Je kunt nu meerdere BeReals per dag posten

Karen Luiken-30 april 2023 om 06:57- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

Gebruikers van BeReal die de app iedere dag op de aangewezen tijd gebruiken, krijgen een cadeautje. Zij kunnen vanaf nu meerdere foto’s per dag delen.

BeReal is een applicatie die iedere dag op een bepaald moment een push-melding verstuurd. Zodra je dat bericht hebt ontvangen, heb je twee minuten de tijd om een foto naar je vrienden te sturen. Omdat je niet uitgebreid de tijd hebt om een Instagram-waardig kiekje te maken en je ook niet het moment en de plaats van het maken van de foto kan kiezen, wordt het plaatje zo echt mogelijk. Vandaar ook de naam BeReal.

Na de deadline van twee minuten is het nog steeds mogelijk om een BeReal te sturen, maar in principe ben je dan niet op tijd om mee te doen aan het concept. Mensen die zich wel aan de tijd houden, worden daar vanaf nu voor beloond. Zij kunnen met een nieuwe update twee extra BeReals per dag versturen.

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen

Nico De Greef-07 juni 2023 om 14:26

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen in plaats van een telefoonnummer. Met de nieuwe functie wil WhatsApp de privacy van zijn gebruikers nog meer verhogen. De functie wordt momenteel nog intern getest. Wanneer het grote publiek er uiteindelijk mee aan de slag kan, is nog niet geweten.

Het instellen van een unieke gebruikersnaam is slechts één van vele nieuwigheden die de populaire chat-dienst WhatsApp in recente tijden aan zijn gebruikers heeft geïntroduceerd. Eerder maakte de app het ook al mogelijk om berichten te bewerken en om chats te vergrendelen. En binnenkort hoeven gebruikers dus ook niet meer hun telefoonnummer met elkaar te delen om te chatten.

Zodra de functie beschikbaar is, kunnen gebruikers hun gebruikersnaam instellen via hun profielpagina. WhatsApp is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en Mac/PC.

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Ontdek meer