Dit Insta-bericht kreeg in 2021 de meeste likes

Karen Luiken-28 december 2021 om 10:53

2021 was een jaar dat wederom gedomineerd werd door corona. Maar het was ook een jaar waarin celebs massaal berichten plaatsten op Instagram en daar miljoenen likes voor kregen. Dit zijn de drie meest populaire posts van het social media-platform.

1. Cristiano Ronaldo

Op de eerste plek is Cristiano Ronaldo geëindigd met een kiekje waarop hij en zijn vriendin Georgina Rodriguez hun zwangerschap bekendmaken. Niet zomaar een zwangerschap, maar een zwangerschap waar een tweeling uit voort zou komen. De aankondiging kreeg maar liefst 32,2 miljoen likes.

2. Ariana Grande

Ariana Grande verdient zilver. Zij ontving bijna 26,7 miljoen likes voor een reeks foto’s waarmee zij aankondigde het jawoord te hebben gegeven aan Dalton Gomez. Op de kiekjes zijn de twee in prachtige trouwkledij te zien.

3. Kylie Jenner

De derde en laatste podiumplek is voor Kylie Jenner. Ook zij verzamelde veel likes met een bijzonder bericht. Ze maakte in september bekend haar tweede kindje met Travis Scott te verwachten en kreeg daar 24,6 vind-ik-leuks voor.


(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Instagram maakt vastpinnen van favoriete posts mogelijk

Karen Luiken-09 juni 2022 om 06:07

Instagram heeft er een handig snufje bij. Het platform maakt het vanaf nu mogelijk om maximaal drie berichten of Reels bovenaan je profiel vast te zetten.

De posts blijven bovenaan je Instagram-raster staan en zien eruit alsof ze je net hebt gepost. Bij TikTok en Twitter is deze functie ook al mogelijk.

Je kunt de feature gebruik door een van je berichten of Reels te selecteren en vervolgens op de drie stippen rechtsbovenin te klikken. Daar staat de knop ‘Vastzetten op je profiel’. Klik erop, keer terug naar je profiel en voilà: je bericht staat helemaal linksbovenaan!

Besluit je nog een ander bericht vast te pinnen? Dan zal het eerdere vastgepinde bericht een plekje naar rechts schuiven.

TikTok krijgt minigames

Karen Luiken-23 mei 2022 om 15:28

TikTok krijgt er een nieuwe functie bij. Reuters meldt dat het bedrijf van plan is om minigames naar zijn app te brengen. De testen daarvoor zijn al gestart in Vietnam.

Het gaat om spelletjes die over het algemeen eenvoudige spelmechanismen en een korte speeltijd hebben. Het aanbieden van deze games kan advertentie-inkomsten verhogen, plus de tijd hoeveelheid die gebruikers aan de app besteden.

De spelletjes zullen in het begin waarschijnlijk advertenties bevatten. Heel veel meer informatie is er nog niet. Wel wordt er gezegd dat TikTok in de toekomst de ambitie zou hebben om meer met gaming te doen.

Ontdek meer