's Werelds oudste hond is 31 geworden

Karen Luiken-14 mei 2023 om 09:15

De oudste hond ter wereld is afgelopen week weer een jaartje ouder geworden. Bobi, een Portugese boerderijhond, is geboren op 11 mei 1992 en mocht donderdag 31 hondenkaarsjes uitblazen.

Bobi is een Rafeiro de Alentejo, een ras waarvan de gemiddelde levensverwachting ligt op twaalf tot veertien jaar. Maar Bobi is dus al dubbel zo oud. Meer dan dubbel zo oud zelfs.

Zijn verjaardag is gisteren groots gevierd in het Portugese dorp Conqueiros. Zo’n honderd mensen waren uitgenodigd, waaronder familieleden, vrienden en buurtbewoners. Er was taart, er kwamen mensen dansen en Bobi werd getrakteerd op een heerlijk diner van lokaal vlees en verse vis.

Bobi kreeg in februari het record van oudste hond ter wereld én oudste hond in de geschiedenis. Sindsdien is hij wereldberoemd. “Fans komen uit heel Europa, maar ook uit Amerika en Japan”, zegt zijn baasje.

Haai gespot bij kust Gran Canaria, strand gesloten

Karen Luiken-17 juni 2024 om 09:30- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Ga je deze zomer naar Gran Canaria? Lees dan vooral niet verder als je zorgeloos van je vakantie wilt kunnen genieten. Een strand op het eiland is tijdelijk gesloten nadat er in het water een twee meter lange haai is gespot. Dat meldt Mirror.

Het gaat om het strand Melenara Beach aan de oostkant van het eiland. Verschillende mensen lagen in het water toen de haai langs zwom. “De strandwacht begon op zijn fluitje te blazen en gaf aan dat iedereen uit het water moest komen”, aldus een meisje volgens Mirror. “Ik keek om me heen en zag een vin.” Een vriend van het meisje dat er ook bij was, zegt: “Toen we de vin boven het water uit zagen steken, zijn we zo snel mogelijk uit het water in de richting van het strand gegaan.”

De haai blijkt een hamerhaai te zijn. Hulpdiensten hebben het dier proberen te lokaliseren, maar dat is tot nu toe nog zonder resultaat. Het is niet duidelijk hoe lang het strand gesloten blijft.

Deze hond is de grootste ter wereld

Karen Luiken-16 juni 2024 om 08:09

Maak kennis met Kevin, de grootste hond ter wereld. Het gaat om een Duitse dog die volgens Guinness World Records een lengte heeft van bijna een meter.

Van zijn voetkussens tot zijn schouderhoogte is Kevin 97 centimeter lang. De 3-jarige hond woont in het Amerikaanse plaatsje Iowa en wordt door zijn baasjes omschreven als ‘grote baby’.

“Kevin is het toonbeeld van een zachtaardige reus”, aldus baasje Tracy Wolfe. De hond mag dan misschien groot zijn, een stoere held is het niet. Volgens Tracy is hij voor heel veel dingen bang. Hij rent weg van de stofzuiger en schrok zelfs van het meetlint toen hij moest worden opgemeten voor zijn officiële record van Guinness World Records.

“Als puppy bleef Kevin maar groeien en groeien. Hij is de langste hond die ik ooit heb gezien, en dat hij die titel nu daadwerkelijk draagt, is heel spannend voor het gezin”, vervolgt Tracy. “Ik denk niet dat hij zich ervan bewust is dat hij zo groot is. Hij probeert zich voortdurend in kleine bedden te wurmen en op ons te zitten.”

Ontdek meer