Hooba! 'Marsupilami' maakt comeback in nieuwe videogame!

Nico De Greef-26 mei 2021 om 14:30

De Franse game ontwikkelaar en uitgever Microids heeft de smaak te pakken. Nadat het bedrijf eerder al nieuwe spellen aankondigde voor Kuifje en de Smurfen, komt de ontwikkelaar nu ook met een game over het bekende gele wezentje Marsupilami.

'Marsupilami: Hoobadventure' kan het best worden omschreven als een klassieke side-scroller die 2D met 3D-elementen combineert. Spelers moeten dus naar rechts blijven lopen om verder te komen in het spel, terwijl ze op platformen springen, items verzamelen en het opnemen tegen allerlei vijanden.

Het verhaal van de game

Marsupilami: Hoobadventure neemt spelers mee naar het fictieve land Palombië, waar de levens van de drie Marsupilami-personages Punch, Twister en Hope compleet op de kop wordt gezet wanneer ze per ongeluk een oude sarcofaag openen en een geest vrijlaten die alle dieren heeft vervloekt.

Geïnspireerd op de stripboeken van de Belgische striptekenaar André Franquin, moeten spelers zich met behulp van hun meterslange staart een weg banen door de Polombiaanse jungle en oeroude verlaten tempels om de geest te vinden en de vloek ongedaan te maken. Daarnaast bevat de game nog een aantal leuke extra's zoals een Time Attack Mode, die spelers uitdaagt om elk level zo snel mogelijk te voltooien, en een kunstgalerie die kan worden ontgrendeld door onder andere verborgen items te verzamelen.

Marsupilami: Hoobadventure komt uit op 16 november voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Gamers krijgen maar niet genoeg van nieuw horrorspel 'Poppy Playtime'

Nico De Greef-24 oktober 2021 om 12:03

Oktober staat voor velen bekend als de maand van de horror, wat natuurlijk alles te maken heeft met Halloween. Traditioneel verschijnen er in oktober dan ook heel wat nieuwe horrorfilms en games die je de stuipen op het lijf jagen. Zo ook het nieuwe horrorspel Poppy Playtime dat onlangs is verschenen en zich afspeelt in een verlaten speelgoedfabriek die blijkbaar toch niet zo verlaten is.

In Poppy Playtime speel je als een voormalige werknemer van een speelgoedfabriek genaamd Playtime Co. en krijg je op een dag het geniale idee om je oude werkplaats een bezoekje te brengen. Eens aangekomen ontdek je echter dat de fabriek al jaren leegstaat en dat je voormalige collega's allemaal zijn verdwenen.

Om uit te vissen wat er zich in hemelsnaam in de fabriek heeft afgespeeld, zul je videotapes moeten vinden en puzzels oplossen met behulp van je GrabPack, een setje mechanische uittrekbare armen waarmee je voorwerpen vanop afstand kan vastgrijpen, maar ook elektriciteitsnetwerken kan hacken. En oh ja, hebben je we al verteld over het oude speelgoed dat is achtergebleven in de fabriek? Sommige speeltjes zijn uit op wraak, waarbij je dus best begint te rennen voor je leven!

Poppy Playtime is een horrorspel dat verdeeld is in chapters. Het eerste chapter (met een speelduur van om en bij een uur) is sinds kort beschikbaar op Steam en is nu al een topfavoriet onder gamers als we de vele online reactie's mogen geloven.

GTA: The Trilogy verschijnt al op 11 november!

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 08:10

Gamers, deze is voor jullie! Rockstar, het productiehuis achter de bekende GTA-franchise, heeft bekendgemaakt dat GTA: The Trilogy al vanaf 11 november beschikbaar zal zijn. Dat deden ze met een gloednieuwe trailer van de bundel.

Vanaf 11 november kan je dus GTA: The Trilogy kopen in alle digitale stores. Ook komt er een fysieke versie (met disk) uit, maar die laat nog op zich wachten tot 7 december.

De gamebundel bevat de geremasterde versies van GTA III, Vice City en San Andreas. En als we de trailer bekijken kunnen we één ding met zekerheid zeggen: de geremasterde versies zien er subliem uit! Maar niet alleen de graphics zijn verbeterd, ook de controls zijn een stuk intuïtiever en volgen deze van GTA V.

Op PS5, Xbox Series X en pc kan je de games overigens in 4K, 60fps spelen! Daarnaast zal de game ook speelbaar zijn op PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Check hieronder de gloednieuwe trailer:

Ontdek meer