Liefdesverdriet? Tips om je hart te helen!

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 14:31- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Liefdesverdriet is een emotionele ervaring die bijna iedereen wel een keer in zijn of haar leven meemaakt. Of het nu gaat om een kortstondige relatie of een langdurige liefde, het kan ons allemaal overkomen. Het kan zelfs zo zijn dat we ons eerste grote liefdesverdriet nooit vergeten, omdat het een speciale plaats in ons hart heeft.

Geef jezelf de tijd en de ruimte om te genezen en wie weet, misschien vind je op een dag een nieuwe liefde die net zo speciaal voor je zal zijn. Hier zijn enkele tips die hopelijk een glimlach op je gezicht toveren terwijl je je gebroken hart lijmt:

  1. Binge-watch romantische films: Als je ex er niet in slaagde om je aan het huilen te krijgen, dan zal Hollywood dat zeker wel doen! Dus pak die tissues en bereid je voor op een avond vol met onrealistische verwachtingen over liefde.
  2. Eet je gevoelens weg: We hebben allemaal wel eens van comfort food gehoord, maar comfort food is geen geneesmiddel. Of misschien toch wel, want als je te veel eet, voel je je zo ellendig dat je vergeet waarom je oorspronkelijk verdrietig was.
  3. Ga op een rebound date: Verander van koers en duik meteen weer in het dating circuit, want je weet wat ze zeggen: de beste manier om een gebroken hart te lijmen, is door het te vergeten. Maar let op: je riskeert wel om per ongeluk de verkeerde persoon te vinden en vast te blijven zitten in een nog grotere puinhoop.
  4. Let it flow: Maak een dramatische playlist en zing, huil en dans alsof niemand kijkt! Het is de perfecte manier om je emoties te uiten en je innerlijke diva naar boven te laten komen. En wie weet, misschien wordt het zelfs een hit op TikTok!
  5. Verander je look: Als er ooit een moment was om die rare haarkleur uit te proberen die je altijd al wilde, dan is het nu. Als het mislukt, kan je altijd nog zeggen dat je een heftige make-over had na een verschrikkelijke break-up.
  6. Ga op vakantie: Als je geest aan een reset toe is, dan is een vakantie de oplossing! Maar als je je dat niet kan veroorloven, ga dan op een mini-staycation en boek een hotelkamer in de stad, of een nachtje in een Airbnb. Het kan je helpen om even afstand te nemen van het dagelijkse leven en de pijnlijke herinneringen.
  7. Leer iets nieuws: Over je ex heen komen kan ook door iets nieuws te leren. Kook als een chef-kok, bespeel een instrument of leer een nieuwe sport. Het zorgt voor afleiding en voldoening. En wie weet, kan het je toekomstige partners imponeren!

Liefdesverdriet is als een dinsdagmiddag - saai, vermoeiend en niemand kijkt er naar uit. Maar met de juiste mindset en een beetje humor kan het een stuk draaglijker worden, hoewel het nog steeds even lastig blijft. En, wat ook altijd helpt: ons YouTube-kanaal bekijken!

Zet jezelf (of je bestie) in de bloemetjes met een plant-tattoo op campus

Chelsy Vanlerberghe-21 oktober 2024 om 09:08

Heb jij al ooit gehoord van een plant tattoo roadshow? Nee? Dat staat op het punt te veranderen. Groen van bij ons trekt de hele maand oktober langs verschillende campussen met dit coole concept. Ze komen langs met tijdelijke plant-tattoos van lokale bloemen en planten die je gewoon op je campus kan laten zetten.

Het idee? Jezelf of je vrienden in de bloemetjes zetten! Letterlijk. Met tijdelijke plant-tattoos kun je jezelf of anderen een persoonlijke touch geven, en dat maakt het extra speciaal! Je koppelt eigenschappen van jezelf of je vrienden aan specifieke planten of bloemen van eigen bodem. Het is een superleuke manier om je bestie een uniek compliment te geven en de lokale flora te vieren! Meer informatie en wanneer ze langskomen op jouw campus vind je hier.

Groen van bij ons

Groen van bij ons is een initiatief dat de lokale flora in de schijnwerpers zet. Het doel? Jou laten kennismaken met de wereld van inheemse bloemen en planten en de positieve vibe die ze met zich meebrengen. Want wist je dat planten een positieve impact kunnen hebben op jouw studentenleven?

Groen op kot? Betere concentratie!

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze geven ook kleur aan je leven, zorgen voor een gezellige sfeer in je kot en dragen bij aan je mentale welzijn. Studies van UGent hebben aangetoond dat een groene omgeving kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je concentratie. Dus, met planten op kot, scoor je misschien wel beter tijdens de examens!

Geen groene vingers? Geen probleem! Inheemse planten zijn vaak makkelijk te onderhouden, perfect voor studenten met een drukke agenda. Succulenten en vetplanten zijn ideale keuzes voor wie groen in zijn leven wil zonder veel tijd te besteden aan verzorging.

Daarnaast zorgen bloemen en planten gewoon voor een fijn gevoel. Wie wordt er nu niet blij van een bos bloemen? Wie bloemen of planten geeft, maakt gelukkig én wordt gelukkig!

Dus, wil jij jouw leven of dat van een ander opfleuren, maar ben je nog geen bloemen- en plantenexpert? Dan kan je via Groen van bij ons terecht voor een plantengids. Deze gids biedt handige tips en informatie over inheemse planten, zodat je eenvoudig de juiste keuzes kunt maken voor jouw kot. Handig!

Dit is hoeveel de gemiddelde student verdient!

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 14:22

Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2.000 Vlaamse studenten blijkt dat de gemiddelde student tussen de 330 en 415 euro verdient met een studentenjob. Clé vroeg aan de studenten in Hasselt hoeveel zij extra per maand verdienen en of ze nog zakgeld krijgen van thuis.

Ontdek meer