Studeren in het voetbalstadion van Union? Het kan!

Chelsy Vanlerberghe-03 juni 2024 om 08:58

Extra blokmotivatie nodig? Wat dacht je van een studeersessie in het hartje van een voetbalstadion? Het kan! Brusselse studenten kunnen deze examenperiode hun boeken openen op een wel heel bijzondere locatie: het voetbalstadion van Union.

Op maandag 3 juni opent de gloednieuwe Study Space van Brik vzw haar duren. De studentenorganisatie voorziet vijftien studeerplekken in het authentieke stadion van de Brusselse voetbalploeg Union Saint-Gilliose, die enkele weken geleden de Beker van België won. Studenten hebben zicht op de sproeiers, nieuw gezaaide grasmat en het Dudenpark er net achter.

Naast het voetbalstadion van Union, biedt Brik deze examenperiode nog 37 andere unieke studeerlocaties aan, met goed voor 900 plaatsen. Van kloosters tot concertzalen, er is voor elk wat wils. Alle studeerplekken zijn voorzien van wifi en stroompunten, en op veel locaties wordt er gratis koffie, thee en gezonde snacks aangeboden.

Soms zijn er zelfs extraatjes: zo bezochten de ‘Smiling Barista’s’ afgelopen weekend zeven Study Spaces en deelden ze gratis havermelkcappucino’s uit vanuit hun mobiele fietskraam.

Ook in Union combineert Brik studeren met een sportieve blokpauze: ze nodigen studenten uit voor een potje jongleren met een voetbal. Diegene met de hoogste score op het einde van de examenperiode, wint een voetbaltruitje van Union. Maandag 3 juni wordt in de Study Space de jongleerwedstrijd in gang getrapt door ondersteunend minister Sven Gatz, die een eerste poging waagt.

De Study Spaces zijn nog open tot en met vrijdag 28 juni. Een overzicht van alle locaties en hun openingsuren vind je hier.

'De Campus Cup' komt terug!

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 12:51

Goed nieuws: 'De Campus Cup' is weer helemaal terug van even weggeweest. Na drie seizoenen op VRT 1 en een sabbatjaar keert de studentenquiz dit voorjaar terug op VRT Canvas. Otto-Jan Ham gaat weer op zoek naar een nieuwe lichting slimme koppen. Wie volgt de rechtenstudenten van KU Leuven op, die de laatste beker mee naar huis mochten nemen?

Het format blijft hetzelfde: 17 afleveringen waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. Wat staat je te wachten? Multiplechoice-examens, een blokronde (waar één teamlid een spoedcursus moet verwerken), een mondeling examen en groepswerk. En ja, het komt echt op seconden aan, want alleen de snelsten geraken bij de top acht en stoten door naar de kwartfinales. In de finale strijden de twee sterkste teams voor de felbegeerde beker.

Is jouw team het volgende dat de beker mee naar de unief of hogeschool neemt? Schrijf je dan in met vier studenten (maximaal twee van hetzelfde geslacht M/V/X) en waag je kans. Inschrijven kan nog tot 11 november via www.vrtmax.be/doemee.

De nieuwe afleveringen van De Campus Cup worden in het voorjaar van 2025 uitgezonden op VRT Canvas.

Een jaar lang gratis worstenbroodjes van Panos?!

Chelsy Vanlerberghe-01 oktober 2024 om 14:40

Het regent prijzen bij de Panos-stand op de Student Kick Off in Gent. Merch, gratis producten én de kans op een jaar lang gratis worstenbroodjes. Lukt het Clé om de hoofdprijs te pakken?

Ontdek meer