Instagram krijgt er muzikale functie bij

Karen Luiken-13 augustus 2023 om 07:24

Hoewel Instagram en TikTok twee totaal verschillende apps zijn, beginnen de platforms steeds meer op elkaar te lijken. Zeker nu Instagram een nieuwe functie heeft geïntroduceerd waarmee je muziek kunt toevoegende aan een carrousel-post.

Een carrousel-post is een diavoorstelling van een aantal foto’s op je tijdlijn. De fotodump kan al sinds 2017 worden geplaatst, maar voorheen was het nog niet mogelijk om daar een audiofragment onder te plaatsen. Je kon alleen nummers toevoegen aan individuele foto’s. Maar daar komt met de nieuwe functie dus verandering in; je kunt nu tot tien foto’s soundtracken.

De functie van Instagram, die alleen beschikbaar is op mobiel, lijkt op een functie die TikTok in september vorig jaar introduceerde. Hoe het er precies uitziet? Zangeres Olivia Rodrigo heeft de boel al uitgeprobeerd.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer