16-jarige neemt bekende Gentse frituur over

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 17:02

Groot nieuws uit het Gentse frietjesland, want frituur Bij Filip aan het Groot Vleeshuis, pal in hartje Gent, zal binnenkort overgenomen worden door een 16-jarige tiener. Dat nieuws werd bevestigd door de huidige uitbater Filip Illegems.

De frituur van Filip is een waar begrip in het Gentse. De 62-jarige is meer dan 30 jaar vaste friturist aan het Groot Vleeshuis, maar maakt zich stilaan klaar voor zijn pensioen. Maar zijn frituur zal blijven bestaan, want de 16-jarige Hendrik De Smet staat klaar om de fakkel over te pakken.

Filip verkocht onlangs zijn frituur aan Lieven De Smet, een bekend horecaondernemer uit het Gentse. En het is zijn zoon Hendrik die over twee jaar aan het roer (of achter de frituurpotten) zal staan.

“Ik moet eerst mijn school afmaken. Maar op mijn 18e wil ik beginnen in de frituur. Veel klanten kennen mij al. Het is daar plezant werken. Je bent de hele tijd met de mensen bezig”, klinkt het bij Hendrik aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Succes Hendrik!

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer