Jongeren verplaatsen lichaam van overleden tiener, beelden op TikTok geplaatst

Karen Luiken-20 juni 2024 om 09:43- Foto:

Photo by Eli Solitas on Unsplash

Enkele jongeren hebben het lichaam van de overleden Maxim Hulin (16) aangeraakt, opgetild en verplaatst in een uitvaartcentrum in Blankenberge. Beelden daarvan zijn op TikTok gedeeld. De vader van het slachtoffer is in shock.

De 16-jarige Maxim stapte op 7 juni uit het leven. In de periode daarna lag hij in een uitvaartcentrum in Blankenberge, waar vrienden, familieleden en leeftijdsgenootjes afscheid van hem konden nemen. Zo’n honderd jongeren verzamelden zich bij het uitvaartcentrum om Maxim voor de laatste keer te kunnen zien, maar sommige van hen maakten misbruik van de situatie.

Het AD meldt dat Maxim uit zijn bed is gelift en is verschoven. Zijn gekruiste handen zijn uit elkaar getrokken en twee van zijn ringen zijn van zijn vingers geschoven en meegenomen. Ook werd er muziek afgespeeld en zelfs gedanst. Foto’s van het lichaam van Maxim zijn op TikTok geplaatst.

Michel, de vader van Maxim, is kwaad. “Ik zag jongeren op de parkeerplaats. Ze dronken en er speelde muziek. Ik heb nog gezegd dat het geen speelplaats was. Toen ik binnenging, hoorde ik van de begrafenisondernemer wat er was gebeurd”, zegt hij volgens het AD. “Ik weet niet wie die jonge gasten zijn. Ze kenden Maxim wel, hoor. Ik noem het foute vrienden. Want zelfs na zijn dood kunnen ze hem niet met rust en in vrede laten.”

De politie is een onderzoek gestart.

Afgewezen fruitvliegen grijpen naar alcohol

Chelsy Vanlerberghe-23 oktober 2024 om 15:25

Een studie van de Universiteit van Californië laat zien dat mannelijke fruitvliegen naar alcohol grijpen als ze door vrouwtjes worden afgewezen. Herkenbaar?

Ze hebben een signaalstof in hun hersenen, neuropeptide F (NPF), die hiervoor verantwoordelijk is. Als die NPF-niveaus laag zijn, zoeken ze hun toevlucht in alcohol om hun verdriet te verdoven. Maar krijgen ze extra NPF, dan laten ze de drank staan.

In de studie werden mannelijke fruitvliegen vier dagen lang afgewezen door vrouwtjes. De afgewezen mannetjes kozen veel vaker voor alcoholische maaltijden dan hun gelukkige soortgenoten. Maar als ze alsnog een kans kregen om te paren, verdween hun voorkeur voor alcohol.

Het blijkt dus dat seksuele afwijzing blijkbaar verbonden is met een craving voor drank. Dit onderzoek suggereert een bredere link tussen natuurlijke beloningen en verslaving, wat ook interessant kan zijn voor ons mensen. We hebben namelijk een soortgelijke stof, neuropeptide Y (NPY), in onze hersenen.

Man heeft drie penissen maar weet daar niets van

Karen Luiken-17 oktober 2024 om 08:57- Foto:

Deon Black via Unsplash

Als je drie penissen hebt, dan ben je daar waarschijnlijk van op de hoogte. Toch? Dat is wat je zou denken, maar een 78-jarige man uit Groot-Brittannië wist er zijn hele leven niets vanaf. Zijn drie geslachtsdelen werden pas ontdekt toen hij al dood was.

De 78-jarige man had zijn lichaam aan de wetenschap gedoneerd. Na zijn overlijden mochten studenten van de University of Birmingham Medical School zijn lichaam onderzoeken en daar is een bijzondere ontdekking uit voortgekomen. Ze kwamen erachter dat de man de uiterst zeldzame geboorteafwijking triphallia had, wat in feite ‘driedubbele penis’ betekent. Oftewel: hij had drie geslachtsdelen. De afwijking is slechts één keer eerder vastgelegd.

Of de man van zijn drie pennissen heeft kunnen genieten, betwijfelen we. Volgens Ladbible wordt er aangenomen dat de man zijn hele leven heeft doorgebracht zonder te weten dat hij rondliep met drie geslachtsdelen.

Ontdek meer