Single? Nee, 'boy sober'

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 12:52

Vergeet Tournée Minerale en Dry January: hello 'boy sober'. Singles willen afkicken van daten. Ze nemen een jaar lang een break van jongens.

Hook-ups, fuckbuddies, situationships, prela's en scharrels: TikTok is voor velen het go-to platform om het over je datingleven te hebben. Sommige singles hebben besloten het over een andere boeg te gooien en nemen voor een tijdje afscheid van het daten. Ze gaan 'boy sober'.

Comedian Hope Woodard, heeft de term bedacht en stelde ook een lijst met regels op: geen dating-apps, geen dates, geen exen en geen hook-ups. "Celibatair klinkt niet cool," zei ze op TikTok over haar besluit geen romantische avonturen meer te beleven. "Ik zei altijd dat ik vrijgezel was, maar ik had eigenlijk altijd wel een soort situationship. Eigenlijk ben je niet écht single als iemand constant in je hoofd zit."

Heel wat singles scharen zich achter het idee, terwijl anderen bang zijn dat ze de uitdaging niet aankunnen. "Ik noteer het, maar ik beloof niks," reageerde iemand.

Dokter deelt simpele truc om snel in slaap te vallen

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 11:33

We kennen het allemaal wel: je bent de hele dag aan het geeuwen en kan niet wachten om 's avonds in bed te duiken. Maar zodra je onder de dekens kruipt, ben je klaarwakker. Je probeert alles: schaapjes tellen, aan niets denken, witte ruis afspelen... Hoe moe je ook bent, het lukt niet. Dit trucje biedt misschien wel een oplossing.

Dr. Scott Walter, bekend van zijn TikTok-account @denverskindoc, heeft een trucje gedeeld dat jou zou kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.

Volgens de gecertificeerde dermatoloog is deze handige mind-trick een 'absolute gamechanger' als het gaat om snel in slaap vallen, vooral voor degenen die merken dat hun brein overuren maakt zodra ze in bed liggen. In een TikTok-video legt Dr. Walter uit: "Het is eigenlijk een manier om je gedachten te herschikken, zoals wanneer je een kaartspel schudt - je brengt je brein even weg van die gedachten die je wakker houden."

Dus, wat moet je doen? Dr. Walter legt uit dat je gewoon aan willekeurige dingen kunt denken die niets met elkaar te maken hebben, zoals 'koe, blad, sandwich, boter, lever'. Gewoon random woorden, geen logica erachter.

Of, als dat te ingewikkeld klinkt, kun je ook een letter kiezen en dan je hartslag tellen. Elke acht slagen bedenk je dan een woord dat begint met die letter. Hij adviseert om te beginnen met een stamwoord, zoals 'relax'. Dan ga je verder met andere woorden die met 'R' beginnen, zoals 'rat, rente, robot'. Wanneer je alle 'R'-woorden hebt gehad, ga je verder met de volgende letter in 'relax, dus de 'E'. Herhaal dit proces totdat je in slaap valt, wat meestal tussen de 10 en 15 minuten duurt.

Door dit te doen, leid je je brein af van die vervelende gedachten die je wakker houden, vermindert het je angst en laat je je brein weten dat het tijd is om te gaan slapen.

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Ontdek meer