Warner Bros komt met game over fictieve tovenaarssport Quidditch

Nico De Greef-17 april 2023 om 17:49

Warner Bros heeft vandaag een nieuwe game aangekondigd dat zich afspeelt in de magische wereld van Harry Potter en waarin de fictieve sport Quidditch centraal staat. Een releasedatum voor het spel is nog niet bekend.

Nog niet zo lang geleden bracht Warner Bros het open-wereld spel 'Hogwarts Legacy' uit waarin fans van de Harry Potter-boeken en films zelf school kunnen lopen aan het betoverende Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Hoewel de game geladen zit met tal van magische activiteiten, ontbreekt er één populaire feature die het spel nog toffer had kunnen maken: Quidditch.

Nu blijkt dat er een goede reden zit achter die ontbrekende feature, want Warner Bros heeft zojuist aangekondigd dat er een standalone spel rond de fictieve tovenaarssport Quidditch zit aan te komen. 'Harry Potter: Quidditch Champions' wordt omschreven als een snelle, competitieve multiplayer-game waarin spelers hun eigen avatar kunnen creëren en stylen. Ondanks de grote focus op online multiplayer zal de game ook solo gespeeld kunnen worden.

'Quidditch Champions' heeft op moment van schrijven nog geen bevestigde releasedatum maar zal op een gegeven moment worden uitgebracht voor zowel pc als de consoles.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' nu verkrijgbaar

Nico De Greef-28 januari 2024 om 14:07

De nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' is nu verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

Konami Digital Entertainment heeft de eerste uitbreiding van het jaar uitgebracht voor de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. De nieuwe set brengt een handvol lang achter gezochte kaarten naar het fysieke spel die voordien enkel in de anime bestonden. Ook worden de nieuwe archetypes 'Wheel' en 'Earthbound Servant' geïntroduceerd.

Spelers kunnen vanaf nu hun handen leggen op tal van nieuwe speelkaarten waaronder de Spells Eye of Illusion en Bonfire. Eerstgenoemde spell card werd door Pegasus gebruikt in de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime tijdens zijn eerste duel met Yugi Muto. Bonfire maakte zijn debuut in het derde seizoen van 'Yu-Gi-Oh! GX' en laat spelers een willekeurig Level 4 (of lager) Pyro-type monster uit hun Deck aan hun hand toevoegen zonder daarbij een kost te betalen. Daarnaast kunnen spelers ook uitkijken naar de eerste druk van het Xyz-monster Number 1: Infection Buzzking.

Voorts is er ook goed nieuws voor fans van Flame Swordsman, een van de iconische monsters van Joey Wheeler uit de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime. Voor de eerste keer ooit in de TCG krijgt de kaart namelijk nieuwe support!

'Maze of Millennia' bevat in totaal 85 kaarten (7 per pack) waarvan de helft gloednieuw zijn. De set bevat ook reprints voor verschillende archetypes & thema's waaronder Earthbound, Supreme King, Altergeist en meer.

©Konami Digital Entertainment

Ontdek meer