Bij dit bedrijf krijg je 90 euro per uur voor het kijken naar TikTok-filmpjes

Karen Luiken-17 mei 2023 om 11:56- Foto:

Photo by Amanda Vick on Unsplash

De beste vacature ooit staat online. Een marketingbedrijf is op zoek naar mensen die tegen betaling naar TikTok-filmpjes willen kijken en is bereid daar maar liefst negentig euro per uur voor te betalen.

Ubiquitous, het bedrijf in kwestie, zoekt drie kandidaten die tien uur lang naar TikTok-video’s willen kijken om opkomende trends te ontdekken. Voor de functie is geen ervaring nodig, maar het is wel van belang dat je een TikTok-account hebt.

“Absoluut iedereen kan zich aanmelden”, zegt Jeremy Boudinet van Ubiquitous volgens LadBible. “We zijn niet op zoek naar een expert of TikTok-kenner, we zoeken gewoon iemand die TikTok redelijk vaak gebruikt en zelf actief aanwezig is op social media.”

Wie wil solliciteren moet minstens achttien jaar oud zijn. Voldoe jij aan die eis? Dan kun je je hier aanmelden door te zeggen waarom jij perfect bent voor deze rol.

Elon Musk stelt altijd deze sollicitatievraag om leugenaars te spotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 09:16

Elon Musk kan een leugenaar van een kilometer afstand ruiken dankzij één bepaalde vraag die hij aan iedereen stelt tijdens een sollicitatiegesprek.

Met zijn baanbrekende werk aan elektrische auto's, ruimtemissies en hersenchips, is het niet gek dat Elon Musk zijn eigen bullshit-detector heeft.

Hij heeft een manier bedacht om te checken of iemand te vertrouwen is. Deze methode werkt trouwens ook voor een eerste date.

De rijke zakenman legde uit: "Mijn sollicitatievragen zijn altijd hetzelfde. Ik zeg: vertel me het verhaal van je leven en de beslissingen die je onderweg hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. En vertel me over een paar van de moeilijkste problemen waaraan je hebt gewerkt en hoe je ze hebt opgelost."

Je zou kunnen denken dat kandidaten het perfecte antwoord op deze vraag al hebben ingestudeerd, maar volgens Musk is dit hoe hij het kaf van het koren scheidt, tussen tijdverspillers en degenen die het sollicitatieproces serieus nemen. Hij zei dat de meeste mensen niet diep op een onderwerp in kunnen gaan als ze een verhaal verzinnen of iets van iemand anders overnemen.

Hij vraagt dus diep door. "De mensen die echt het probleem hebben opgelost, weten precies hoe ze het hebben gedaan. Ze kennen de kleine details. De mensen die doen alsof ze het probleem hebben opgelost, kunnen misschien een beetje meepraten, maar lopen dan vast."

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer