Hier kan je kanaalszwemmen in Kortrijk

Simon Smetryns-13 mei 2024 om 12:58

Vanaf vandaag kan je opnieuw baantjes trekken in het kanaal Bossuit-Kortrijk. Dat kan al sinds 2020, maar nu wijkt de stad uit naar een nieuwe zwemzone. De nieuwe zone bevindt zich tussen de locatie van de kajakclub aan de Visserskaai 1 en de R8-brug. De duikers van de Kortrijkse Duikersclub voerden daar een grondige sweep uit om de zwemzone zo veilig mogelijk te maken.

Op maandagavond van 19 tot 21u kan je over een afstand van 450m voluit zwemmen onder toezicht van een redder. Dit kan - onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden - nog tot eind september.

Inschrijven via de Kortrijkse Triatlonclub

Je hoeft geen triatleet te zijn om deel te nemen. Er wordt wel gemikt op de sportieve baantjeszwemmer en niet op de recreatieve zwemmer. Wil je vaartzwemmen? Meld je aan bij de Kortrijkse triatlonclub. De club zorgt voor de redders, een verplichte badmuts, douches, kleedkamers en een verzekering.

Inwoners van Groot Kortrijk betalen 30 euro (ondersteuning UiTPAS is mogelijk). Ben je geen lid van één van deze clubs en woon je niet in Kortrijk? Schrijf je dan in via de Kortrijkse triatlonclub en kom een seizoen lang kanaalzwemmen in Kortrijk voor 45 euro. Ben je geen lid van die clubs, maar heb je wel een licentie bij Triatlon Vlaanderen, dan betaal je 30 euro.

Inschrijvingen BK Beerpong zijn nu geopend

Chelsy Vanlerberghe-09 juni 2024 om 10:41

Goed nieuws! De inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap Beerpong 2024 zijn vanaf nu geopend. Wie mag zich dit jaar tot beerpong-royalty kronen? Dat ontdekken we op 7 september in het bruisende hart van West-Vlaanderen!

Beats n' Bots, zoals het ook wordt genoemd, is het grootste bierpongevenement van de Benelux. Jaarlijks trekken enthousiaste deelnemers vanuit het hele land naar Lichtervelde om deel te nemen aan dit ludieke evenement. Het is een plek waar nieuwe vriendschappen worden gesmeed en waar rivalen elkaar na de wedstrijd omhelzen.­ ­En volgens de organisatie wordt dit jaar groter en beter dan ooit tevoren.

Wat kan je verwachten? Het is meer dan een Kampioenschap, het is een soort festival op zichzelf. Foodtrucks, attracties, live muziek, een zomerbar en uiteraard: frisse pinten. Dus zelfs als je zelf niet deelneemt aan het toernooi, valt er genoeg te beleven.

Of je nu komt om te supporteren voor je favoriete team of om zelf mee te spelen, het BK Beerpong 2024 is een evenement dat je simpelweg niet mag missen. En TAGMAG is uiteraard ook van de partij.

Een integraal onderdeel van het BK Beerpong is de kunst van het verkleden. Teams gaan vaak tot het uiterste om hun tegenstanders uit concentratie te halen en de sfeer licht te houden.

Schrijf je hier in en doe mee aan het ultieme nationale toernooi en strijd om de kampioenstitel. Met plaats voor 256 deelnemers uit heel België, is enkel nog de vraag: word jij de volgende kampioen?

Inschrijven kan via deze link. Meer informatie vind je hier.

Vrouw (23) gedood door eigen hond

Karen Luiken-08 juni 2024 om 08:51

Nicole Morey, een 23-jarige vrouw uit Ierland, is gedood door haar eigen viervoeter, een hond van het ras American Bully. In een gesprek met de Irish Mirror vertelt haar familielid Anthony O’Donnell hoe het verschrikkelijke incident heeft kunnen gebeuren.

“Ze was weg voor haar verjaardag, kwam weer thuis, opende haar deur en werd aangevallen door haar hond”, aldus Anthony over Nicole. Op het terrein bevonden zich op dat moment meerdere honden. “Tegen de tijd dat de politie arriveerde, waren de honden haar aan het mishandelen. De agenten konden ze niet van haar afkrijgen, ze moesten er een neerschieten om hem van haar af te krijgen. Dat is wat ik hoor van familieleden.”

Nicole overleefde de aanval niet. “Ze was een lief meisje met een groot hart”, zegt haar familielid Anthony. “Ze was fatsoenlijk, stil en op zichzelf.”

Ontdek meer