Vrouw raakt been bijna kwijt na avondje wodka

Karen Luiken-26 maart 2023 om 12:09

Dat een avondje stevig drinken ernstige consequenties kan hebben, weet de Canadese Julia Anderson als geen ander. Zij raakte haar been bijna kwijt nadat ze te veel wodka had gedronken.

Het ging mis toen de 36-jarige Julia thuiskwam na een avond waarop flink wat alcohol werd genuttigd. Haar moeder zag haar in een vreemde positie in bed liggen; Julia lag opgerold bovenop haar benen terwijl ze naar beneden keek. Een paar uur later kon ze haar benen niet goed bewegen.

Omdat ze bang was dat ze iets had gebroken, riep Julia haar moeder en werd er een ambulance gebeld. In het ziekenhuis is ze vervolgens gecontroleerd door artsen. Daaruit bleek dat ze kampte met een aandoening die compartimentsyndroom wordt genoemd en die veroorzaakt wordt door een bloeding of zwelling in een spierbundel.

Om haar been te kunnen redden moest Julia volgens Ladbible een dialyse, bloedtransfusie en huidtransplantatie ondergaan. Het scheelde niet veel of haar been moest geamputeerd worden. “Ik werd onmiddellijk geopereerd omdat mijn spieren aan het verslechteren waren en er gifstoffen in mijn bloedbaan vrijkwamen, waardoor mijn lichaam opzwol en mijn nieren stopten”, aldus de Canadese vrouw. “Na de eerste operatie lag ik twee weken op de intensive care, vastgebonden aan een apparaat om vocht af te tappen. Ik had constant pijn. Het voelde alsof mijn been sliep, maar dan duizend keer zo erg. Alsof ik een elektrische schok kreeg.”

Na vijf weken in het ziekenhuis mocht Julia naar huis. Eenmaal daar lag ze nog drie weken in bed. Inmiddels is ze een paar jaar verder en kan ze nog steeds niet goed lopen. “Het is alsof ik altijd een hoge hak draag”, legt ze uit. “Ik zou iedereen adviseren om eerst nuchter te worden voor je naar bed gaat als je een avondje hebt gedronken. Pak wat te eten, pak wat water, val niet zomaar flauw. Je wordt niet wakker als de bloedsomloop wordt afgesneden.”

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Wie levert snelst: cokedealer of pizzakoerier?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 12:46

Als je een gram coke en een pizza op exact hetzelfde moment bestelt, wat komt er dan het eerste aan? YouTubers Anthony en Jamie van het account Platzak hebben het uitgetest.

De twee bestelden exact om 21u28 twee pizza magherita's voor 12,99 euro bij Pizzeria Valentina via UberEats. Volgens de app zou het minstens een halfuurtje duren voor de pizza's geleverd werden. Voor de gram cocaïne moesten ze wat meer geld neertellen: 50 euro om precies te zijn. Op hetzelfde moment dat de pizza besteld wordt, geven de YouTubers de dealer een go. Hij liet weten dat het maximum 20 minuutjes zou duren voordat hij levert. De dealer en pizzakoerier leveren op hetzelfde adres aan het het Zuid in Antwerpen. Het wordt een race tegen de klok. Wie is het snelst?

Wanneer Anthony en Jamie beseffen dat ze eigenlijk geen cash in huis hebben om de cocaine te betalen, haasten ze zich naar de bankautomaat. Wanneer ze terugkomen, staat de dealer al voor de deur. Om 21u46 nemen de twee de cocaïne in ontvangst. De pizza laat nog even op zich wachten...

Ontdek meer