'Vrouwen met veel sekspartners niet anders dan mannen met veel sekspartners'

Karen Luiken-17 mei 2023 om 12:15- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Heb jij het idee dat er over vrouwen met veel sekspartners anders wordt gedacht dan over mannen met veel intieme avontuurtjes? Dat vrouwen meteen gezien worden als sletterig, terwijl het bij mannen juist stoer is als ze vaak het bed delen met een ander? Think again. Uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwen op dezelfde manier worden beoordeeld als mannen.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de University of California en is gepubliceerd in het tijdschrift Sex Roles. Er zijn in het totaal 1.000 mensen ondervraagd over seksueel gedrag. Daaruit is gebleken dat mannen en vrouwen op dit vlak gelijk worden beoordeeld. Het is dus niet zo dat er naar vrouwen met veel sekspartners anders wordt gekeken dan naar mannen met veel sekspartners.

Volgens Elizabeth Armstrong, die betrokken was bij het onderzoek, kunnen de bevindingen ervoor zorgen dat campagnes die gericht zijn op het verminderen van soa’s er anders uit gaan zien. “Als vrouwen niet strenger worden beoordeeld dan mannen, dan kunnen volksgezondheidscampagnes zich richten op het promoten van veilige seks voor zowel mannen als vrouwen zonder bang te hoeven zijn om vrouwen te stigmatiseren.”

Vrouw wil andere naam voor chlamydia om déze reden

Karen Luiken-30 mei 2023 om 04:25- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Kan chlamydia alsjeblieft een andere naam krijgen? Die oproep doet een vrouw op Reddit omdat ze haar kind dolgraag de naam van de seksueel overdraagbare aandoening zou willen geven.

“Chlamydia zou een mooie meisjesnaam zijn”, aldus de dame in kwestie op Reddit. “Ik vind het gewoon geweldig klinken. Ze zouden de soa een andere naam moten geven, zodat we deze naam eindelijk kunnen gaan gebruiken.”

De vrouw vindt dat de naam lekker bekt en legt uit waarom. Ze zou het bijvoorbeeld geweldig vinden om te kunnen zeggen: “Chlamydia, kom hier!”. Of: “Heb je je huiswerk gedaan, Chlamydia?”

Of er aan haar wens voldaan wordt, is niet bekend...

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Ontdek meer