Dit Insta-bericht kreeg in 2021 de meeste likes

Karen Luiken-28 december 2021 om 10:53

2021 was een jaar dat wederom gedomineerd werd door corona. Maar het was ook een jaar waarin celebs massaal berichten plaatsten op Instagram en daar miljoenen likes voor kregen. Dit zijn de drie meest populaire posts van het social media-platform.

1. Cristiano Ronaldo

Op de eerste plek is Cristiano Ronaldo geëindigd met een kiekje waarop hij en zijn vriendin Georgina Rodriguez hun zwangerschap bekendmaken. Niet zomaar een zwangerschap, maar een zwangerschap waar een tweeling uit voort zou komen. De aankondiging kreeg maar liefst 32,2 miljoen likes.

2. Ariana Grande

Ariana Grande verdient zilver. Zij ontving bijna 26,7 miljoen likes voor een reeks foto’s waarmee zij aankondigde het jawoord te hebben gegeven aan Dalton Gomez. Op de kiekjes zijn de twee in prachtige trouwkledij te zien.

3. Kylie Jenner

De derde en laatste podiumplek is voor Kylie Jenner. Ook zij verzamelde veel likes met een bijzonder bericht. Ze maakte in september bekend haar tweede kindje met Travis Scott te verwachten en kreeg daar 24,6 vind-ik-leuks voor.


(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

TikTok test nieuwe functie à la Twitter

Karen Luiken-18 januari 2022 om 07:23

TikTok is druk bezig met het testen van een gloednieuwe functie. Het gaat om een Repost-knop waarmee gebruikers hun favoriete video’s met anderen kunnen delen zonder er eigen content aan toe te moeten voegen. Volgens TechCrunch heeft het nieuwigheidje opvallend veel weg van Twitters retweet.

Het was al mogelijk om TikTok-filmpjes van anderen te delen op je eigen profiel. Dat kon enkel door er een eigen bijdrage aan toe te voegen. Maar dat laatste moet met de nieuwe functie dus gaan veranderen. Bedoeling is dat je straks je favoriete video’s van mede-TikTokkers kunt posten inclusief alle likes en reacties die daarbij horen.

De nieuwe Repost-knop zal te vinden zijn in het menu ‘Delen’, waar je normaal gesproken video’s naar vrienden kunt sturen via berichten. De vraag is alleen wanneer het zover is. De functie is momenteel alleen in betaversie beschikbaar voor een beperkt aantal TikTok-gebruikers.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Nieuwe wet moet het plaatsen van bewerkte foto's tegengaan

Karen Luiken-17 januari 2022 om 07:22

Het wordt voor influencers steeds moeilijker om ‘neppe’ beelden op Instagram te plaatsen. In navolging van Noorwegen, waar het niet langer is toegestaan om betaalde foto’s die bewerkt zijn te delen, gaan binnenkort mogelijk ook de regels in het Verenigd Koninkrijk veranderen.

Omdat het aantal ziekenhuisopnames voor jongeren met anorexia, boulimia en eetstoornissen in het Verenigd Koninkrijk sterk zijn toegenomen, heeft de staat besloten actie te ondernemen. Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend in een poging om lichaamsdysmorfie (een stoornis van de lichaamsbeleving) online te bestrijden.

De wet roept op tot meer transparantie van merken en influencers die hun beelden vaak bewerken met Photoshop of andere apps. “Als iemand betaald wordt om een bewerkte foto op social media te plaatsen, moet daar eerlijk en openhartig over gecommuniceerd worden”, zegt Dr. Evans volgens Hypebeast.

Mocht de wet er inderdaad komen, dan is het nog maar de vraag hoe deze gehandhaafd gaat worden. De regel zal in ieder geval bedoeld zijn voor betaalde berichten.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Ontdek meer