16-jarige neemt bekende Gentse frituur over

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 17:02

Groot nieuws uit het Gentse frietjesland, want frituur Bij Filip aan het Groot Vleeshuis, pal in hartje Gent, zal binnenkort overgenomen worden door een 16-jarige tiener. Dat nieuws werd bevestigd door de huidige uitbater Filip Illegems.

De frituur van Filip is een waar begrip in het Gentse. De 62-jarige is meer dan 30 jaar vaste friturist aan het Groot Vleeshuis, maar maakt zich stilaan klaar voor zijn pensioen. Maar zijn frituur zal blijven bestaan, want de 16-jarige Hendrik De Smet staat klaar om de fakkel over te pakken.

Filip verkocht onlangs zijn frituur aan Lieven De Smet, een bekend horecaondernemer uit het Gentse. En het is zijn zoon Hendrik die over twee jaar aan het roer (of achter de frituurpotten) zal staan.

“Ik moet eerst mijn school afmaken. Maar op mijn 18e wil ik beginnen in de frituur. Veel klanten kennen mij al. Het is daar plezant werken. Je bent de hele tijd met de mensen bezig”, klinkt het bij Hendrik aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Succes Hendrik!

Sint-Truiden heeft eerste slimme wijnautomaat in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:05- Foto:

wijnonline.be

De Limburgse stad Sint-Truiden heeft met trots de allereerste slimme wijnautomaat voorgesteld. Het is een idee van de Truiense wijnhandel Verivino en Tops Vending. Mensen kunnen er dus letterlijk wijn uit de automaat halen.

Wie last minute toch nog ene leuk feestje organiseert en geen wijn meer in huis heeft, kan voortaan terecht bij deze nieuwe wijnautomaat in hartje Sint-Truiden. De automaat heeft een brede selectie van gekoelde kwaliteitswijnen, maar ook een exciting verrassingspakket! Daarnaast is het zelfs mogelijk om online te bestellen en dan gewoon af te halen aan de automaat!

"Het zonnetje schijnt en je beslist om wat vrienden op te trommelen voor een barbecue-feestje. Maar de wijn is op... Dan kan je even langs onze automaat van Verivino om een keuze te maken uit het samengestelde assortiment. Wit, rood, rosé of bubbels: je vindt ze in de prijsrange van 6 tot 45 euro. Je kunt eenvoudig door het assortiment bladeren, de perfecte fles selecteren en met behulp van de QR-code alle informatie opvragen”, klinkt het bij Verivino aan Het Belang van Limburg.

Als het een succes wordt zijn ze van plan om de automaat ook op andere locaties te gaan testen.

McDonald's brengt Wacko Guaco burgers terug

Karen Luiken-23 mei 2023 om 08:21

Het is smullen geblazen bij McDonald’s. De fastfoodketen brengt vanaf vandaag de populaire Wacko Guaco burgers terug op het menu.

De Wacko Guaco burger is er in drie verschillende versies: met kip, rundvlees of veggie. Verder bestaat de lekkernij ook nog uit een zacht broodje, sneetje cheddar, verse sla, gefrituurde uitjes, een Pico de Gallo-salsamix, Pico de Gallo saus en uiteraard guacamole. Om het feest helemaal compleet te maken, kan de burger vergezeld worden door de Smokey Chili Tomatoes McFlavor Fries. Dit gerecht is voorzien van frietjes met chipotle saus, Pico de Gallo-salsamix en verse tomaatjes.

Proeven? Je hebt tot 7 augustus de tijd. Na die datum verdwijnt het gerecht (helaas) weer van de menukaart.


Ontdek meer