Deze naakthond is gekroond tot lelijkste hond ter wereld

Karen Luiken-26 juni 2023 om 06:46

Een naakthond genaamd Scooter is verkozen tot lelijkste hond ter wereld. Dat gebeurde afgelopen vrijdag in Californië tijdens een wedstrijd die al tientallen jaren georganiseerd wordt.

Scooter is een Chinese gekuifde hond met een paar sprieten haar op zijn kop, een naakt lijf, ratachtige staart en een tong die altijd uit zijn bek hangt. Het beestje is zeven jaar oud en wordt verzorgd door zijn baasje Linda Elmquist uit Arizona.

Toen Scooter nog maar een pup was, bracht een fokker hem naar de dierenbescherming om hem te laten inslapen. Hij kampt met een aandoening waardoor zijn achterpoten naar achteren zijn gericht en hij niet goed kan lopen. Om Scooter toch een kans van leven en een goed huis te geven, werd het hondje geadopteerd. Hij kreeg een trolley waarmee hij zich volgens zijn baasje een stuk sneller en langer kan voortbewegen.

Scooter en zijn baasje Linda hebben 1.500 euro prijzengeld gewonnen. Ook kregen ze een ticket naar New York, waar ze hun opwachting zullen maken in de ochtendshow van zender NBC.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer