Liefdesverdriet? Tips om je hart te helen!

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 14:31- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Liefdesverdriet is een emotionele ervaring die bijna iedereen wel een keer in zijn of haar leven meemaakt. Of het nu gaat om een kortstondige relatie of een langdurige liefde, het kan ons allemaal overkomen. Het kan zelfs zo zijn dat we ons eerste grote liefdesverdriet nooit vergeten, omdat het een speciale plaats in ons hart heeft.

Geef jezelf de tijd en de ruimte om te genezen en wie weet, misschien vind je op een dag een nieuwe liefde die net zo speciaal voor je zal zijn. Hier zijn enkele tips die hopelijk een glimlach op je gezicht toveren terwijl je je gebroken hart lijmt:

  1. Binge-watch romantische films: Als je ex er niet in slaagde om je aan het huilen te krijgen, dan zal Hollywood dat zeker wel doen! Dus pak die tissues en bereid je voor op een avond vol met onrealistische verwachtingen over liefde.
  2. Eet je gevoelens weg: We hebben allemaal wel eens van comfort food gehoord, maar comfort food is geen geneesmiddel. Of misschien toch wel, want als je te veel eet, voel je je zo ellendig dat je vergeet waarom je oorspronkelijk verdrietig was.
  3. Ga op een rebound date: Verander van koers en duik meteen weer in het dating circuit, want je weet wat ze zeggen: de beste manier om een gebroken hart te lijmen, is door het te vergeten. Maar let op: je riskeert wel om per ongeluk de verkeerde persoon te vinden en vast te blijven zitten in een nog grotere puinhoop.
  4. Let it flow: Maak een dramatische playlist en zing, huil en dans alsof niemand kijkt! Het is de perfecte manier om je emoties te uiten en je innerlijke diva naar boven te laten komen. En wie weet, misschien wordt het zelfs een hit op TikTok!
  5. Verander je look: Als er ooit een moment was om die rare haarkleur uit te proberen die je altijd al wilde, dan is het nu. Als het mislukt, kan je altijd nog zeggen dat je een heftige make-over had na een verschrikkelijke break-up.
  6. Ga op vakantie: Als je geest aan een reset toe is, dan is een vakantie de oplossing! Maar als je je dat niet kan veroorloven, ga dan op een mini-staycation en boek een hotelkamer in de stad, of een nachtje in een Airbnb. Het kan je helpen om even afstand te nemen van het dagelijkse leven en de pijnlijke herinneringen.
  7. Leer iets nieuws: Over je ex heen komen kan ook door iets nieuws te leren. Kook als een chef-kok, bespeel een instrument of leer een nieuwe sport. Het zorgt voor afleiding en voldoening. En wie weet, kan het je toekomstige partners imponeren!

Liefdesverdriet is als een dinsdagmiddag - saai, vermoeiend en niemand kijkt er naar uit. Maar met de juiste mindset en een beetje humor kan het een stuk draaglijker worden, hoewel het nog steeds even lastig blijft. En, wat ook altijd helpt: ons YouTube-kanaal bekijken!

Casting opnames nieuw televisieprogramma in Gent

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 08:37- Foto:

Gabriel Beaudry via Unsplash

Student in Gent? En nog op zoek naar een kot voor het tweede semester? Ben je niet cameraschuw?

Voor een nieuwe tv-reeks gaat productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV op zoek naar een enthousiaste student in Gent, die samen met zes leuke kotgenoten en een bekende kotbaas een semester wil samen leven! De camera’s volgen de wilde en minder wilde verhalen van ons kot. Een echt front row perspectief op het hedendaagse studentenleven, dus!

De zes kotgenoten zijn een toffe groep vol humor, plezier en levenslust, die niets liever doen dan een goed feestje geven. De kotbaas is de vertrouwenspersoon voor hen en tovert de plek om tot een warm nest, mét de nodige huisregels.‍

Zin om deze leuke groep te vervolledigen en deel te nemen aan een zot avontuur? Aarzel dan niet om je in te schrijven.

(de foto van het kot in deze oproep werd louter gebruikt ter illustratie en komt niet overeen met het werkelijke kot)

UAntwerpen transformeert Sint-Annatunnel tot deeltjesversneller

Simon Smetryns-13 februari 2024 om 16:11

Van 13 tot 23 februari biedt de Antwerpse Sint-Annatunnel – ook wel gekend als voetgangerstunnel – een uniek ondergronds spektakel. UAntwerpen bootst in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een deeltjesversneller na in de tunnel. Daarin botsen elementaire deeltjes tegen elkaar, zoals in het CERN in Zwitserland.

Voor fysici die elementaire deeltjes bestuderen is het CERN in Zwitserland het neusje van de zalm. In het onderzoekscentrum vlakbij Genève liggen kilometerslange tunnels onder de grond waarin de wetenschappers protonen op elkaar doen botsen onder omstandigheden die de oerknal evenaren. In het ‘puin’ van die botsingen hopen wetenschappers ‘oerdeeltjes’ te ontdekken die ons meer vertellen over de bouwstenen van de materie en over het ontstaan van ons heelal.

Om de samenwerking met het CERN in de kijker te zetten, en om de magie van fysica en elementaire deeltjes aan het grote publiek te tonen, transformeert de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met AWV, de Antwerpse voetgangerstunnel tot deeltjesversneller.

Met een druk op de knop activeren voorbijgangers de deeltjesversneller

Wie zich tussen 13 en 23 februari door de tunnel begeeft, krijgt tijdens zijn of haar afdaling heel wat informatie mee over elementaire deeltjes en wat die minuscule bouwstenen van materie ons vertellen over het heelal en het ontstaan ervan. Heel concreet gaan de wetenschappers in op de impact die het onderzoek naar elementaire deeltjes heeft op ons dagelijks leven en welke toepassingen er zijn gekomen dankzij dat onderzoek. “Het wereldwijde web is bijvoorbeeld uitgevonden door een Britse wetenschapper die aan het CERN werkte”, aldus Verstraeten.

Meer informatie vind je op UAntwerpen.be.

Op 22 en 23 februari kunnen middelbare scholieren van de derde graad een bezoek aan de tunnel combineren met de SID-in, de beurs in Antwerp Expo waar alle Vlaamse universiteiten en hogescholen hun opleidingen voorstellen.

Ontdek meer