BIZAR: 25-jarige is smoorverliefd op kakkerlak

Dieter Blarinckx-11 april 2023 om 12:27

Een relatie komt er in verschillende vormen en maten, maar deze bizarre relatie zal jouw wenkbrauwen ongetwijfeld doen fronsen. Deze 25-jarige man is immers smoorverliefd op een kakkerlak.

Yuma Shinohara, een 25-jarige Japanse man die een bijzondere fascinatie heeft voor insecten, is smoorverliefd op een kakkerlak die hij de naam Lisa gaf. In een interview met het Britse The Mirror beweerde hij dat "ze knapper is dan elke menselijke vrouw die hij ooit heeft gezien". Daarnaast is hij ook 100% overtuigd van hun liefde en onthulde hij ook openlijk dat hij droomde over seks met de kakkerlak.

Volgens verschillende wetenschappers is zo'n bizarre liefde een gevolg van het ontbreken van menselijk contact of eenzaamheid.

Maar nu ga je pas écht versteld staan: want zopas stierf Lisa door ouderdom. Yuma was er natuurlijk het hard van in, maar at ze nadien gewoon op. Dat deed hij onder het mom van "zo is ze voor altijd dicht bij mij".

Van een bizarre relatie gesproken...

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer