'Vrouwen met veel sekspartners niet anders dan mannen met veel sekspartners'

Karen Luiken-17 mei 2023 om 12:15- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Heb jij het idee dat er over vrouwen met veel sekspartners anders wordt gedacht dan over mannen met veel intieme avontuurtjes? Dat vrouwen meteen gezien worden als sletterig, terwijl het bij mannen juist stoer is als ze vaak het bed delen met een ander? Think again. Uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwen op dezelfde manier worden beoordeeld als mannen.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de University of California en is gepubliceerd in het tijdschrift Sex Roles. Er zijn in het totaal 1.000 mensen ondervraagd over seksueel gedrag. Daaruit is gebleken dat mannen en vrouwen op dit vlak gelijk worden beoordeeld. Het is dus niet zo dat er naar vrouwen met veel sekspartners anders wordt gekeken dan naar mannen met veel sekspartners.

Volgens Elizabeth Armstrong, die betrokken was bij het onderzoek, kunnen de bevindingen ervoor zorgen dat campagnes die gericht zijn op het verminderen van soa’s er anders uit gaan zien. “Als vrouwen niet strenger worden beoordeeld dan mannen, dan kunnen volksgezondheidscampagnes zich richten op het promoten van veilige seks voor zowel mannen als vrouwen zonder bang te hoeven zijn om vrouwen te stigmatiseren.”

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Bumble wil je AI-kloon op dates laten gaan

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 11:57

AI is overal tegenwoordig. Je gebruikt het misschien om je taken mee te maken, of om leuke adresjes te vinden tijdens je citytrip, maar je denkt er waarschijnlijk nog niet aan als het gaat om daten. Toch wil de oprichter van Bumble dat veranderen. Ze wil namelijk AI gebruiken om betere matches te maken.

TechCrunch meldt dat Whitney Wolfe Herd, de oprichter van Bumble, geïnterviewd werd over hoe AI datingsites beïnvloedt. Met neppe profielen en mensen die verliefd worden op bots, is dat geen goed nieuws voor sites die echte connecties willen. Maar Whitney gelooft dat Bumble AI kan inzetten om mensen aan elkaar te koppelen.

Ze noemde als voorbeeld een AI 'conciërge' waaraan je al je onzekerheden vertelt. Die AI zou dan helpen met oplossingen bedenken zodat je meer vertrouwen krijgt om anderen te ontmoeten.

Ze gaat zelfs nog een stap verder. Stel je voor dat die AI-assistent delen van jouw persoonlijkheid overneemt en automatisch 'dates' regelt met anderen. Die dates zijn eigenlijk simulaties tussen jouw digitale ik en die van anderen. Als het goed gaat, kun je elkaar in het echt ontmoeten. Het grote voordeel? AI kan veel sneller communiceren dan mensen. Dus terwijl jij slaapt, kan je digitale profiel al matches maken met mensen in de stad. En als je dan wakker wordt, vertelt het je welke matches de moeite waard zijn.

Ontdek meer