'Littekens': een nieuw platform voor jongeren in probleemsituaties

Karen Luiken-02 oktober 2021 om 07:29

Speciaal voor jongeren die een of meerdere zware tegenslagen hebben gehad in het leven, is er nu een community opgericht. Het platform krijgt te toepasselijke naam ‘Littekens’ en biedt steun aan mensen die daar behoefte aan hebben.

Het creatieve brein achter de community is Matthieu Voet. Hij legt uit dat jongeren bij ‘Littekens’ een klik kunnen maken, hun eigenwaarde terug op kunnen eisen en geïnspireerd kunnen worden. Op een website en verschillende social media-accounts die sinds gisteren in de lucht zijn, worden verhalen in tekst en video gedeeld die een stevige indruk zullen achter laten. Ook kunnen jongeren met 'Littekens' geholpen worden met het vinden van een geschikte opleiding of job. “Dankzij een partnership met JobRoad ivzw kunnen we aan vertrouwen werken en jonge gasten naar een geschikte werkgever loodsen”, legt Matthieu uit. “Heel wat bedrijven die in die aanpak geloven hebben zich intussen gemeld om ons te ondersteunen.”

Hoe Matthieu op dit idee kwam? Simpel: levenservaring. “Ik ben al heel mijn leven een skater en heb de voorbije jaren op en rond het skatepark jonge mensen leren kennen die zowel fysiek, sociaal als mentaal behoorlijk in de problemen zijn gekomen”, legt Matthieu uit. “Mijn jeugd was ook niet bepaald een vers geasfalteerde autostrade. Ik heb aan den lijve ondervonden dat je op het juiste moment mensen moet tegenkomen die in je geloven, anders kan het behoorlijk en voor lange tijd fout lopen. Iedereen die getuigt spreekt ons van die klik. Via de stories die we capteren en verspreiden, willen we daar in de eerste plaats voor zorgen.”

In eerste instantie gebeurt alles online. In de toekomst zullen er ook events worden georganiseerd.

Hallmark lanceert kerstdecoratie van 'Harry Potter'

Dieter Blarinckx-06 augustus 2022 om 08:57

Hoewel de zomer nog volop bezig is, kijken toch al veel mensen uit naar de leukste tijd van het jaar: de warme en gezellige feestdagen. En fans van 'Harry Potter' hebben een éxtra reden om uit te kijken naar die magische periode.

Het Amerikaanse lifestylemerk Hallmark komt namelijk met een magische en gezellige 'Harry Potter'-kerstcollectie. Zo kan je een heel kerstdorp kopen, individuele shops uit Diagon Alley of Hogsmeade, en zelfs ornamenten voor in je kerstboom!

De prijzen voor deze kerstitems variëren tussen de 30 en 130 dollar en zijn verkrijgbaar via de webshop van Hallmark.

Het is nooit te vroeg om al kerstinkopen te doen, dus shoppen maar!

Check hieronder al enkele voorbeelden:

Joggen met een wijntje in de hand? Binnenkort kan het!

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 12:01- Foto:

Wine Walk & Run

Wil je werken aan die overtollige kilo's, maar vind je niet de motivatie om te gaan sporten? Dan gaat dit nieuwe event misschien wel helpen! Binnenkort kan je immers gaan joggen met een glaasje wijn in de hand!

Het Vlaamse stadje Linden in Vlaams-Brabant organiseert eind augustus de eerste Wine Walk & Run Hageland. Lopers en wandelaars krijgen aan de start van het parcours een wijnglas mee dat ze onderweg kunnen vullen. Wie loopt, kan onderweg op verschillende plaatsen een glaasje om te proeven krijgen!

Er zijn verschillende routes die je kan kiezen: een kort parcours van 8,5 kilometer of de langere versie van 13,7 kilometer. Er is plaats voor zo'n 3.000 deelnemers en inschrijven kan vanaf nu via deze link.

De trend komt overgewaaid van Frankrijk, waar deze formule al een tijdje zeer populair is.

Ontdek meer