BeReal krijgt nieuwe functie met 'bekende mensen'

Karen Luiken-03 mei 2023 om 06:08- Foto:

Photo by Ottr Dan on Unsplash

BeReal komt deze week met veel nieuwe dingen. Eerder werd het op de app al mogelijk om meerdere BeReals per dag te plaatsen, mits je het eerste kiekje binnen de afgesproken tijd zou posten. Nu blijkt dat er nóg een nieuwe functie naar het platform komt: RealPeople.

De nieuwe functie wordt door BeReal omschreven als een ‘gecureerde sectie die interessante en intrigerende mensen in staat stelt hun BeReal te delen met de hele gemeenschap’. Het gaat daarbij onder meer om artiesten, topatleten, activisten en alles daar tussenin. Gebruikers kunnen op de posts van de influencers reageren met een RealMoji.

RealPeople is te vinden onder het tabblad ‘Ontdekken’. In eerste instantie alleen voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, maar binnenkort komt de functie ook onze kant op.

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen

Nico De Greef-07 juni 2023 om 14:26

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen in plaats van een telefoonnummer. Met de nieuwe functie wil WhatsApp de privacy van zijn gebruikers nog meer verhogen. De functie wordt momenteel nog intern getest. Wanneer het grote publiek er uiteindelijk mee aan de slag kan, is nog niet geweten.

Het instellen van een unieke gebruikersnaam is slechts één van vele nieuwigheden die de populaire chat-dienst WhatsApp in recente tijden aan zijn gebruikers heeft geïntroduceerd. Eerder maakte de app het ook al mogelijk om berichten te bewerken en om chats te vergrendelen. En binnenkort hoeven gebruikers dus ook niet meer hun telefoonnummer met elkaar te delen om te chatten.

Zodra de functie beschikbaar is, kunnen gebruikers hun gebruikersnaam instellen via hun profielpagina. WhatsApp is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en Mac/PC.

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Ontdek meer