Wat je moet weten voor je naar de Street Parade in Zürich gaat

Chelsy Vanlerberghe-06 augustus 2024 om 14:24

Zürich in Zwitserland is de thuisbasis van een van de meest epische feesten ter wereld: de Street Parade. Dit jaar vindt het gratis straatfestival plaats op 10 augustus. Vorig jaar hebben we TAGMAG Insider Clé samen met Kessy er op afgestuurd om eens te zien what the hype’s about. Je kan hun reis checken op Streamz of in de video hieronder.

De Street Parade is het grootste technofeest ter wereld. Het festival ontstond in de nineties als een protest tegen de sluiting van clubs en raves, maar groeide al snel uit tot een evenement dat meer dan een miljoen feestgangers van over de hele wereld trekt.

Het hart van de parade wordt gevormd door de ‘Lovemobiles’. Deze imposante trucks pompen beats door de straten en zijn gevuld met dansende ravers. Om aan boord te komen van zo'n feestende truck moet je betalen, maar de sfeer opsnuiven langs de kant van de weg is helemaal gratis.

Voor je je volledig onderdompelt in het feestgedruis, zijn hier enkele tips:

  1. Verken de verschillende Lovemobiles en kies degene die het beste bij jouw stijl en muzieksmaak past. Of ga gewoon op ontdekkingstocht en laat je verrassen.

  2. De Street Parade is dan misschien gratis, maar wees voorbereid om wat geld uit te geven aan eten en drankjes. Als je niet te veel wilt uitgeven, zoek dan naar de goedkopere opties buiten het festivalterrein.

  3. Draag stevige, gesloten schoenen. Met al het glas op de grond en het vele lopen wil je geen risico nemen met sandalen.

  4. Als de trucks verdwijnen, betekent dat niet dat het feest voorbij is. Iedereen feest gewoon door. Bekende DJ’s geven het beste van zichzelf op podia verspreid over de stad.

  5. Op zoek naar een wilde afterparty? Ga dan naar de Langstrasse.

En dan nog een extra tip: maak van de gelegenheid gebruik om Zürich te verkennen terwijl je er bent. Bezoek de schilderachtige Altstad, ontdek de prachtige oevers van het meer van Zürich, en geniet van de heerlijke Zwitserse keuken in een van de vele restaurants en cafés.

Waar moet je volgens Kessy en Clé zeker heen?

Altstadt:
Voor een vleugje geschiedenis en wat sightseeing, moet je in de Altstadt zijn. Het is het oude stadscentrum en is dan ook zeer toeristisch.

Niederdorf:
Als je op zoek bent naar hippe bars en restaurants, dan is Niederdorf jouw place to be. Het bruist er van het leven met zijn middeleeuwse straatjes en gezellige pleinen. Het is als een hipsterparadijs in het hartje van de stad.

Langstrasse:
Zin om het nachtleven van Zürich in te duiken? Dan is Langstrasse de place to be. Je kan het vergelijken met de Overpoort in Gent, behalve dat er op elke hoek sekswerkers staan. Dat is ook niet zo raar, vroeger was dit de ‘rosse buurt’. Tegenwoordig staat Langstrasse bekend om zijn nachtclubs, cocktailbars en gezellige cafés.

Zoek verfrissing in de ‘badi’s:
In de zomer is een bezoekje aan de Badi's een must. Deze openluchtzwembaden aan de oevers zijn gewoon een integraal onderdeel van het Zürichse leven.

Pre-drinks in Rentenwiese
Zürich is niet bepaald goedkoop, dus de locals hebben een slim trucje: ze halen hun drank en snacks gewoon in de supermarkt en chillen vervolgens in het Rentenwiese-park. "Als je hier als Zwitser niet van houdt, dan moet je maar vertrekken," grapt een local. Goedkoop én gezellig!

Ga naar club Plaza
Sluit de avond af in stijl bij Plaza, dé club waar het allemaal gebeurt volgens Clé en Kessy. De club is aan de duurdere kant, maar is het geld zeker waard. Kessy was zelf zo onder de indruk dat ze ‘enkel al voor deze club een weekend naar Zürich zou vliegen’.

Dua Lipa komt naar het Sportpaleis in Antwerpen

Chelsy Vanlerberghe-13 september 2024 om 09:19

Dit is geen illusion: Dua Lipa komt volgend jaar terug naar België! Na haar legendarische show op Rock Werchter deze zomer, staat de popster woensdag 11 en vrijdag 13 juni 2025 in het Sportpaleis in Antwerpen. Dit wordt sowieso een feestje dat je niet wilt missen.

Haar nieuwste album 'Radical Optimism' is nog maar net uit, en tracks zoals 'Houdini', 'Training Season' en 'Illusion' krijgen we niet meer uit ons hoofd. Als je haar deze zomer gemist hebt, krijg je in juni twee nieuwe kansen. Ready to dance the night away?

De ticketverkoop start op vrijdag 20 september om 12u via livenation.be, maar let op: je moet er snel bij zijn! De prijzen liggen tussen €67,90 en €123,91. En als je al een Live Nation-account hebt, kan je op donderdag 19 september al meedoen met de presale.

James Bay komt naar Brussel

Chelsy Vanlerberghe-09 september 2024 om 11:12

James Bay viert feest en neemt ons mee op zijn 'Up All Night Tour'! Zijn hit 'Let It Go' blaast 10 kaarsjes uit en begin oktober dropt hij zijn vierde album 'Changes All The Time'. Op 29 januari 2025 staat hij in La Madeleine in Brussel om dat samen te vieren!

In 2015 brak James Bay door met 'Let It Go' en 'Hold Back The River', en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Meer dan 1,2 miljard streams en samenwerkingen met artiesten als Mick Jagger en Alicia Keys bewijzen dat hij echt een blijver is.

Wil jij erbij zijn? Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 13 september om 10u te koop via livenation.be voor €37,80.

Ontdek meer