Wie verklaart eerder de liefde: de man of de vrouw?

Karen Luiken-16 augustus 2023 om 08:39- Foto:

Photo by Cody Black on Unsplash

Ik zie je graag. Het zijn vier simpele woorden die voor veel mensen moeilijk zijn om voor de eerste keer tegen een ander te zeggen. Maar wie doet het over het algemeen sneller? Is dat de man of de vrouw? Een nieuw onderzoek geeft antwoord.

Voor een studie die gepubliceerd is in het SAGE Journal of Social en Personal Relationships zijn ruim 3000 volwassenen uit Australië, Brazilië, Chili, Colombia, Frankijk en Polen ondervraagd over hun relaties.

Uit de resultaten is volgens The New York Post gebleken dat heteromannen uit zes van de zeven regio’s (behalve Frankrijk) geneigd zijn om eerder de liefde te verklaren dan heterovrouwen. Mannen doen het gemiddeld na 69 dagen terwijl vrouwen het pas na 77 dagen doen.

Maar ‘i love you’ zeggen? Daar wachten de meesten nog iets langer op. Mannen spreken de woorden na gemiddeld 107 dagen uit tegenover 122 dagen bij de vrouwen.

Als je maar één bodypart zou mogen scheren, welke zou dat dan zijn?

Simon Smetryns-08 juli 2024 om 16:20

De eerste festivalnacht hakt erin, maar gelukkig is de Philips Refresh Bar er om de festivalgangers terug op te knappen! Borsthaar, beenhaar of teenhaar? Philips OneBlade to the rescue! Clémentine stelt scherpe vragen.

Hoe alcohol je vetverbranding saboteert (en wat je eraan kan doen)

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:08

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever en je portemonnee na een wilde avond, het heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Vooral als het gaat om vetverbranding, kan alcohol een echte spelbreker zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam stopt met vet verbranden.

Het zit zo: je lichaam ziet alcohol als een gif. Als je lichaam alcohol binnenkrijgt, heeft het geen idee wat het ermee moet doen behalve het afbreken. Daarom gaat je lever er alles aan doen om alcohol te verwijderen uit je systeem. Dit proces heeft de hoogste prioriteit, waardoor andere processen, zoals vetverbranding, even op een laag pitje staan. Dus terwijl jouw lichaam druk bezig is met het verwerken van die shotjes en cocktails, stopt het tijdelijk met het verbranden van vet.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra calorieën die alcohol met zich meebrengt. Een biertje hier, een shotje daar - voor je het weet, heb je flink wat calorieën binnen. En die calorieën worden sneller opgeslagen als vet, vooral rond je buik.

Maar dat betekent niet dat je je sociale leven moet opgeven! Hier zijn een paar tips om je gezondheidsdoelen te bereiken zonder je plezier te verliezen:

  • Wissel af met water: Drink tussen je alcoholische drankjes door een glas water. Het helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar vertraagt ook de snelheid waarmee je alcohol drinkt.
  • Kies bewust: Ga voor drankjes met minder suiker. Zoek naar opties met minder calorieën en suikers, zoals vodka met bruiswater en een schijfje citroen.
  • Balans is key: Geniet, maar met mate. Probeer jezelf te beperken tot een paar drankjes per keer en sla af en toe een avondje over.
  • Beweeg: Zorg ervoor dat je actief blijft. Beweging helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om je metabolisme na een avondje uit weer op gang te brengen.

Ontdek meer