Liefdesverdriet? Tips om je hart te helen!

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 14:31- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Liefdesverdriet is een emotionele ervaring die bijna iedereen wel een keer in zijn of haar leven meemaakt. Of het nu gaat om een kortstondige relatie of een langdurige liefde, het kan ons allemaal overkomen. Het kan zelfs zo zijn dat we ons eerste grote liefdesverdriet nooit vergeten, omdat het een speciale plaats in ons hart heeft.

Geef jezelf de tijd en de ruimte om te genezen en wie weet, misschien vind je op een dag een nieuwe liefde die net zo speciaal voor je zal zijn. Hier zijn enkele tips die hopelijk een glimlach op je gezicht toveren terwijl je je gebroken hart lijmt:

  1. Binge-watch romantische films: Als je ex er niet in slaagde om je aan het huilen te krijgen, dan zal Hollywood dat zeker wel doen! Dus pak die tissues en bereid je voor op een avond vol met onrealistische verwachtingen over liefde.
  2. Eet je gevoelens weg: We hebben allemaal wel eens van comfort food gehoord, maar comfort food is geen geneesmiddel. Of misschien toch wel, want als je te veel eet, voel je je zo ellendig dat je vergeet waarom je oorspronkelijk verdrietig was.
  3. Ga op een rebound date: Verander van koers en duik meteen weer in het dating circuit, want je weet wat ze zeggen: de beste manier om een gebroken hart te lijmen, is door het te vergeten. Maar let op: je riskeert wel om per ongeluk de verkeerde persoon te vinden en vast te blijven zitten in een nog grotere puinhoop.
  4. Let it flow: Maak een dramatische playlist en zing, huil en dans alsof niemand kijkt! Het is de perfecte manier om je emoties te uiten en je innerlijke diva naar boven te laten komen. En wie weet, misschien wordt het zelfs een hit op TikTok!
  5. Verander je look: Als er ooit een moment was om die rare haarkleur uit te proberen die je altijd al wilde, dan is het nu. Als het mislukt, kan je altijd nog zeggen dat je een heftige make-over had na een verschrikkelijke break-up.
  6. Ga op vakantie: Als je geest aan een reset toe is, dan is een vakantie de oplossing! Maar als je je dat niet kan veroorloven, ga dan op een mini-staycation en boek een hotelkamer in de stad, of een nachtje in een Airbnb. Het kan je helpen om even afstand te nemen van het dagelijkse leven en de pijnlijke herinneringen.
  7. Leer iets nieuws: Over je ex heen komen kan ook door iets nieuws te leren. Kook als een chef-kok, bespeel een instrument of leer een nieuwe sport. Het zorgt voor afleiding en voldoening. En wie weet, kan het je toekomstige partners imponeren!

Liefdesverdriet is als een dinsdagmiddag - saai, vermoeiend en niemand kijkt er naar uit. Maar met de juiste mindset en een beetje humor kan het een stuk draaglijker worden, hoewel het nog steeds even lastig blijft. En, wat ook altijd helpt: ons YouTube-kanaal bekijken!

Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Ontdek meer