Meer buitenruimtes? Graag! Lipton geeft jongeren een stem

Karen Luiken-30 juli 2021 om 09:00

Als er twee dingen zijn waar jongeren behoefte aan hebben, dan zijn het meer buitenruimtes en buitenactiviteiten op maat. Speeltuinen voor jonge kinderen zijn er genoeg, maar waar kunnen tieners terecht als ze elkaar op willen zoeken? Lipton voelt met de jeugd mee en doet er alles aan om deze doelgroep een stem te geven. Vandaag, uitgerekend op International Friendship Day, geeft het merk jongeren een stem.

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Lipton is gebleken dat bijna 60 procent van de jongeren vindt dat er te weinig buitenplaatsen zijn om samen te komen. Nog eens 85 procent van de Belgische jongeren tussen de 14 en 18 jaar is van mening dat er voor hen te weinig buitenactiviteiten georganiseerd worden. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt Lipton. En dat gaat dan ook gebeuren. Het merk lanceert een nationale petitie en geeft jongeren de mogelijkheid om hun eigen voorstellen in te dienen.

Via een online platform kunnen tieners van zich laten horen. Heb jij ontzettend toffe ideeën over hoe jouw ideale buitenruimte eruit moet komen te zien? Onderteken dan de petitie en geef je creatieve hersenspinsels door. Lipton gaat alle voorstellen bekijken en zal de beste pareltjes binnenkort in samenwerking met jongeren gaan realiseren. Hoe leuk is dat?!

Dit wil je niet missen
Om deze zomer alvast goed af te trappen, worden er door Lipton verschillende activiteiten georganiseerd. Voor een van die activiteiten zijn de handen ineen geslagen met Circle Park in Brussel. Daar wordt het terrein deze zomer iedere week twee uur opengesteld voor kansarme jongeren, die kunnen proeven van padel of beachvolley. Ook trekt Lipton de komende weken in verschillende steden van park naar park om de ideale hang-out spot te creëren. Denk aan een chille plek waar je kunt hangen met vrienden, in combinatie met minigames, rustpunten en een verfrissende Lipton Ice Tea om het feestje compleet te maken.

Wat wil een jong mens nog meer? De petitie ondertekenen kan hier. Meedenken ook!

Kerstmis voor je viervoeter: dit zijn de perfecte cadeaus!

Samuel Wornoo-21 december 2021 om 14:24

Kerstmis is voor ons allemaal de tijd voor gezelligheid en verwennerij. Met deze cadeaus zorg je ervoor dat ook je favoriete huisdier een onvergetelijke kerst beleeft!

Voor je hond: de Edgard & Cooper kerstbox!

De kerstbox van Edgard & Cooper bestaat uit een feestelijke selectie van recepten en snacks, een chic strikje, een herbruikbaar bewaarblik en een geheim kwispelrecept voor lekkere sneeuwballen. Dit cadeau kan natuurlijk ook leuk zijn voor de viervoeter van je schoonmoeder, knappe buurman of beste vriend(in)! Koop 'm hier.

Voor je hond: een smart bone!

Een smart bone, wasmeda? De slimme uitvinding werd voor het eerst op de markt gebracht op kickstarter, waar ze in amper één dag volledig gefinancierd werd. De smart bone speelt met je hond vóór jou, en kan bijvoorbeeld wegspringen of je hond roepen als hij niet meer met het speeltje bezig is. Vanaf 69.99 op Amazon!

Voor je hond of kat: een automatische voederbak!

We zien onze huisdieren allemaal zielsgraag, maar soms kan het dagelijks bijvullen van hun voederbak een lastige klus zijn. Dit is de perfecte oplossing. Met deze automatische voederbak kan je je huisdier voederen, stemgeluiden opnemen om je huisdier te lokken, verschillende voedingsschema's instellen en nog meer! Ook deze kan je vinden op Amazon, vanaf 99.00.

Voor je kat: een radiatorhangmat!

Tijdens de winter krijgen we het allemaal wel eens koud, en je kat is daar geen uitzondering op. Met deze hangmat die je aan je radiator kan vastmaken, hoeft je kat nooit meer kou te lijden! Deze wordt gegarandeerd de favoriete nieuwe plek van je kat!

(Beelden: Amazon, Edgard&Cooper, Unsplash)

Nieuw-Zeeland verbiedt sigaretten voor alle toekomstige generaties

Samuel Wornoo-09 december 2021 om 14:05

De overheid van Nieuw-Zeeland laat weten dat de verkoop van sigaretten gestaakt zal worden voor alle toekomstige generaties, als deel van een plan om het land tegen 2025 rook-vrij te krijgen.

Concreet dient het verbod het onmogelijk te maken om ooit legaal tabak te kopen voor iedereen die momenteel 14 jaar en jonger is.

"Dit besluit is voor elke patiënt die ooit onder mijn zorg gestorven of verminkt is door het gebruik van tabak", zegt de assistent-minister van Volksgezondheid Ayesha Verrall op haar twitter-account.

Ook in België lopen er campagnes tegen roken. Eén daarvan is #WhatTheSmoke.
#WhatTheSmoke wil jongeren bewuster maken van de gevaren van beginnen met roken. Het is namelijk altijd moeilijker om later te stoppen dan nooit te beginnen. De campagne wordt opgezet door Kom op Tegen Kanker. TAGMAG draagt als partner haar steentje bij door in projecten zoals de Study Break Livestream (bekijk hem hieronder!) de nadelen van roken te bespreken. Zo worden in het segment 'Fabel of Waarheid: roken’ mythes over roken ontkracht.

Ontdek meer