Liefdesverdriet? Tips om je hart te helen!

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 14:31- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Liefdesverdriet is een emotionele ervaring die bijna iedereen wel een keer in zijn of haar leven meemaakt. Of het nu gaat om een kortstondige relatie of een langdurige liefde, het kan ons allemaal overkomen. Het kan zelfs zo zijn dat we ons eerste grote liefdesverdriet nooit vergeten, omdat het een speciale plaats in ons hart heeft.

Geef jezelf de tijd en de ruimte om te genezen en wie weet, misschien vind je op een dag een nieuwe liefde die net zo speciaal voor je zal zijn. Hier zijn enkele tips die hopelijk een glimlach op je gezicht toveren terwijl je je gebroken hart lijmt:

  1. Binge-watch romantische films: Als je ex er niet in slaagde om je aan het huilen te krijgen, dan zal Hollywood dat zeker wel doen! Dus pak die tissues en bereid je voor op een avond vol met onrealistische verwachtingen over liefde.
  2. Eet je gevoelens weg: We hebben allemaal wel eens van comfort food gehoord, maar comfort food is geen geneesmiddel. Of misschien toch wel, want als je te veel eet, voel je je zo ellendig dat je vergeet waarom je oorspronkelijk verdrietig was.
  3. Ga op een rebound date: Verander van koers en duik meteen weer in het dating circuit, want je weet wat ze zeggen: de beste manier om een gebroken hart te lijmen, is door het te vergeten. Maar let op: je riskeert wel om per ongeluk de verkeerde persoon te vinden en vast te blijven zitten in een nog grotere puinhoop.
  4. Let it flow: Maak een dramatische playlist en zing, huil en dans alsof niemand kijkt! Het is de perfecte manier om je emoties te uiten en je innerlijke diva naar boven te laten komen. En wie weet, misschien wordt het zelfs een hit op TikTok!
  5. Verander je look: Als er ooit een moment was om die rare haarkleur uit te proberen die je altijd al wilde, dan is het nu. Als het mislukt, kan je altijd nog zeggen dat je een heftige make-over had na een verschrikkelijke break-up.
  6. Ga op vakantie: Als je geest aan een reset toe is, dan is een vakantie de oplossing! Maar als je je dat niet kan veroorloven, ga dan op een mini-staycation en boek een hotelkamer in de stad, of een nachtje in een Airbnb. Het kan je helpen om even afstand te nemen van het dagelijkse leven en de pijnlijke herinneringen.
  7. Leer iets nieuws: Over je ex heen komen kan ook door iets nieuws te leren. Kook als een chef-kok, bespeel een instrument of leer een nieuwe sport. Het zorgt voor afleiding en voldoening. En wie weet, kan het je toekomstige partners imponeren!

Liefdesverdriet is als een dinsdagmiddag - saai, vermoeiend en niemand kijkt er naar uit. Maar met de juiste mindset en een beetje humor kan het een stuk draaglijker worden, hoewel het nog steeds even lastig blijft. En, wat ook altijd helpt: ons YouTube-kanaal bekijken!

WIN: 3 pakketten met 5 gezelschapsspellen!

Joyce Vander Auwera-07 juni 2023 om 12:25

Vanaf dinsdag 30 mei tot zondag 25 juni kunnen studenten chillen en studeren in 10 speciale spelletjeswinkels in Vlaanderen. Gratis wifi, snacks en drankjes worden voorzien, en je kan zelfs een gezelschapsspel spelen tijdens je pauzes. Het is een initiatief van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, om de studenten te steunen.

Dus pak je studentenkaart en ga naar een van de locaties in Leuven, Antwerpen, Gent, Mechelen, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas of Brugge. Kom gezellig blokken en pauzeren met medestudenten en haal die examens! Meer info en tijdslots op de website.

Speel je liever thuis gezellig spelletjes met je familie, vrienden of lief? Goed nieuws! Wij mogen maar liefst drie pakketten met vijf superleuke gezelschapspellen weggeven! Welke spellen in het pakket zitten? Het gaat om: The Number, Skull, Fun Facts, Exploding Kittens Recipes for Disaster, 7 Wonders Duel.

Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet ga jij binnenkort al spelend je blokpauzes door. Heel veel succes! ☺️

PS: Meer uitleg over de spellen vind je onder het wedstrijdformulier.

The Number

The Number is een bluf- en geluksspel waarbij je slim moet gokken. Schrijf een geheim getal op je tegel en draai hem om. Hogere getallen scoren meer punten, maar let op voor herhalingen. Wie na 2 rondes de hoogste score heeft, wint!

Skull

Skull is een snel en spannend blufspel waarin lef en tactiek samenkomen. Leg je schedel tussen de bloemen zonder opgemerkt te worden. Met eenvoudige regels, een origineel ontwerp en veel spelplezier wordt Skull snel een favoriet spel.

Fun Facts

Fun Facts is een hilarisch partyspel waarin je gekke verhalen ontdekt over je vrienden en jezelf! Ideaal voor familiefeesten en vriendenbijeenkomsten. Beantwoord dezelfde vraag en raad de antwoorden van je medespelers. Lachen gegarandeerd!

Exploding Kittens Recipes for Disaster

Of je nu nieuw bent of een ervaren speler, deze doos heeft alles. Ontdek nieuwe spelvarianten met uitbreidingskaarten en receptenboekjes. Exploding Kittens is Russische roulette met kittens, granaten, kernraketten en torpedo's. Een explosieve cocktail!

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel, het tweespelersspel in het universum van 7 Wonders, daagt je uit om je beschaving naar de overwinning te leiden. Bouw prestigieuze gebouwen, voer oorlog en heers wetenschappelijk. Spannend van begin tot eind met talloze strategieën.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

Ontdek meer