Gloednieuwe Bisou Awards viert de Belgische influencers

Simon Smetryns-20 juni 2024 om 10:05- Foto:

Ibrahim Boran via Unsplash

Influencers rejoice! Dit najaar vindt de allereerste editie van de Bisou Awards plaats, een gloednieuwe awardshow die de crème de la crème van het Belgische influencerlandschap in de bloemetjes zet.

De Bisou Awards gaat dit najaar door op een toplocatie in Knokke-Heist die later wordt bekend gemaakt.

In partnerschap met o.a. Coca-Cola vieren de awards de crème de la crème van de Belgische influencerwereld in 12 categorieën: van selfcare tot sociale impact. Wie er niet kan bij zijn kan de liveshow volgen via Proximus Pickx.

Sociale mediagebruikers kunnen alvast vanaf nu een maand lang hun favoriete influencers nomineren tot en met 21/07. Daarna beslist een combinatie van publieksstemmen en jury van zwaargewichten uit de sector wie de award – het bisouke – uiteindelijk in de wacht sleept.

Op de Bisou Awards worden ook 4 awards uitgereikt aan merken die op een impactvolle manier influencers hebben ingezet. Bovendien is ook het event zelf de perfecte voedingsbodem voor inspirerende nieuwe samenwerkingen in dit nationale verhaal.

HMD en Mattel lanceren knalroze Barbie-flipphone

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 09:18

Stel je voor: een knalroze klaptelefoon met een groot Barbie-logo, maar zonder internet. Klinkt als iets uit de jaren '00, toch? Fout! Welkom in 2024, waar HMD, het bedrijf achter de Nokia-telefoons, samenwerkt met Mattel. Het resultaat? De Barbie-telefoon, perfect voor als je even wil ontsnappen aan die eindeloze scroll.

De telefoon is nu te koop voor € 129,99 via deze site. Deze felroze klaptelefoon doet precies wat je van een telefoon verwacht: bellen en sms’en. Maar internet? Dat kun je vergeten. Hij is gemaakt voor iedereen die zin heeft in een digitale detox. Het concept van een ‘domme’ telefoon, zonder internet, is de laatste tijd namelijk steeds populairder geworden, vooral onder Gen Z. Met deze telefoon word je dus niet door sociale media.

Dus: geen internet, geen social media-apps, maar wél een 0,3 megapixelcamera, perfect voor old school foto’s. Je krijgt er zelfs extra’s bij, zoals een Barbie-hoes, verwisselbare achtercovers en een kralen telefoonkoord. Helemaal retro dus.

De lancering volgt natuurlijk op de enorme hype rond de Barbie-film van vorig jaar, die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht. Hoewel de telefoon nu pas verschijnt, lijkt het een slimme zet van HMD. De combinatie van nostalgie en de behoefte om af en toe aan de digitale wereld te ontsnappen, zou deze telefoon wel eens erg populair kunnen maken.

Je kunt nu een song aan je Insta-profiel hangen

Karen Luiken-29 augustus 2024 om 09:21

Instagram krijgt er weer een nieuwe functie bij. Het platform stelt gebruikers straks in staat om een nummer aan hun profiel toe te voegen, een beetje à la Myspace, het platform dat in twintig jaar geleden razend populair was bij millenials.

Het nummer in kwestie is volgens The Verge te zien in het bio-gedeelte van een profiel, waar je ook andere informatie ziet zoals teksten en websites. Het liedje speelt niet automatisch af als je het profiel in kwestie bezoekt; je kunt zelf op afspelen of pauzeren drukken.

Gebruikers kunnen een nummer toevoegen door in de instellingen van Instagram hun profiel te bewerken. Ze kunnen zelf een liedje uitkiezen via de bibliotheek die Instagram aanbiedt, en vervolgens een gedeelte van 30 seconden van het nummer selecteren om toe te voegen.

Ontdek meer