Nieuwe wet moet het plaatsen van bewerkte foto's tegengaan

Karen Luiken-17 januari 2022 om 07:22

Het wordt voor influencers steeds moeilijker om ‘neppe’ beelden op Instagram te plaatsen. In navolging van Noorwegen, waar het niet langer is toegestaan om betaalde foto’s die bewerkt zijn te delen, gaan binnenkort mogelijk ook de regels in het Verenigd Koninkrijk veranderen.

Omdat het aantal ziekenhuisopnames voor jongeren met anorexia, boulimia en eetstoornissen in het Verenigd Koninkrijk sterk zijn toegenomen, heeft de staat besloten actie te ondernemen. Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend in een poging om lichaamsdysmorfie (een stoornis van de lichaamsbeleving) online te bestrijden.

De wet roept op tot meer transparantie van merken en influencers die hun beelden vaak bewerken met Photoshop of andere apps. “Als iemand betaald wordt om een bewerkte foto op social media te plaatsen, moet daar eerlijk en openhartig over gecommuniceerd worden”, zegt Dr. Evans volgens Hypebeast.

Mocht de wet er inderdaad komen, dan is het nog maar de vraag hoe deze gehandhaafd gaat worden. De regel zal in ieder geval bedoeld zijn voor betaalde berichten.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Zien: 'De Mol'-kandidaat Yens zet tattoo met Ender!

Dieter Blarinckx-17 mei 2022 om 17:03

‘De Mol’-kandidaat Yens Wittebrouck is een tattoo rijker! Hij was zopas te gast bij Enders podcast ‘Gossip Guy’ waar hij een gloednieuwe tattoo liet zetten!

Tijdens de opname van de podcast vroeg Ender of Yens het zag zitten om nóg een tattoo te laten zetten, en het antwoord was volmondig “Ja!”. En zo geschiedde want het team van Inksane zorgde er voor dat Yens daar meteen on the spot een nieuwe tattoo kon laten zetten.

Yens ging voor een triomferende wortel boven een verslagen banaan. Die banaan liet hij nog zetten samen met de andere ‘De Mol’-kandidaten tijdens hun avontuur.

Check de beelden hieronder!

Foto: Inksane

Instagram test functie waarmee vastpinnen van posts mogelijk wordt

Karen Luiken-27 april 2022 om 08:16

Instagram is bezig met het onderzoeken van een nieuwe functie waarmee gebruikers specifieke berichten op hun profiel vast kunnen pinnen. Dat meldt TechCrunch.

Gebruikers die al toegang hebben tot de functie, zien sinds kort de optie ‘pin naar uw profiel’ staan. Deze knop kan geselecteerd worden door in het menu met drie stippen te drukken dat naast alle posts staat.

De nieuwe feature kan handig zijn voor creators die hun favoriete berichten willen uitlichten of voor andere gebruikers die specifieke posts willen benadrukken.

Het is momenteel al mogelijk om Stories vast te pinnen, maar deze functie moet dus worden uitgebreid naar alle berichten op Instagram. Zowel de Stories als vastgepinde berichten komen boven de echte tijdlijn te staan.

De nieuwe functie bevindt zich momenteel in een testfase en verschijnt daarom alleen nog voor geselecteerde gebruikers.

Ontdek meer