Meerdere 'Smurfen'-games in ontwikkeling

Nico De Greef-11 april 2021 om 12:39

Vorig jaar raakte bekend dat de Franse game uitgever Microids een overeenkomst had gesloten met IMPS (het bedrijf dat wereldwijd de licensies van de Smurfen beheert) om een nieuwe Smurfen-game uit te brengen. Nu blijkt die overeenkomst veel groter te zijn dan we eerst dachten. In de komende jaren zullen er niet één, maar wel vijf Smurfen-games verschijnen, laat de uitgever nu weten.

De games zullen allen erg verschillen van elkaar in de zin dat elke game op een ander genre is gebaseerd. De eerste game, die reeds werd aangekondigd, is een 3D actie-avonturenspel van ontwikkelaar Osome Studio waarvan we nu eindelijk ook de naam kennen: The Smurfs: Mission Vileaf. In de game zullen de Smurfen wederom de kwaadaardige plannen van Gargamel moeten stoppen om niet enkel hun dorpje, maar het hele bos te redden. Het spel wordt later dit jaar verwacht op PC, PlayStation 4, Xbox en Nintendo Switch.

Meer informatie over de vijf games, die allemaal tussen 2021 en 2026 moeten verschijnen, wordt "op een later tijdstip" bekendgemaakt, aldus de uitgever.

Microids is overigens niet het enige bedrijf waarmee IMPS momenteel samenwerkt. De licensiehouder werkt ook samen met Nickelodeon aan een gloednieuwe animatieserie rond de Smurfen die later dit jaar op televisie te zien moet zijn.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

'Assassin’s Creed' komt naar de Nintendo Switch!

Dieter Blarinckx-12 januari 2022 om 07:12

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want Ubisoft heeft aangekondigd dat een van de meest geliefde spellen ter wereld binnenkort naar de Nintendo Switch komt! Vanaf 17 februari kan je immers de hele Ezio-saga herbeleven in ‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ op je Nintendo Switch.

‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ bevat de drie verhalen waarin we de legendarische assassijn Ezio Auditore volgen. Het gaat om Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations. Een paar jaar geleden kwam 'The Ezio Collection' al in een geremasterde versie uit voor PS4, maar de Nintendo Switch bleef nog uit. Tot nu...

Vanaf 17 februari neemt Ezio je dus mee op zijn avonturen. Een prijs is helaas nog niet bekend. Check de trailer hieronder:

Ontdek meer