijd. Dankzij een nieuwe functie op Snapchat kan je de Streak bevriezen voor een bepaalde tijd.

Om een Snap Streak gaande te houden, moet je elke dag binnen de 24 uur een foto of video uitwisselen met een vriend. Gebeurt dat niet? Dan is de Snap Streak voorgoed verbroken. Sommigen gebruikers zijn zodanig gehecht aan hun vlammetjes dat ze "streaksitters" aanstellen om hun Streaks over te nemen als ze op vakantie zijn. Dat is nu niet meer nodig!

"Een verloren Snap Streak betekent niet dat je vriendschap koud is geworden, dus vanaf vandaag kan je een Streak herstellen met slechts één tik", meldt het sociale mediaplatform in een persbericht.

Hoewel Snapchat 750 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in meer dan 20 landen telt, hoopt het bedrijf hiermee meer gebruikers naar het platform te trekken.

Messenger keert terug naar Facebook-app

Karen Luiken-09 maart 2023 om 07:25

Vind jij het ook zo irritant dat je twee verschillende apps hebt voor Facebook en Messenger? Dan ga je vast heel blij worden van dit nieuws. Facebook-leider Tom Alison heeft in een blogpost bekendgemaakt dat de twee apps zich binnenkort weer herenigen.

Hoewel CEO Mark Zuckerberg ooit heeft verklaard dat de twee verschillende apps ‘voor een betere ervaring’ zouden zorgen, blijkt dat nu toch niet het geval. De Messenger-app, die sinds 2014 bestaat, maakt binnenkort weer deel uit van de Facebook-app. Meta maakt de overstap om beter te kunnen concurreren met TikTok, die al heel lang gebruikmaakt van ingebouwde berichtopties.

Het is nog niet bekend wanneer de verandering wordt doorgevoerd. Volgens Tom Alison zijn ze momenteel bezig met tests ‘die zich binnenkort uitbreiden’.

Ontdek meer