Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

TikTok wil video's tot vijftien minuten toestaan

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:38- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

Alleen korte filmpjes uploaden via TikTok? Dat is straks verleden tijd. Het videoplatform wil video’s tot vijftien minuten toestaan en is bezig met een test om die mogelijkheid in de toekomst beschikbaar te maken.

TikTok begon met korte video’s van hooguit vijftien seconden. Later kon je filmpjes van een minuut uploaden, daarna ook van drie of zelfs tien minuten. Maar dat is nog steeds niet genoeg, vindt TikTok nu.

Social media-expert Matt Navarra zegt dat TikTok momenteel bezig is met een test waarbij gebruikers lange video’s tot vijftien minuten kunnen uploaden. Dat nieuws is inmiddels ook door TikTok zelf bevestigd.

Het is helaas nog niet bekend wanneer alle gebruikers de nieuwe functie kunnen omarmen. Momenteel kan alleen een beperkt aantal TikTokkers de boel uitproberen.

Ontdek meer