Leerlingen Sint-Lucas presenteren buitenexpo ‘Ongewenst’ bij STAM

Simon Smetryns-06 juni 2024 om 10:07

In de voortuin van het STAM op de Bijlokesite opent vandaag de gratis buitenexpo 'Ongewenst'. Met ruim twintig artistieke foto's zetten de leerlingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas de boodschap ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ op de agenda.

Zo'n honderd leerlingen uit het vijfde jaar audiovisuele vorming van Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent namen de afgelopen twee schooljaren deel aan een participatief traject met de Stad Gent en Plan International. Het resultaat is een bijzondere buitenexpo over grensoverschrijdend gedrag en straatintimidatie in de voortuin van het STAM.

"Een veilige en respectvolle omgeving, daar zorgen we samen voor. Met deze expo werken we verder aan bewustwording rond seksuele intimidatie in de openbare ruimte. De boodschap is daarbij altijd zeer helder: nee is nee, alleen ja is oké", vertelt Genste burgemeester Mathias De Clercq.

De meer dan twintig artistieke foto’s zijn heel divers, van nachtelijke straatbeelden, intense close-ups tot breekbare portretten. Elk beeld is een getuigenis, een verhaal, een oproep tot reflectie. Een gedicht van een van de leerlingen tussen de foto’s ondersteunt de boodschap.

De buitenexpo kadert in de campagne ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ van de Stad Gent en past ook in het het jaar dat Gent Europese Jongerenhoofdstad is. Jongeren zaten aan het roer van de expo van concept tot uitwerking. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tot eind september.

'Vampire Diaries'-ster Paul Wesley komt naar België

Chelsy Vanlerberghe-16 juli 2024 om 14:21

Fans van 'The Vampire Diaries' zijn in voor a double treat! Eerder werd al bekend gemaakt dat Ian Somerhalder naar Heroes Comic Con in Brussel komt. Nu laat de organisatie weten dat ook Paul Wesley naar Brussels Expo afzakt. Een reünie van de broertjes Damon en Stefan Salvatore? Daar moet je gewoon bij zijn!

Paul, die acht seizoenen lang de charismatische Stefan Salvatore speelde, staat te popelen om zijn fans te ontmoeten. Hij is er beide dagen, 19 en 20 oktober, voor fotosessies, handtekeningen, panels en meet & greets. Tickets voor de fotoshoots zijn beperkt, dus wees er snel bij! De fotosessies met collega Ian Somerhalder waren op 2 dagen tijd al de deur uit.

Naast 'Vampire Diaries' heeft Paul Wesley zijn repertoire verder uitgebreid met diverse rollen. Hij schitterde onder andere in projecten zoals 'Tell Me a Story' en 'Before I Disappear', waar hij zijn veelzijdigheid als acteur toonde. Meer recentelijk werd Paul Wesley geprezen voor zijn dynamische vertolking als legendarische kapitein James T. Kirk in de nieuwste 'Star Trek'-serie.

Paul Wesley en Ian Somerhalder zijn niet de enige namen die Heroes Comic Con wisten te schikken. Misha Collins van 'Supernatural', en Eliza Taylor van 'The 100' zijn er ook bij op 19 en 20 oktober.

Meer info en tickets vind je op www.heroescomiccon.be.

Prime Day 2024 is van start gegaan

Chelsy Vanlerberghe-16 juli 2024 om 07:28

Jaaaaaa! Hou je portemonnee maar in de aanslag, want het is zover: Prime Day 2024 is van start gegaan op amazon.com.be! Dat betekent: 48 uur lang de beste deals scoren én kans maken op unieke money-can't-buy-experiences. Shoppen maar!

Het is de tweede editie van Prime Day in België. Tijdens Prime Day 2023 hebben Prime-leden wereldwijd meer dan €2,95 miljard bespaard. Yes, you heard it right: miljarden! Dit jaar belooft het nog groter en beter te worden, met aanbiedingen in meer dan 25 categorieën. Van kleding tot elektronica en van keukenartikelen tot schoonheidsproducten, er is voor ieder wat wils. Elke 5 minuten worden er nieuwe deals gelanceerd. Dus refreshen = nieuwe deals scoren!

Dit jaar heeft Amazon een paar extraatjes in petto om Prime Day nog spectaculairder te maken. Prime-leden kunnen meedoen om tickets te winnen voor een aantal unieke experiences: een turbo triathlon met Average Rob, een comedy night met Pablo Andres en een Prime Rave met Amber Broos laten de Belgische Prime-leden toe om Prime Day op een bijzondere manier te vieren. Dit zijn money-can't-buy ervaringen speciaal voor Prime-leden.

Wat moet je doen om kans te maken op deze ervaringen? Het is simpel: word Prime-lid! Voor slechts €2,99 per maand of €25 per jaar krijg je niet alleen toegang tot Prime Day deals, maar ook onbeperkte gratis levering, Prime Video, Prime Gaming, Amazon Photos en nog veel meer. Meld je hier snel aan voor een Prime-lidmaatschap of een gratis 30-daagse proefperiode.

MAAAAAR.... extra goed nieuws, want TAGMAG geeft ook een hele hoop tickets weg voor de allereerste Prime Rave met Amber Broos! Tickets winnen doe je hier.

Ontdek meer