Meerdere 'Smurfen'-games in ontwikkeling

Nico De Greef-11 april 2021 om 12:39

Vorig jaar raakte bekend dat de Franse game uitgever Microids een overeenkomst had gesloten met IMPS (het bedrijf dat wereldwijd de licensies van de Smurfen beheert) om een nieuwe Smurfen-game uit te brengen. Nu blijkt die overeenkomst veel groter te zijn dan we eerst dachten. In de komende jaren zullen er niet één, maar wel vijf Smurfen-games verschijnen, laat de uitgever nu weten.

De games zullen allen erg verschillen van elkaar in de zin dat elke game op een ander genre is gebaseerd. De eerste game, die reeds werd aangekondigd, is een 3D actie-avonturenspel van ontwikkelaar Osome Studio waarvan we nu eindelijk ook de naam kennen: The Smurfs: Mission Vileaf. In de game zullen de Smurfen wederom de kwaadaardige plannen van Gargamel moeten stoppen om niet enkel hun dorpje, maar het hele bos te redden. Het spel wordt later dit jaar verwacht op PC, PlayStation 4, Xbox en Nintendo Switch.

Meer informatie over de vijf games, die allemaal tussen 2021 en 2026 moeten verschijnen, wordt "op een later tijdstip" bekendgemaakt, aldus de uitgever.

Microids is overigens niet het enige bedrijf waarmee IMPS momenteel samenwerkt. De licensiehouder werkt ook samen met Nickelodeon aan een gloednieuwe animatieserie rond de Smurfen die later dit jaar op televisie te zien moet zijn.

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer