TikTok wordt mogelijk verbannen in Verenigde Staten

Karen Luiken-07 maart 2023 om 07:12

De kans bestaat dat TikTok binnenkort wordt verbannen in de Verenigde Staten. Twee Amerikaanse senatoren komen met een wetsvoorstel waarmee president Joe Biden tot deze stap over zou kunnen gaan.

TikTok, een app die afkomstig is uit China, ligt al tijden onder vuur. Dat komt omdat het bedrijf heeft toegegeven dat bepaalde werknemers toegang hadden tot gegevens van gebruikers in Europa en de Verenigde Staten.

Met de nieuwe wet, waar door een Republikeinse en Democratische senator een voorstel voor is gedaan, mag Biden technologie uit het buitenland als dreiging betitelen en het op die manier verbieden. Het Chinese TikTok valt daar dus onder.

Bidens voorganger Donald Trump probeerde TikTok ook al ooit te verbieden, maar dat kreeg hij niet voor elkaar.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer