BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Nieuwe update laat je stiekem snaps screenshotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:50- Foto:

May Gauthier via Unsplash

Een TikTok-gebruiker heeft ontdekt dat je met de nieuwste macOS-update stiekem screenshots kunt maken op Snapchat, zonder dat de afzender er iets van merkt. Op Snapchat krijg je normaal gesproken een melding als iemand een screenshot van je snap maakt, met deze hack is dat niet meer het geval.

Hier is hoe het werkt: met de nieuwste macOS kun je je iPhone-scherm 'mirrorren' naar je computer. Superhandig als je graag je TikToks of Insta-verhalen op een groot scherm bekijkt. Maar hier komt de kicker: als je eenmaal je scherm op je computer hebt, kun je een screenshot maken zonder dat Snapchat of de arme ziel aan de andere kant van je snap erachter komt.

Dus: als je een flirterige snap ontvangt van je crush, kan je nu een screenshot maken zonder dat hij/zij/die daar iets van merkt. Onthoud wel: respecteer altijd de privacy van anderen. Gebruik deze hack verantwoordelijk en let op met wat je naar wie stuurt.

Gloednieuwe Bisou Awards viert de Belgische influencers

Simon Smetryns-20 juni 2024 om 10:05- Foto:

Ibrahim Boran via Unsplash

Influencers rejoice! Dit najaar vindt de allereerste editie van de Bisou Awards plaats, een gloednieuwe awardshow die de crème de la crème van het Belgische influencerlandschap in de bloemetjes zet.

De Bisou Awards gaat dit najaar door op een toplocatie in Knokke-Heist die later wordt bekend gemaakt.

In partnerschap met o.a. Coca-Cola vieren de awards de crème de la crème van de Belgische influencerwereld in 12 categorieën: van selfcare tot sociale impact. Wie er niet kan bij zijn kan de liveshow volgen via Proximus Pickx.

Sociale mediagebruikers kunnen alvast vanaf nu een maand lang hun favoriete influencers nomineren tot en met 21/07. Daarna beslist een combinatie van publieksstemmen en jury van zwaargewichten uit de sector wie de award – het bisouke – uiteindelijk in de wacht sleept.

Op de Bisou Awards worden ook 4 awards uitgereikt aan merken die op een impactvolle manier influencers hebben ingezet. Bovendien is ook het event zelf de perfecte voedingsbodem voor inspirerende nieuwe samenwerkingen in dit nationale verhaal.

Ontdek meer