Gezocht: hondenoppasser voor 117 duizend euro per jaar

Karen Luiken-03 juli 2023 om 06:30- Foto:

Photo by Bharathi Kannan on Unsplash

De hele dag met honden knuffelen en daar ook nog eens betaald door worden. Het klinkt als een job die te mooi is om waar te zijn, maar dat is het niet. Een steenrijke familie is in het Verenigd Koninkrijk op zoek naar een hondenoppas en is bereid daar zo’n 117 duizend euro per jaar voor te betalen.

De hondenoppas die deze baan krijgt, zal verantwoordelijk zijn voor twee honden. Het is de bedoeling dat deze persoon bij het gezin in Londen gaat wonen en de trouwe viervoeters alle aandacht geeft die ze verdienen. “Ze moeten behandeld worden als gewaardeerde leden van het gezin”, zo klinkt het in een vacaturetekst.

De oppasser moet toezicht houden op alle medicatie van de honden, is verantwoordelijk voor het vervoer naar afspraken en moet de dieren trainen. Ook wordt er van deze persoon verwacht dat er op onregelmatige uren gewerkt wordt, inclusief avonden, weekenden en feestdagen.

“Er zijn zes weken vrij per jaar, maar als de baasjes morgen naar Monaco willen, wordt er van je verwacht dat je samen met de honden mee in die privéjet stapt”, zegt recruiter George Dunn volgens The New York Post. “Je moet echt alles laten vallen en klaarstaan als ze bellen. Je moet bereid zijn je eigen privéleven op een laag pitje te zetten.”

Help mee zeehonden tellen op afgelegen eiland

Joyce Vander Auwera-10 augustus 2023 om 16:33- Foto:

Pexels: Elianne Dipp

Zoek je nog een last-minute vakantiebestemming? Misschien is het Isle of Man, een afgelegen eiland tussen Engeland en Ierland, wel iets voor jou. De Manx Wildlife Trust, een organisatie voor natuurbehoud, zoekt twee vrijwilligers die daar enkele weken willen verblijven om zeehonden te tellen.

Op Isle of Man worden jaarlijks alle zeehonden geteld om meer inzicht te krijgen in de populatie. Dit telproces duurt negen weken en wordt gevolgd door twee weken van data-analyse. Als vrijwilliger ontvang je kost en inwoning, evenals een wekelijkse vergoeding van 40 pond (ongeveer 46 euro) voor eten.

De vrijwilligers zullen dagelijks de broedplaatsen bezoeken om het aantal nieuwe geboortes vast te stellen. Ze moeten volwassen zeehonden en hun pups fotograferen, die vervolgens worden vergeleken met een identificatiecatalogus. Daarnaast houden ze de groei en het sterftecijfer van de jonge zeehonden bij.

Lara Howe, maritiem medewerker bij Manx Wildlife Trust, benadrukt dat Isle of Man een belangrijke plek is voor wilde dieren, zowel op het land als in de zee. Het eiland en de omliggende gebieden zijn ideaal voor zeehonden om te broeden en op te groeien. Ongeveer veertig procent van het eiland is onbewoond, met talrijke valleien, stranden en een uitgestrekte kustlijn van meer dan 150 kilometer.

Sollicitaties voor deze unieke ervaring zijn open tot 18 augustus, en het vrijwilligerswerk begint in september. Als je interesse hebt, is dit een kans om deel uit te maken van het behoud van deze bijzondere zeedieren.

Kom naar Love Tomorrow: dé conference van het jaar!

Karen Luiken-06 juli 2023 om 15:00

Feest, goede muziek, ’s werelds meest inspirerende sprekers, interactieve workshops en een reuzenrad. Je vindt het op donderdag 27 juli allemaal op één plek in België: de Love Tomorrow Conference strijkt neer op de holy grounds van het legendarische festival Tomorrowland.

Duik in een waanzinnige wereld vol inspiratie en empowerment, omringd door de leukste mensen en organisaties die er zijn! Dit evenement is next level en je wilt er absoluut bij zijn. Er zijn meer dan dertig kick-ass sprekers die je omver zullen blazen met hun kennis en ervaring.

Van tech en innovatie tot duurzaamheid, mental health, kunst, fashion en natuur - alle hot topics komen aan bod. En wacht maar tot je hoort wie er allemaal aanwezig zijn, onder andere: Rutger Bregman, Thomas Ermacora, Khaliya, Louie Schwartzberg, Jason Silva, en Zach Bush rocken het podium!

Deze conference is niet zomaar een bijeenkomst. Het is een plek waar alles mogelijk is. Verwacht interactieve workshops die je brein laten ontploffen, dans de avond weg op top dj's, en bewonder een modeshow die duurzaamheid en eco-friendly ontwerpen in de schijnwerpers zet.

En hé, ben je net klaar met studeren en op zoek naar een awesome job? Dan is de Love Tomorrow Conference op 27 juli dé place to be! Er is een Job Fair waar je kan connecteren met bedrijven die zich volledig inzetten voor een duurzame wereld. Hoe nice is dat? Dit is trouwens open voor iedereen, niet enkel pas afgestudeerden.

Hoe werkt het? Schrijf je in op de website en solliciteer op de job van je dromen bij verschillende topbedrijven zoals onder andere BMW, Tomorrowland, VRT en Loop Earplugs. Als je opvalt tussen de massa, krijg je een golden ticket naar de conference en word je uitgenodigd om in gesprek te gaan met mensen van deze bedrijven. Dat gebeurt niet aan een saai tafeltje met twee stoelen in een koude ruimte met ongemakkelijk makende TL-verlichting, maar in het magische reuzenrad van Tomorrowland. En ja: die gaat inderdaad de hoogte in. Het meest epische sollicitatiegesprek dat je ooit zal ervaren!

Maar we zijn nog niet klaar... Na een dag vol mind-blowing inspiratie sluiten we af met een muzikale kers op de taart. Dance like there's no tomorrow, want Joris Voorn en Ida Engberg zullen achter de decks staan om het publiek te voorzien van elektronische muziek.

Wil je meer weten? Check alle details over dit zalige evenement en scoor nu je tickets via de Love Tomorrow website.

Gebruik onze code TAGMAG40 om 40% korting te krijgen op je tickets, geldig op de tickets voor -26 jarigen.

1
2
3

Ontdek meer