Dankzij dit handige trucje vergeet jij nooit meer de pil

Karen Luiken-22 juli 2021 om 06:50

Het regelmatig vergeten van de pil zal voor een grote groep vrouwen een veelvoorkomend probleem zijn. Toch hoeft dat helemaal niet zo’n struggle te zijn.

Er bestaan namelijk verschillende manieren die je eraan kunnen herinneren anticonceptie dagelijks in te nemen. Eén daarvan is afkomstig van een genieuze vrouw, die haar bevindingen op social media deelt.

In een bericht op Twitter legt de vrouw, Emily genaamd, uit dat zij en haar vriendinnen een trucje hebben bedacht waardoor ze nooit hun anticonceptiepil vergeten in te nemen. De enige benodigdheden zijn een stel vriendinnen en WhatsApp. “Mijn vriendinnen en ik noemden onze groepschat ‘take your pill’, dus iedere keer als iemand een berichtje stuurt, worden we eraan herinnerd.”

Tuurlijk: het is in dit geval van belang dat er iedere dag in de chat gepraat wordt. Maar daar hoeft Emily zich naar eigen zeggen geen zorgen over te maken. Vertrouw je het toch niet helemaal? Dan bestaan er altijd nog tal van applicaties die je met behulp van push-notificaties een reminder kunnen geven.

(Photo by Simone van der Koelen on Unsplash)

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer