Samen met 'Lofi-Silke' studeren in Bar Madam? Het kan!

Chelsy Vanlerberghe-03 juni 2024 om 07:49

Stel je voor: je zit in Bar Madam, een lekkere kop koffie bij de hand, boeken open en Silke studeert naast je. Op de achtergrond klinkt de Thuis-begingeneriek, maar dan in een super chille lofi-versie. Het is alsof het 'Thuis'-personages je hand vastpakt zegt: "Komaan, we gaan dit samen doen."

De blok is aangebroken en dat betekent liters red bull, nachtjes doordoen en heel veel zenuwen. MNM, Thuis en VRT MAX lanceren nu een gloednieuwe lofi-stream om de stress te verzachten. Ja, je leest het goed: lofi, maar dan op z'n Vlaams. Eerder was er al Lofi Marcske (waarvan een foto hangt in de achtergrond!), maar nu is er dus ook Lofi Silke.

Het concept is gebaseerd op het razend populaire ‘Lofi Girl’ op YouTube. Het kanaal staat bekend om de kalmerende ‘lofi beats’ met animaties van een meisje dat aan het studeren of ontspannen is. Lofi-streams worden vaak gebruikt als achtergrondmuziek om mee te sturen of werken. Niet onlogisch, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lofi-muziek net zoals klassieke muziek kan helpen om je beter te concentreren.

Wat maakt deze stream speciaal? Naast de relaxerende muziek, kun je ook chatten met andere blokkende studenten en MNM-dj’s. Het is een beetje zoals een digitale bib, maar dan met extra voordelen. Zo maak je kans op zotte prijzen terwijl je die formules probeert te onthouden.

"Naast actrice ben ik ook student, en ik zit dus volop in de blok. Om mij beter te concentreren zet ik af en toe lofi op, dus ik vind het zalig dat ik nu zelf ook een hoofdrol speel in deze lofi-stream van Thuis", klinkt het bij Ivana Noa, die Silke speelt in thuis.

Amerikaanse stalker Taylor Swift opgepakt in Duitsland

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:15

Een Amerikaanse man is opgepakt op verdenking van het stalken van Taylor Swift. Dat gebeurde in Duitsland, waar de zangeres op dit moment is voor optredens van haar ‘The Eras Tour’.

De man werd gearresteerd nadat hij Taylor en haar vriend Travis Kelce had lastiggevallen op social media. Hij wordt in ieder geval tot zaterdag vastgehouden, wat betekent dat hij tot die tijd niet in de buurt kan komen van Taylor. De zangeres is tot en met vandaag in het Duitse Gelsenkirchen en reist daarna voor andere concerten door naar Hamburg en München.

“De bedreigingen waren zo ernstig dat gevaar voor beide personen niet kon worden uitgesloten”, zegt de politie van Gelsenkirchen over de berichten van de stalker.

Zesde seizoen 'Too Hot To Handle' vanaf nu te zien

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:12

Na wekenlang aftellen is het moment nu eindelijk daar. Het zesde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ staat (voor een deel) op Netflix!

In het zesde seizoen staan er heel wat plottwists op het programma. Kijkers van het programma krijgen verrassing na verrassing te verwerken en krijgen niet alleen te maken met een nieuwe prijs, maar ook met nieuwe wendingen, een nieuwe sidekick van LANA die voor problemen zal zorgen én een aantal bekende gezichten.

Het zesde seizoen is opgedeeld in meerdere delen. De eerste vier afleveringen zijn vanaf vandaag op Netflix te zien. De overige afleveringen verschijnen een weekje later op 26 juli.

Ontdek meer