Voor elke dierenfoto één boom... te mooi om waar te zijn?

Samuel Wornoo-09 november 2021 om 09:36

Onze Instagram feeds werden er de laatste dagen mee overspoeld. Schattige foto's van huisdieren, die gepost werden met de belofte dat er per foto één boom geplant zou worden. Niet dus.

Instagram staat er vol van. Foto's van iedereen die je kent mét huisdier. Die foto's worden gepost omdat iémand er een boom voor zou planten. Maar blijkbaar weet niemand dus wie.

Ondertussen staat de teller al op meer dan 10 miljoen foto's. Dat zijn heel wat bomen. Jammer genoeg blijkt de trend gewoon dat te zijn. Een trend. Bedoeld om zoveel mogelijk mensen te laten meedoen, maar zonder enige echte inhoud erachter. Wanneer je klikt op de sticker om mee te doen kan je ook niet zien wie de trend gestart is, of wie de bomen zou gaan planten.

Nu blijkt dat Instagramaccount @plantatreeco achter de trend zat, maar dat ze de originele sticker na 10 minuten terug verwijderden omdat ze inzagen dat ze niet over de nodige infrastructuur beschikten om al die bomen te gaan planten. Jammer!

Binnenkort zelf stickers maken dankzij nieuwe functie WhatsApp

Karen Luiken-24 november 2021 om 13:24

De kans is zeer aanwezig dat je binnenkort zelf stickers kunt maken met WhatsApp. De chatdienst komt met een nieuwe functie waarmee dat mogelijk wordt.

Stickers verzenden kan al via WhatsApp. Je vindt die functie in het toetsenbord en hebt de keuze uit allerlei verschillende exemplaren. Er is een bestaand aanbod of je kunt ze zelf maken via speciale programma's. Dat laatste kan nog niet via WhatsApp, maar daar komt dus waarschijnlijk verandering in.

De bedoeling is dat je straks stickers kunt maken van foto’s op je telefoon. Het zou dan mogelijk moeten zijn om zelf een uitsnede te kiezen, een tekst toe te voegen, tekeningen en eventueel een emoji.

Wanneer de functie uitgerold gaat worden op telefoons, is nog niet bekend. Vast uitproberen kan in veel gevallen al wel met een bètaversie van WhatsApp op desktops.

(Photo by Jeremy Bezanger on Unsplash)

Posten op Instagram kan nu ook via computer!

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 09:22

Groot nieuws van Instagram, want het is vanaf nu mogelijk om ook je foto’s en filmpjes te posten via je gewone computer! Bij wie de functie al live staat, merk je een nieuw symbooltje rechts bovenaan in Instagram op je computer. Daar kan je vanaf nu gemakkelijk je postjes doen, net zoals op je smartphone!

Maar dat is nog niet het enige nieuwe, ook is het vanaf nu mogelijk om met twee personen één post te doen, via de ‘Collabs’. Simpelweg betekent dat dus dat een post zowel van jou als van een andere gebruiker is. De volgers van beide gebruikers krijgen de post te zien. Omgekeerd zien de ‘coauteurs’ de reacties van de volgers en delen ze beiden het aantal likes en views. Dit kan je fixen door de persoon in kwestie te taggen, die op zijn/haar beurt dan een melding zal krijgen!

Heb jij deze nieuwe functies al getest?

Ontdek meer