Veel kritiek op eigen AI chatbot van Snapchat

Karen Luiken-19 april 2023 om 07:23

Snapchat heeft sinds gisteren een eigen op ChatGPT gebaseerde AI-chatbot. Daarmee kunnen gebruikers een antwoord krijgen op hun vragen, maar uit commentaar op internet blijkt dat die antwoorden niet altijd deugen.

De chatbot van Snapchat heet My AI en ziet eruit als een groene avatar met paars haar. Wie een vraag heeft, kan die stellen aan de chatbot, maar de avatar kan ook gebruikt worden als fictief gesprekspartner. Over politieke voorkeuren of andere gevoelige onderwerpen worden geen concrete antwoorden gegeven.

Online kan de chatbot rekenen op veel kritiek. Sebastiaan Quekel, verslaggever bij het Algemeen Dagblad, vroeg of de chatbot met hem af wilde spreken. Een vraag waar positief op gereageerd werd. “Ja, dat lijkt me leuk. Wanneer had je in gedachten”, reageert de chatbot. Nadat Sebastiaan oppert om in Rotterdam te meeten, krijgt hij als reactie dat de chatbot een rood shirt en zwarte broek zal dragen. “Maak je geen zorgen, ik ben 23 jaar oud en ik ben een heel vriendelijk persoon.”

De chatbot doet zich voor als een echt persoon en dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwen verschillende deskundigen. “Het is echt zo fout dat hij zegt een persoon te zijn. Dit is niet oké. Hier moet een gedragscode voor komen”, zegt Justine Pardoen, oprichter van Kenniscentrum Bureau Jeugd & Media, tegen het AD.

Nieuwe update laat je stiekem snaps screenshotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:50- Foto:

May Gauthier via Unsplash

Een TikTok-gebruiker heeft ontdekt dat je met de nieuwste macOS-update stiekem screenshots kunt maken op Snapchat, zonder dat de afzender er iets van merkt. Op Snapchat krijg je normaal gesproken een melding als iemand een screenshot van je snap maakt, met deze hack is dat niet meer het geval.

Hier is hoe het werkt: met de nieuwste macOS kun je je iPhone-scherm 'mirrorren' naar je computer. Superhandig als je graag je TikToks of Insta-verhalen op een groot scherm bekijkt. Maar hier komt de kicker: als je eenmaal je scherm op je computer hebt, kun je een screenshot maken zonder dat Snapchat of de arme ziel aan de andere kant van je snap erachter komt.

Dus: als je een flirterige snap ontvangt van je crush, kan je nu een screenshot maken zonder dat hij/zij/die daar iets van merkt. Onthoud wel: respecteer altijd de privacy van anderen. Gebruik deze hack verantwoordelijk en let op met wat je naar wie stuurt.

Gloednieuwe Bisou Awards viert de Belgische influencers

Simon Smetryns-20 juni 2024 om 10:05- Foto:

Ibrahim Boran via Unsplash

Influencers rejoice! Dit najaar vindt de allereerste editie van de Bisou Awards plaats, een gloednieuwe awardshow die de crème de la crème van het Belgische influencerlandschap in de bloemetjes zet.

De Bisou Awards gaat dit najaar door op een toplocatie in Knokke-Heist die later wordt bekend gemaakt.

In partnerschap met o.a. Coca-Cola vieren de awards de crème de la crème van de Belgische influencerwereld in 12 categorieën: van selfcare tot sociale impact. Wie er niet kan bij zijn kan de liveshow volgen via Proximus Pickx.

Sociale mediagebruikers kunnen alvast vanaf nu een maand lang hun favoriete influencers nomineren tot en met 21/07. Daarna beslist een combinatie van publieksstemmen en jury van zwaargewichten uit de sector wie de award – het bisouke – uiteindelijk in de wacht sleept.

Op de Bisou Awards worden ook 4 awards uitgereikt aan merken die op een impactvolle manier influencers hebben ingezet. Bovendien is ook het event zelf de perfecte voedingsbodem voor inspirerende nieuwe samenwerkingen in dit nationale verhaal.

Ontdek meer