TikTok lanceert nieuwe functie voor muziekliefhebbers

Karen Luiken-17 mei 2023 om 11:41- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

TikTok heeft het zoeken naar nieuwe muziek een stuk gemakkelijker gemaakt. Op de app is deze week de zoekfunctie ‘New Music’ gelanceerd.

Wie nu op TikTok zoekt naar ‘new music’, komt uit bij een blok met allerlei video’s van muzikale talenten. Momenteel staan daar bijvoorbeeld filmpjes tussen van Niall Horan, James Arthur en The Jonas Brothers. Je kunt kiezen tussen uitgelichte content, trending content of nieuw te ontdekken content.

De zoekplek is volgens TikTok een plek voor zowel opkomende als wereldberoemde artiesten om fanbases op te bouwen en te verbinden.

“TikTok is een bestemming voor artiesten die hun nieuwste werk willen uitlichten en voor muziekfans die nieuwe muziek willen ontdekken. Deze functie geeft artiesten een nieuwe manier om contact te maken met onze wereldwijde gemeenschap”, klinkt het in een persbericht van het platform.

GEZOCHT: Eerstejaarsstudent aan de Universiteit Antwerpen

Joyce Vander Auwera-07 september 2023 om 11:20- Foto:

Universiteit Antwerpen

Hey daar, toekomstige Universiteit Antwerpen student!

Ben jij die spontane en grappige nieuwkomer die dol is op het maken van content en dit graag wil doen voor TAGMAG en de Universiteit Antwerpen? Samen met je medestudente Miek, die ook content maakt voor YouAntwerp, ga je een geweldige tijd tegemoet!

Belangrijk: we zijn op zoek naar een mannelijk of non-binair persoon om het Antwerpse studentenleven vanuit een ander perspectief te belichten.

We zijn op zoek naar een spontaan persoon die vlogs maakt over het dagelijks leven aan de universiteit. Soms komt TAGMAG zelfs langs om wat extra beeldmateriaal vast te leggen. Denk aan vlogs over studeren, de blokperiode, een dag uit het studentenleven, hoe je jouw studierichting hebt gekozen, het Students on Stage welkomstfeest, vrienden maken, hot spots in en rond de universiteit, en nog veel meer! ✨

Klaar om samen te lachen, je avonturen te vloggen en anderen te inspireren? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en laat de wereld zien hoe fantastisch het is om een student te zijn aan de Universiteit Antwerpen. Misschien tot snel!

Instagram @miek.jacobs

Na HD-foto's nu ook HD-video's versturen via WhatsApp

Karen Luiken-26 augustus 2023 om 07:20

WhatsApp wordt beter en beter. Nadat eerder deze week bekend werd dat je voortaan HD-foto’s kunt versturen via de app, meldt TechCrunch nu dat je hetzelfde kunt doen met video’s.

Dankzij een nieuwe functie kunnen gebruikers van WhatsApp vanaf nu video’s in hoge resolutie versturen. Voorheen werden filmpjes gecomprimeerd tot een kwaliteit van 480p, maar dat aantal is nu verhoogd naar 720p.

Je kunt van de functie gebruikmaken door een video te selecteren en vervolgens op de nieuwe HD-knop bovenaan het scherm te drukken. Er verschijnt dan een venster waarin je aan kunt geven of je de beelden in standaardkwaliteit of in HD-kwaliteit wilt versturen. Foto’s kunnen sinds kort op dezelfde manier worden gedeeld.

De functie wordt momenteel uitgerold onder alle gebruikers.

Ontdek meer