KIPLING brengt iconisch aapje terug in collecties en campagnes

Simon Smetryns-27 mei 2024 om 08:06

Het harige, gekleurde Kiplingaapje is terug! In de jaren 80 en 90 hing hij als sleutelhanger aan zowat elke handtas of rugzak en werd zo één van de meest herkenbare iconen binnen het modelandschap. Als symbool voor het speelse design en geliefd door fans over de hele wereld werd de ‘Monkey’ sleutelhanger een integraal deel van het KIPLING merk sinds 1987.

Oorspronkelijk bedacht door een trio ontwerpers in Antwerpen, zorgde KIPLING voor een revolutie in de tassenwereld. Geïnspireerd door The Jungle Book (geschreven door de Brit Rudyard Kipling), introduceerden de ontwerpers de nu iconische 'monkey sleutelhanger' als een ondeugende toevoeging aan hun creaties.

Doorheen de jaren heeft de Monkey sleutelhanger verschillende transformaties ondergaan: verschillende kleuren, houdingen, materialen en zelfs outfits. Het werd voor velen een opdracht om zoveel mogelijk versies te verzamelen. Zo werd bij elke nieuwe tas een nieuwe Monkey toegevoegd mét eigen naam. Het waren dan ook namen van Kiplingmedewerkers die aan de verschillende aapjes werd gegeven. En zo ontstond er een gigantische community van Kipling-fans die honderden verschillende aapjes in hun bezit hadden.

De harige aap is nooit echt volledig verdwenen. Zo werd er een ‘robotversie’ ontworpen die meer leunde bij de hedendaagse trends. Maar vandaag is Kipling opgetogen om de nieuwste versie van dit accessoire te onthullen. Individueel kan je Monkey terugvinden in vijf verschillende kleuren (Blooming Pink, Pink monkey, Blue Bleu2, Black Noir en Havana blue).

Wist je dat...

  • Er 222 miljoen harige aapjes geproduceerd zijn sinds het ontstaan van Kipling.
  • Elke keer wanneer er een nieuw aapje aan een tas werd toegevoegd, die ook een andere naam kreeg? De namen zijn geïnspireerd op de medewerkers van Kipling wereldwijd.
  • De originele Kipling aap een rode kleur had.

Vier nieuwe kandidaten maken intrede in 'Belgium's Next Top Model'

Chelsy Vanlerberghe-15 juli 2024 om 09:23

Vorige week ging het nieuwe seizoen van 'Belgium's Next Top Model' van start met 10 modellen die strijden om de felbegeerde titel en een contract bij NOAH Mgmt. In de nieuwste aflevering voegen zich nog 4 extra modellen bij de groep. Aissata, Lode, Paulien en Zeno zijn door de jury gekozen als wildcards vanwege hun opvallende prestaties tijdens de casting. Hoe zullen de andere modellen reageren? En welk effect zal dit hebben op de groepsdynamiek?

Maak kennis met de 4 nieuwe kandidaten:

Lode (17)

Lode is de jongste deelnemer van het gezelschap en een echte fashion addict. Hij studeert Creatie & Mode in het secundair onderwijs en schoolt zich wekelijks bij op de kunstacademie waar hij creatief bezig is. Daarnaast kan hij solderen op schelpen en tanden om leuke sieraden te maken. Zijn avontuur begon vorig jaar toen hij model mocht zijn voor een student van de Koninklijke academie van Antwerpen en een paar maanden later voor SandyBeachknits. Lode noemt zichzelf een ‘kuiken net uit het ei’, klaar om te leren en te groeien tot een haan. Hij heeft helemaal zin in een doorbraak als topmodel.

Zeno (19)

Zeno woont in Antwerpen, maar is geboren in Beijing en werd geadopteerd toen hij 2 jaar oud was. Hij studeert fotografie aan de Sint-Lucas Hogeschool. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, drum en piano. Muziek maakt hem rustig, voornamelijk muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Zo groeide ook zijn interesse in mode. Als fotograaf in spe staat hij meestal aan de andere kant, maar voor Belgium's Next Top Model wil hij graag zelf voor de lens staan. Zijn Aziatische looks, grootte en kledingstijl maken hem de geschikte kandidaat.

Paulien (22)

Paulien woont in Sint-Niklaas en werkt voorlopig in een kunstwinkel. Ze volgde een opleiding fotografie en start binnenkort met een opleiding tot professioneel make-up artist. Zo werkt ze aan een brede set aan vaardigheden die ze kan toepassen in de modewereld. Paulien heeft al wat modellen ervaring. Ze ging op haar 15 jaar bij een agentschap, waar ze 4 jaar lang actief was en daarna 3 jaar werkte als freelance model tijdens haar hogeschoolstudies. 2024 was voor haar tot nu toe al een ongelooflijk jaar. Ze woonde een maand in India en kon veel leuke jobs uitoefenen. Onder het motto "Waar een wil is, is een weg” is ze helemaal klaar voor het Belgium's Next Top Model-avontuur.

Aissata (20)

Aissata, studente psychologie, is geboren in België en heeft een Senegalese moeder en Mauritaanse vader. Met haar deelname aan Belgium's Next Top Model wil ze zichzelf bewijzen en uit haar comfortzone stappen. Ze is vastberaden, competitief en gelooft dat ze de kwaliteiten heeft om te winnen. Haar zussen zijn haar inspiratie. Eén van hen zong al met wereldsterren zoals Lauryn Hill en Youssou N'Dour. Wat Aissata bijzonder maakt, is haar doorzettingsvermogen: eenmaal ze een doel heeft, zet ze er zich helemaal voor in. Nieuwe uitdagingen maken haar enthousiast, een eigenschap die nog goed van pas zal komen tijdens Belgium's Next Top Model.

In de tweede aflevering van 'Belgium's Next Top Model' 2024, krijgen de eerste 10 finalisten de beruchte make-over en gaan ze de fotoshoot met fotograaf Michael Smits in, zonder dat ze hun nieuwe look te zien krijgen. Elodie Ouedraogo is deze week gastjurylid. Elke vrijdag kijk je naar een nieuwe aflevering, exclusief op Streamz

Levi's lanceert nieuwe pride-collectie in rodeostijl

Karen Luiken-09 juli 2024 om 15:24

De queer-community eren? Dat doet Levi’s – hoe kan het ook anders – met kleding. Het merk komt deze zomer met een gloednieuwe collectie die geïnspireerd is op de queer Rainbow Rodeo’s die in de jaren 70 in Nevada ontstonden.

De collectie bevat allerlei vintage kledingstukken zoals tops, broeken en accessoires, die gecombineerd worden met glittersteentjes, koperdraad, gemarmerde hardware, denim met goudcoating en allerlei andere glittertjes. Western-geïnspireerde borduursels en regenboogkleuren geven de items een samenhangende en euforische rodeolook.

Op zoek naar meerdere stijlen? Sommige kledingstukken uit de collectie zijn omkeerbaar en kunnen dus op verschillende manieren gedragen worden.

De nieuwe pride-collectie is vanaf nu te koop via de webshop van Levi’s en in geselecteerde Levi’s-winkels.

Ontdek meer