Man doet ruim 3.200 (!) push-ups in een uur

Karen Luiken-16 april 2023 om 07:02

Heb jij al moeite met tien push-ups? Wacht maar tot je hoort wat Lucas Helmke kan. Hij heeft volgens Guiness World Records een wereldrecord verbroken door in een uur tijd 3.206 push-ups te doen.

Lucas begon zo’n twee à drie jaar geleden met trainen. Toen hij er helemaal klaar voor was, besloot hij een poging te doen om het record van het aantal push-ups binnen een uur te verbreken. Dat is met een aantal van 3.206 gelukt. Hij deed er ongeveer 53 per minuut, of iets minder dan één per seconde. Voorheen stond het record op naam van de Australische Daniel Scali, die 3.182 push-ups binnen een uur deed.

De nieuwe recordhouder is van plan nog veel meer records te gaan verbreken. “Dit is het eerste record dat ik wil vestigen in een reeks van push-uprecords”, zegt Lucas. “Daarna wil ik ook nog andere fysieke records breken.”

Eerste beelden van 6e seizoen 'Formula 1: Drive to Survive'

Simon Smetryns-15 februari 2024 om 13:35

Het zesde seizoen van de populaire serie 'Formula 1: Drive to Survive' zal vanaf 23 februari op Netflix te zien zijn. Dit seizoen biedt fans opnieuw een exclusief kijkje achter de schermen, met nooit eerder vertoonde beelden van de voorbereidingen van coureurs en teams op het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2023.

De serie volgt nieuwe teamopstellingen, intense vriendschappen en rivaliteit tijdens een opwindend seizoen op het Formule 1-circuit. Netflix onthulde deze week de eerste beelden van seizoen 6.

Jongen (13) speelt als eerste persoon ooit Tetris uit

Karen Luiken-06 januari 2024 om 08:52

Zo’n 34 jaar na de release van Tetris heeft eindelijk iemand het voor elkaar gekregen om het spelletje uit te spelen. Het gaat om de 13-jarige Willis Gibson uit de Amerikaanse staat Oklahoma, die na 157 levels zorgde voor een ‘crash’ in de game.

Tetris is een spel zonder officieel einde. Het stopt niet na een bepaald aantal levels, maar loopt vast als er niet verder gespeeld kan worden. De 13-jarige Willis Gibson kreeg dat na 38 minuten en 157 levels voor elkaar.

Het jongetje was elf jaar oud toen hij met Tetris begon. In oktober werd hij al eens derde tijdens een wedstrijd. Zijn doel was om het spel te laten crashen en dat is mijn zijn recente prestatie dus gelukt.

Ontdek meer