Thomas More breidt Campus Geel fors uit

Simon Smetryns-14 mei 2024 om 13:31- Foto:

a2o architecten - Ontwerpatelier Peter Jannes

Vanaf volgend academiejaar (2024-2025) start Thomas More met het grondig vernieuwen van Campus Geel. De hogeschool zal de campus niet alleen renoveren, maar ook uitbreiden. "De metamorfose is nodig om onze studenten en medewerkers letterlijk en figuurlijk ruimte te geven. Niet alleen om les te volgen, ook om er thuis te komen", vertelt algemeen directeur Stijn Coenen. Masterplan Geel moet zorgen voor een inclusieve en duurzame leef- en leergemeenschap.

De werkzaamheden gebeuren gefaseerd om de lessen niet te fel te storen. In een eerste fase zal de A-blok een uitbreiding en energetische renovatie ondergaan. Die start in het voorjaar van 2025. Daarna volgen de andere blokken. De hogeschool wil zo van Campus Geel een echte thuis maken voor haar studenten en medewerkers.

Campusmanager Toon Claes: "Het vernieuwde studentenrestaurant wordt het kloppend hart van de campus. Zo zal je er niet alleen kunnen eten of drinken, maar ook tussen de twee lessen door aangenaam kunnen werken. Bovendien komt er in de buurt van het restaurant een gezellige koffiebar waar ook events kunnen plaatsvinden. Via het dakterras op de bovenverdieping heb je dan een prachtig zicht op het groen rond de campus."

Naast het vernieuwde studentenrestaurant, komt er ook een gloednieuw onthaalgebouw en zullen extra verdiepingen op de lesblokken worden gezet die toegankelijk worden gemaakt door liften. In de plannen is er niet alleen aandacht voor de sociale functies, maar ook voor duurzaamheid. "Duurzaamheid staat echt voorop bij de renovatie van onze campus. We isoleren waar mogelijk en zullen duurzaam verwarmen. We maakten al een start met de recente installatie van 1.464 zonnepanelen op onze daken en zullen in een latere fase het sanitair waar kan op regenwater aansluiten. Bovendien trekken we de kaart van groene mobiliteit en bouwen we een ondergrondse fietsenstalling", voegt Claes toe.

a2o architecten - Ontwerpatelier Peter Jannes

Daarnaast start de hogeschool in de loop van volgend academiejaar ook met de bouw van een nieuwe lesvleugel. De H-blok wordt het opleidingshart voor alle medewerkers en studenten van de lerarenopleidingen op Campus Geel. De oplevering van het nieuwe gebouw is voorzien in 2027. Vanaf het academiejaar 2027-2028 zullen alle lerarenopleidingen, met uitzondering van Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie, er hun intrek kunnen nemen. Zo krijgen de lerarenopleidingen vanuit Turnhout en Vorselaar alle ruimte om in Geel aan hun toekomstverhaal te schrijven.

Boost je brein met deze brainfoods tijdens de blok

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 14:56

Het is weer die tijd van het jaar: urenlang blokken, liters cafeïne drinken en zakken chips naar binnen werken. Maar wat je eet is eigenlijk net zo belangrijk als wat je leest tijdens die lange studie-uren. Het is tijd om je brein te voeden met de juiste brandstof. En dat doe je met deze brainfoods!

1. Avocado's

Laten we beginnen met een klassieker onder de brainfood: avocado's. Deze groene goudklompjes zitten boordevol gezonde vetten en vitamine E die je hersenen voeden en je concentratie verbeteren. Plus, ze zijn zo veelzijdig dat je ze op toast, in salades, of zelfs rechtstreeks uit de schil kunt eten. Of mag het toch iets vettiger met chips en guacamole? Het is als een feestje voor je smaakpapillen én je neuronen!

2. Blauwe bessen

Denk aan blauwe bessen als kleine bommetjes vol concentratievermogen. Ze zitten boordevol antioxidanten die je cognitieve functies een boost geven. Gooi wat bessen in je yoghurt of havermout, mix ze in een smoothie, of snack er gewoon op terwijl je door je cursus bladert. Je hersenen zullen je dankbaar zijn.

3. Noten

Of het nu gaat om amandelen, walnoten of cashewnoten, noten zijn een superfood voor je hersenen. Ze zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten en antioxidanten die je concentratievermogen verhogen en je energie niveau op peil houden. Dus houd een zakje noten bij de hand en knabbel je weg naar academisch succes.

4. Donkere chocolade

Vooral donkere chocolade zit vol met flavonoïden, antioxidanten die de bloedtoevoer naar je hersenen verhogen en je humeur een boost geven. Dus ga je gang, trakteer jezelf op een stukje donkere chocolade terwijl je die moeilijke formules probeert te doorgronden.

5. Vis

Vooral vette vis zoals zalm, makreel en tonijn zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een gezond brein. Sushi? Yes please! Of gooi wat tonijn door je salade en duik terug die boeken in.

6. Groene thee

Als je een cafeïneboost nodig hebt zonder de crash, is groene thee jouw go-to drankje. Het zit vol met L-theanine, een aminozuur dat je helpt ontspannen en tegelijkertijd je alertheid verhoogt.

Karel de Grote Hogeschool verkoopt samenvattingen

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 14:24

De Karel de Grote Hogeschool wil met haar pop-up 'Atelier Résumé' haar studenten in de laatste rechte lijn naar de examens maximaal ondersteunen en de blokstress verlagen. In de pop-up kunnen studenten samenvattingen aankopen via KdG, maar staat ook een studiecoach paraat om 1-op-1 hun leermethodiek te verbeteren.

“Online en offline worden samenvattingen aangeboden of verkocht, maar naar de kwaliteit ervan hebben studenten vaak het raden. Door samenvattingen die bewezen hebben dat ze echt een hulpmiddel zijn, workshops rond relaxatie en last-minute sessies met een studiecoach aan te bieden, willen we al onze studenten zo stressvrij mogelijk de examenperiode laten ingaan”, vertelt Marie Verstraeten van KdG.

De KdG-studenten kunnen terecht in Atelier Résumé in de Antwerpse Kronenburgstraat tot en met donderdag 23 mei tussen 10 uur en 17 uur. De hogeschool verkoopt zelf samenvattingen van cursussen of lessenreeksen die bewezen hebben dat ze een kwalitatieve ondersteuning vormen bij het verwerken van de leerinhoud.

“Online is gratis of tegen betaling zowat alles terug te vinden. Soms kwalitatief, soms rommel en alles daartussenin, soms zelfs door AI gegenereerd. Wij gaan voor Human Generated Content. Ofwel: samenvattingen gemaakt, getest en goedgekeurd door onze eigen studenten. Uit ervaring weten we dat een vrij groot deel van de studenten hoe dan ook op zoek zal gaan naar samenvattingen. Zeker diegenen in tijdsnood. Net hen willen we uit de nood helpen, door hen in levenden lijve gerust te stellen en de juiste tools aan te reiken.” ​ ​

Ontdek meer