Meer buitenruimtes? Graag! Lipton geeft jongeren een stem

Karen Luiken-30 juli 2021 om 09:00

Als er twee dingen zijn waar jongeren behoefte aan hebben, dan zijn het meer buitenruimtes en buitenactiviteiten op maat. Speeltuinen voor jonge kinderen zijn er genoeg, maar waar kunnen tieners terecht als ze elkaar op willen zoeken? Lipton voelt met de jeugd mee en doet er alles aan om deze doelgroep een stem te geven. Vandaag, uitgerekend op International Friendship Day, geeft het merk jongeren een stem.

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Lipton is gebleken dat bijna 60 procent van de jongeren vindt dat er te weinig buitenplaatsen zijn om samen te komen. Nog eens 85 procent van de Belgische jongeren tussen de 14 en 18 jaar is van mening dat er voor hen te weinig buitenactiviteiten georganiseerd worden. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt Lipton. En dat gaat dan ook gebeuren. Het merk lanceert een nationale petitie en geeft jongeren de mogelijkheid om hun eigen voorstellen in te dienen.

Via een online platform kunnen tieners van zich laten horen. Heb jij ontzettend toffe ideeën over hoe jouw ideale buitenruimte eruit moet komen te zien? Onderteken dan de petitie en geef je creatieve hersenspinsels door. Lipton gaat alle voorstellen bekijken en zal de beste pareltjes binnenkort in samenwerking met jongeren gaan realiseren. Hoe leuk is dat?!

Dit wil je niet missen
Om deze zomer alvast goed af te trappen, worden er door Lipton verschillende activiteiten georganiseerd. Voor een van die activiteiten zijn de handen ineen geslagen met Circle Park in Brussel. Daar wordt het terrein deze zomer iedere week twee uur opengesteld voor kansarme jongeren, die kunnen proeven van padel of beachvolley. Ook trekt Lipton de komende weken in verschillende steden van park naar park om de ideale hang-out spot te creëren. Denk aan een chille plek waar je kunt hangen met vrienden, in combinatie met minigames, rustpunten en een verfrissende Lipton Ice Tea om het feestje compleet te maken.

Wat wil een jong mens nog meer? De petitie ondertekenen kan hier. Meedenken ook!

Hallmark lanceert kerstdecoratie van 'Harry Potter'

Dieter Blarinckx-06 augustus 2022 om 08:57

Hoewel de zomer nog volop bezig is, kijken toch al veel mensen uit naar de leukste tijd van het jaar: de warme en gezellige feestdagen. En fans van 'Harry Potter' hebben een éxtra reden om uit te kijken naar die magische periode.

Het Amerikaanse lifestylemerk Hallmark komt namelijk met een magische en gezellige 'Harry Potter'-kerstcollectie. Zo kan je een heel kerstdorp kopen, individuele shops uit Diagon Alley of Hogsmeade, en zelfs ornamenten voor in je kerstboom!

De prijzen voor deze kerstitems variëren tussen de 30 en 130 dollar en zijn verkrijgbaar via de webshop van Hallmark.

Het is nooit te vroeg om al kerstinkopen te doen, dus shoppen maar!

Check hieronder al enkele voorbeelden:

Joggen met een wijntje in de hand? Binnenkort kan het!

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 12:01- Foto:

Wine Walk & Run

Wil je werken aan die overtollige kilo's, maar vind je niet de motivatie om te gaan sporten? Dan gaat dit nieuwe event misschien wel helpen! Binnenkort kan je immers gaan joggen met een glaasje wijn in de hand!

Het Vlaamse stadje Linden in Vlaams-Brabant organiseert eind augustus de eerste Wine Walk & Run Hageland. Lopers en wandelaars krijgen aan de start van het parcours een wijnglas mee dat ze onderweg kunnen vullen. Wie loopt, kan onderweg op verschillende plaatsen een glaasje om te proeven krijgen!

Er zijn verschillende routes die je kan kiezen: een kort parcours van 8,5 kilometer of de langere versie van 13,7 kilometer. Er is plaats voor zo'n 3.000 deelnemers en inschrijven kan vanaf nu via deze link.

De trend komt overgewaaid van Frankrijk, waar deze formule al een tijdje zeer populair is.

Ontdek meer