45 procent vindt een pijpbeurt niet hetzelfde als seks hebben

Maxine Decaluwé-09 maart 2023 om 13:10- Foto:

Dainis Graveris via Unsplash

Niet iedereen heeft hetzelfde idee over wat 'seks hebben' precies inhoudt. Zo gaf 45 procent van 5.807 ondervraagde volwassen aan dat orale seks voor hen niet telt als echte seks, zo blijkt uit onderzoek van YouGov.

Meer dan de helft van de ondervraagden beschouwt aftrekken niet als seks en 48 procent vindt vingeren ook niet tellen. Een ander opvallende vaststelling is dat hetero's er anders naar kijken dan queers. Voor 57 procent van de gay of biseksuele mannen behoort zelfbevrediging wél tot seks. Ook 54 procent van de lesbische of biseksuele vrouwen delen die visie.

Niet alleen gender, maar ook leeftijd heeft hier mee te maken. Zolang er een orgasme bij komt kijken, is het voor de rijpere minnaars hetzelfde als seks hebben. Het is vooral de jongere generatie die handwerk onder de lakens niet als seks beschouwt.

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: