Nieuwe 'Kuifje'-game in de maak

Nico De Greef-25 april 2020 om 12:30

Kuifje, de wereldberoemde fictieve reporter die al talloze onvergetelijke en spannende avonturen heeft beleefd, krijgt een nieuwe game. Dat heeft de Franse game-ontwikkelaar Microids aangekondigd. De game, die in samenwerking met Moulinsart wordt ontwikkeld, moet op een nog onbekende datum verschijnen voor consoles en PC.

De game wordt volgens ontwikkelaar Microids een interactieve actie-avonturengame die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks waarvan tot op heden al meer dan 250 miljoen exemplaren zijn verkocht. Naast Kuifje (ook wel bekend als Tintin in het Frans) en zijn trouwe sidekick Bobbie, zullen bekende personages als Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem, Jansen en Janssen en Bianca Castafiore hun opwachting maken in de game.

Microids werkte eerder aan games als Asterix & Obelix, Titeuf, Garfield en Blacksad. Meer details over de nieuwe Kuifje-game, waaronder de titel en artwork worden zeer binnenkort onthuld, aldus de ontwikkelaar.

De laatste game met Kuifje in de hoofdrol verscheen in 2011 en werd ontwikkeld door Ubisoft. De game werd destijds uitgebracht als tie-in voor de 3D-animatiefilm 'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn' van regisseur Steven Spielberg. Hoog tijd dus, voor een nieuw avontuur!

Lucasfilm Games kondigt remake van Star Wars: Knights of the Old Republic aan

Nico De Greef-11 september 2021 om 12:59

Knights of the Old Republic, één van de meest geliefde Star Wars rpg-games aller tijden, krijgt een nieuw leven. Lucasfilm Games heeft namelijk aangekondigd dat een remake van de inmiddels bijna 20 jaar oude game officieel in de maak is.

De remake wordt helemaal van de grond af aan opnieuw opgebouwd en zal grotendeels trouw blijven aan het origineel, laat ontwikkelaar Aspyr Media weten. Het gaat dus voornamelijk om een puur grafische upgrade.

Voor Aspyr Media is het de eerste keer dat ze een remake van dit kaliber maken. De studio heeft in het verleden al wel vaker oude Star Wars-games naar moderne platformen overgezet, maar nooit zoals dit. Om die reden is de studio recentelijk dan ook flink uitgebreid en beschikt Aspyr Media nu over een klein leger van ervaren rotten in het vak, waaronder ook enkele ontwikkelaars die aan de originele Kotor-games hebben meegewerkt.

Een releasedatum voor de remake werd nog niet aangekondigd. Wel weten we in ieder geval dat de game als een timed exclusive naar de PlayStation 5 en PC komt.

Sony toont eerste beelden van God of War: Ragnarök

Nico De Greef-10 september 2021 om 15:22

Nadat de game vorig jaar werd aangekondigd met een korte teaser heeft Sony donderdagavond op de PS5 showcase de eerste volledige trailer getoond van God of War: Ragnarök.

God of War: Ragnarök speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en draait wederom om Kratos en zijn zoon Atreus. Die is inmiddels geen 'boy' meer maar een tiener. Samen gaan ze op zoek naar de Noorse god van de oorlog, Tyr, in de hoop antwoorden te vinden over een komende dreiging die het einde van de goden en de hele wereld kan betekenen.

Dat gebeurt uiteraard niet zonder de nodige problemen. Zo zien we in de trailer dat het duo in een conflict verwikkeld raakt met de goden Freya en Thor. Spelers kunnen zich Freya herinneren als de moeder van Baldur uit het eerste deel. In Ragnarök heeft Freya nog een appeltje te schillen met Kratos. Thor hoeven we uiteraard niet aan je voor te stellen.

Wat de gameplay betreft laat laat ontwikkelaar Santa Monica op het PlayStation Blog weten dat spelers in de game alle negen werelden uit de Noorse mythologie zullen kunnen bezoeken. Dit in tegenstelling tot de zes werelden uit het eerste deel. Dit betekent dat je straks dus ook voor het eerst op verkenning kan gaan in Vanaheim, Svartalfheim en Asgard. Daarnaast heeft ook de combat een flinke uitbreiding gekregen zodat spelers nu meer keuzeopties krijgen in gevechten. Dit moet volgens Santa Monica ervoor zorgen dat de combat niet alleen vertrouwd maar ook vernieuwend aanvoelt.

God of War: Ragnarök is het afsluitende hoofdstuk van de 'Noorse avonturen' van Kratos en verschijnt in de loop van 2022 voor de PlayStation 4 en 5. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game in 2021 uit zou komen, maar eerder dit jaar kondigde Sony aan dat dit niet meer het geval was.

1
2
3
4

Ontdek meer