Man doet ruim 3.200 (!) push-ups in een uur

Karen Luiken-16 april 2023 om 07:02

Heb jij al moeite met tien push-ups? Wacht maar tot je hoort wat Lucas Helmke kan. Hij heeft volgens Guiness World Records een wereldrecord verbroken door in een uur tijd 3.206 push-ups te doen.

Lucas begon zo’n twee à drie jaar geleden met trainen. Toen hij er helemaal klaar voor was, besloot hij een poging te doen om het record van het aantal push-ups binnen een uur te verbreken. Dat is met een aantal van 3.206 gelukt. Hij deed er ongeveer 53 per minuut, of iets minder dan één per seconde. Voorheen stond het record op naam van de Australische Daniel Scali, die 3.182 push-ups binnen een uur deed.

De nieuwe recordhouder is van plan nog veel meer records te gaan verbreken. “Dit is het eerste record dat ik wil vestigen in een reeks van push-uprecords”, zegt Lucas. “Daarna wil ik ook nog andere fysieke records breken.”

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer