Wat trek je aan op een eerste date? Een outfit waar je je goed in voelt, natuurlijk. Maar volgens de Amerikaanse matchmaker Maria Avgitidis, CEO van het bureau Agape Match, kan de kleur van je kleding je love life serieus beïnvloeden.
Deze kleur moet je dragen op een eerste date volgens matchmaker
Groen = go
Groen is volgens Avgitidis dé kleur om complimenten te scoren. Het straalt leven, groei en positiviteit uit. “Overal ter wereld staat groen voor 'go' – letterlijk en figuurlijk", zegt ze in Daily Mail. En nog een plus: groen is zowat voor iedereen flatterend.
Voor mannen? Lilapaars.
Niet meteen de kleur waar je als eerste aan denkt, maar net daarom werkt het. Lila (zoals lavendel of pastelpaars) geeft een zachte, benaderbare vibe afEn dat scoort blijkbaar punten: “Vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man vriendelijk en toegankelijk overkomt,” zegt Avgitidis.
Heb je niks groen of lila in je kast? Kies dan voor blauw of geel. Die kleuren zitten ook goed qua energie en uitstraling.
Wat laat je beter in je kast hangen?
Zwart. Jep. Hoe graag we die all-black outfit ook dragen, het straalt te weinig warmte uit voor een eerste kennismaking. Ook wit en grijs worden afgeraden: te saai, te basic, te weinig persoonlijkheid.
En die rode jurk of dat knalrode hemd? Bewaar dat voor date nummer twee. Rood straalt seks en passie uit, maar dat kan overweldigend zijn als je iemand nog maar net leert kennen. Eerst connectie, dan passie.
“Het gaat er niet alleen om dat je de aandacht trekt”, besluit Avgitidis. “Het gaat erom dat jij je goed voelt in wat je draagt. Als je zelfvertrouwen uitstraalt, volgt de rest vanzelf.”
Blokstress? Deze 5 dingen helpen je vandaag nog vooruit
De blok is weer in het land, en dat betekent: samenvattingen, caffeine, en… paniek. Want hoe goed je je ook probeert voor te bereiden, soms slaat de stress gewoon keihard toe. Je hoofd zit vol, je planning vliegt uit het raam en je hebt het gevoel dat je alles tegelijk moet doen. Adem in. Adem uit. Hier zijn vijf dingen die je vandaag nog kan doen om het een beetje rustiger te maken in je hoofd.
1. Herschrijf je planning (niet weggooien)
Als je het gevoel hebt dat je achterloopt, ben je geneigd om je hele planning op te geven. Don’t. Wat wel helpt? Even afstand nemen, en je schema herbekijken alsof je het voor een vriend zou maken. Wat is nog haalbaar? Wat kan je schrappen of doorschuiven? En vooral: durf realistisch te plannen. Geen 8 uur focussen op een dag – hou het bij blokken van 1 à 2 uur met ruimte voor pauzes.
2. Reset je ruimte = reset je hoofd
Klinkt stom, werkt echt: vijf minuten opruimen of je bureau opnieuw organiseren, doet wonderen voor je hoofd. Weg met lege bekers, gsm even uit zicht. Je hoeft geen esthetisch bureau, gewoon ademruimte.
3. Check in met jezelf
Even stilstaan bij hoe je je voelt, helpt je om niet kopje onder te gaan. Stel jezelf deze vragen: Heb ik gegeten? Geslapen? Beweegd? Iemand gesproken vandaag? Kleine dingen kunnen al een verschil maken. En nee, een pauze nemen betekent niet dat je ‘lui’ bent – het betekent dat je mens bent.
4. Doe één ding. En vier dat.
Als alles te veel is, kies dan één ding. Eén hoofdstuk, één taak, één pagina. Zet een timer van 20 minuten en focus enkel daarop. Je hoeft vandaag niet alles in te halen. Eén actie is genoeg om die ‘ik-ben-aan-het-falen’-gedachte te counteren. En daarna? Vier het. Serieus. Dans in je kamer, maak een warme chocomelk, bel iemand op. Kleine overwinningen tellen ook.
5. Praat erover
Blokstress is zwaar. En het wordt nog zwaarder als je denkt dat je de enige bent die het moeilijk heeft. Maar spoiler: je bent dat niet. Iedereen struggelt op z’n eigen manier. Dus praat erover, lach ermee, stuur die meme door die te herkenbaar is. Het lucht op.
Deze simpele move helpt koppels relaxter te worden
Move over, melatonine. Het enige wat je nodig hebt voor minder stress en betere nachtrust? Een goeie knuffel.
Onderzoekers van Auburn University ontdekten dat koppels die voor het slapengaan tegen elkaar aankruipen, niet alleen beter slapen, maar zich ook closer voelen en minder stress ervaren. De reden? Oxytocine, aka het knuffelhormoon – dat je lijf helpt ontspannen, je hartslag vertraagt en zelfs je slaapkwaliteit boost.
En het beste nieuws: je hoeft geen uren als een plakkende lepel te liggen. Even knuffelen voor je inslaapt is al genoeg.
Zo doe je het goed:
-
Begin met een cuddle: Een paar minuten spoonen of gewoon dicht bij elkaar liggen geeft je al die feelgood boost.
-
Slaap zoals jij wil: Geen fan van plakken? No worries. Rol na het knuffelmoment elk naar je eigen kant. Aparte dekens kunnen zelfs de sfeer verbeteren.
-
Geen partner? Geen probleem: Een bodypillow, je hond of zelfs je favoriete knuffel kan je brein al het signaal geven dat je veilig bent. Het draait om het gevoel van nabijheid.
Extra fun fact: koppels die samen slapen, maken ook meer REM-slaap mee — da’s het stuk waarin je droomt en je hersenen info verwerken. Dus ja, spooning is basically brain training én relatietherapie in één.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 23/05 Elodie Gabias
- 23/05 Bab Buelens
- 25/05 Clementine Caron
- 25/05 Clémentine Caron
- 25/05 Robbe Borremans