'Vrouwen met veel sekspartners niet anders dan mannen met veel sekspartners'

Karen Luiken-17 mei 2023 om 12:15- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Heb jij het idee dat er over vrouwen met veel sekspartners anders wordt gedacht dan over mannen met veel intieme avontuurtjes? Dat vrouwen meteen gezien worden als sletterig, terwijl het bij mannen juist stoer is als ze vaak het bed delen met een ander? Think again. Uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwen op dezelfde manier worden beoordeeld als mannen.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de University of California en is gepubliceerd in het tijdschrift Sex Roles. Er zijn in het totaal 1.000 mensen ondervraagd over seksueel gedrag. Daaruit is gebleken dat mannen en vrouwen op dit vlak gelijk worden beoordeeld. Het is dus niet zo dat er naar vrouwen met veel sekspartners anders wordt gekeken dan naar mannen met veel sekspartners.

Volgens Elizabeth Armstrong, die betrokken was bij het onderzoek, kunnen de bevindingen ervoor zorgen dat campagnes die gericht zijn op het verminderen van soa’s er anders uit gaan zien. “Als vrouwen niet strenger worden beoordeeld dan mannen, dan kunnen volksgezondheidscampagnes zich richten op het promoten van veilige seks voor zowel mannen als vrouwen zonder bang te hoeven zijn om vrouwen te stigmatiseren.”

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: