Door deze veelvoorkomende fout worden je tanden geel

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 13:56

We krijgen van kleins af aan ingepeperd dat we twee keer per dag moeten poetsen. Vroeger klaagden we er misschien over bij onze ouders, maar nu beseffen we dat het belangrijk is. Maar zelfs als we braaf poetsen met de beste tandpasta en een elektrische tandenborstel, is het moeilijk om verkleuringen te vermijden.

"Poetsen zodat je geen gele tanden krijgt" krijgen we al van jongs af aan te horen, maar volgens experts maken we een veelvoorkomende fout waarvan we misschien niet eens weten dat we die maken nog voor we de tandenborstel in onze mond stoppen.

"Het begint allemaal bij het bevochtigen van je tandenborstel en het juiste moment om te poetsen," zegt een expert. Hij benadrukt dat poetsen op bepaalde manieren, zoals zonder water of meteen na het eten van zure dingen, ervoor kan zorgen dat je tanden er na verloop van tijd minder wit uitzien.

Het is dus megabelangrijk om je tandenborstel nat te maken. "Droog poetsen lijkt op het eerste zicht misschien goed om vlekken te verwijderen, maar zonder water verspreidt de tandpasta zich niet goed." Daarnaast legt hij uit dat je borstelharen zachter worden als ze nat zijn, wat betekent dat je tandvlees en tanden minder geïrriteerd raken of beschadigd worden tijdens het poetsen.

Een andere veelvoorkomende fout is dat sommigen meteen hun tanden poetsen nadat ze iets gegeten of gedronken hebben. "Het is beter om even te wachten met poetsen nadat je iets zuurs hebt gegeten of gedronken, of het nu fruit, frisdrank, sap of zuur snoep is. Zuren in je mond verzwakken namelijk het glazuur van je tanden, de buitenste laag ervan."

De experts raden aan om even wat water te drinken, of je mond te spoelen, nadat je iets gegeten hebt.

Waarom doven veel relaties na 3 maanden uit?

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 12:26

Als je jezelf al vaak na 90 dagen aan het einde van veelbelovende romances hebt gevonden, ben je niet alleen. Experts zeggen dat dit veel voorkomt en dat er een verklaring voor is.

De drie maanden regel is real. Het is eigenlijk een beetje de 'honeymoon phase' van het daten. "Drie maanden is een goede periode om je een ruwe schets te laten zien van wie de persoon is", legde relatie- en break-upexpert Angelika Koch uit aan Bustle. "Het helpt je te zien of ze iemand zijn die spelletjes speelt, rode vlaggen heeft, of oprecht een relatie wil."

Veel mensen zullen aan het einde van deze drie maanden dus het licht zien. Het begin van een relatie is vaak leuk en opwindend, maar al snel komen de ware bedoelingen en eigenaardigheden naar boven. Als de roze bril af is, is het belangrijk om realistisch te zijn over de relatie en de compabiliteit. Het kan je veel hartzeer besparen.

Drie maanden is niet alleen een relatiemijlpaal, het is ook ongeveer de gemiddelde tijd die het kost voordat mannen en vrouwen verliefd worden. Een onderzoek gepubliceerd in het SAGE journal of Social and Personal Relationships, toont aan dat mannen gemiddeld 107 dagen wachten voordat ze "ik hou van je" zeggen. Bij vrouwen is dat 122 dagen.

New Balance opent pop-up café: 'New Balance Grey Café'

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 11:41

Wie zegt dat grijze dagen niet leuk kunnen zijn? Sport- en lifestylemerk New Balance viert gedurende de hele maand mei wereldwijd ‘Grey Days’, ter ere van de kenmerkende kleur grijs en de heritage van het merk. Speciaal voor deze gelegenheid zet New Balance een pop-up café op in de hoofdstad.

In het 'New Balance Grey Café' ontdek je de nieuwste collectie, bekijk je de New Balance-kortfilm 'Grey Days: Born From Running' en geniet je van de lekkerste barista-koffie.

Maar waarom eigenlijk 'Grey Days'? Laten we eens teruggaan naar de jaren 1980, toen New Balance voor het eerst hoogwaardige hardloopschoenen begon te produceren. Het was toen dat de kleur grijs werd geïntroduceerd, niet alleen voor de hardloopschoenen, maar voor alle modellen. oor de jaren heen bleef grijs een belangrijk kenmerk in de New Balance-collectie. De kleur viel op tussen de andere merken en past perfect bij zowel het stadsleven als urban running. Terwijl de schoenen door de jaren heen evolueerden met nieuwe technologieën en materialen, blijft grijs symbool staan voor de tijdloze kwaliteit en stijl van New Balance.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs en beleef het zelf! Het New Balance Grey Café is dit weekend open voor het publiek op vrijdag en zaterdag. Voor meer informatie over de collectie, kun je terecht op de website van New Balance.

Ontdek meer