Loop jij straks met deze vuilniszak-look-alike schoenen rond?

Maxine Decaluwé-05 april 2023 om 08:50- Foto:

Jam Press/D&G

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana brengt nieuwe schoenen op de markt die je écht wel bijzonder kan noemen.. Misschien wel net iets te bijzonder, want fans van het modehuis lijken niet helemaal enthousiast te zijn. Denk jij er hetzelfde over?

Fashionista's staan niet echt te springen voor het nieuwe ontwerp van Dolce & Gabbana’s. In hun ogen hebben de schoenen meer weg van een vuilniszak, dan van schoenen. Dat is ook af te leiden aan de reacties op sociale media, met reacties zoals:: "D&G sneaker en tas in één?” of "Misschien zijn ze voor mensen die niet op hoge hakken willen lopen.”

Hoe dan ook, het luxemerk brengt wel vaker minder praktische stukken op de markt. Dat bevestigde ook Kim Kardashian toen ze over een rode loper struikelde in een D&G-jurk en nauwelijks de trap op kon.

Toch fan van dit unieke paar? Voor 1.200 dollar kan je deze designerschoenen de jouwe noemen, amai!

Jam Press/D&G

Pringles en Crocs lanceren schoen waar je chips in kan bewaren

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 12:42

Met de nieuwe collectie van Crocs kan je aantonen dat je smaak hebt. En dat mag zeer letterlijk genomen worden, want het schoenmerk is een samenwerking aangegaan met chipsproducent Pringles. Ze brengen samen een speciale collectie op de markt, die onder andere bestaat uit boots waar je aan de zijkant je chips kunt bewaren. Handig!

De twee merken hebben de handen in elkaar geslagen om een speciale versie van de klassieke 'Crush Boot' te maken. Deze versie is anders dan normaal, met een langere kraag en extra zakken, perfect voor een klein blikje Pringles.

Naast de Crush Boot hebben Crocs en Pringles ook samengewerkt aan een chipsversie van de Classic Slide en de Classic Clog voor dit project. En ze hebben zelfs een speciale limited edition chipsmaak bedacht: 'Croc-tail Party', die naar watermeloen, chili en limoen smaakt.

De Pringles x Crocs-schoenen zijn nu verkrijgbaar, maar op is op.

Britse premier krijgt kritiek op Adidas-sneakers

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 09:00- Foto:

Miltiadis Fragkidis via Unsplash

De Britse premier Rishi Sunak kreeg flink wat kritiek op sociale media toen hij tijdens een interview de populaire Adidas Samba's droeg. Mensen beschuldigen hem ervan de coole look van de sneaker te verpesten.

Zelfs modemagazines als GQ sprongen mee op de hatetrain. "In een poging om zichzelf als jong en hip voor te doen heeft Sunak een tijdloos coole sneaker voor iedereen verpest", schreef het Britse tijdschrift. De premier heeft zich intussen tijdens een radio-interview verontschuldigd tegenover de Sambacommunity, maar benadrukte dat hij al jaren fan is van het merk.

Maar ook Adidas zelf mag op kritiek rekenen. De sneakers Samba, Gazelle en Spezial, zijn megapopulair. De productie van de sneakers schoot in 2023 omhoog van 50.000 naar 600.000 paar per maand. Maar er is een addertje onder het gras: een onderzoek van het Nederlandse platform voor onderzoeksjournalistiek, Follow The Money, onthulde dat de herkomst van de schoenen problematisch is. Het leer ervan komt deels uit Brazilië, waar grote vlees- en huidproducenten betrokken zijn bij illegale ontbossing in het Amazonewoud. Ondanks alle kritiek lijkt Adidas niet van plan om in te grijpen.

Ontdek meer